Napa Valley dag 5. Uppdaterad med bilder!

Tjosan!
Som vanligt ar vi uppe med tuppen kl 07.00. Dusch, frukost och sedan utcheck. Dags att hamta bilen for att aka vidare till Napa Valley. Det gick bra att hamta ut den, tog kanske 1,5 timme innan vi val satt i bilen men efter alla hemska recensioner om just Alamo uthyrningsfirma sa gick det battre an forvantat. Bilen ar en svart Dodge av arsmodell 2010. Den hade bara gatt 90 mil nar vi fick den sa i stort sett helt ny, skitsnygg iaf tycker jag. Pappa och mamma var skitnervosa nar vi skulle kora ut ur San Francisco och det med all ratt. Efter ca 100 meter akte vi at fel hall och sen var vi vilse. Nagot panikartat kan jag lova da det verkligen ar enkelriktat och trangt overallt. Robin lyckades till slut stalla in sin GPS och efter det gick allt felfritt! Golden gate bron hittades utan problem och efter att ha kort over den hittade vi, eller rattare sagt gpsen vagen direkt. Det var pappa som fick kora hela vagen och det gick jattebra.

Pa vag ut ur San Francisco                                    Dodge arsmodell 2010

Lattade over att ha overlevt forsta bilturen        California registreringsskylt!


I American Canyon som ligger nagra kilometer utanfor Napa Valley tog vi in pa varat forbokade hotell Express by holiday inn, California suites och det gick fint fint att checka in ett par timmar tidigare. Efterat akte vi till Walmart och handlade lite fardigmat som vi at vid nagra bord utanfor affaren, sedan akte vi vidare till vinrankorna! Nagra av de storsta vingardarna som lag i narheten var Robert Mondavi, Beringer och Sterling. Vi valde att aka till Robert Mondavi forst eftersom det lag narmast. Pa den vingarden tog vi en guidad rundtur som tog ca 90 minuter, men innan turen kakade vi munkar, vi ater otroligt onyttigt och har sakert redan gatt upp 5 kg, men det problemet far jag ta tag i senare hihi. Guiden var jattebra och forklarade allt sa lattforstaerligt som mojligt. Nar vi kollade pa de olika vindruvssorterna ute bland vinrankorna hoppade Robin till, jag trodde forst att han ramlade ner fran den lilla trappan han stod pa, men det visade sig att det var en orm som lag precis vid hans ben vid muren. Ormen sag precis ut som en skallerorm men guiden lugnade alla och forklarade att den inte var giftig. Nar vi gick vidare sag vi en til liten mindre orm, ganska sot. Rundturen var intressant och vi fick aven ga igenom alla tunnor dar vinet lagras. Turen avslutades med vinprovning av 4 olika viner, 2 roda, 1 vitt och ett dessertvin och  en liten smakbit av svamppizza med tryffelolja. Vinerna var goda, det ena kostade 700 kr flaskan och nagot annat kostade runt 100 lappen, jag kande ingen skillnad pa dem men sen ar jag ingen vinsmakare heller...

Munkar!                                                       Robert Mondavi vingard

Guiden                                                                 Vintunnorna

Skallerorm?                                                    Vid vinrankorna

Vinprovning


Efter turen akte vi till Beringer och kollade runt pa vingarden, den var fin och valordnad, jag kopte en rosevinflaska fran garden och sedan akte vi hem till hotellet! At lite mat och sedan var det sangdags. Sa var dagen i Napa Valley och American Canyon! Ater igen en mycket trevlig dag med nya handelser!

Vinrankor


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0