WSPA

Nu kanske det låter konstigt att jag precis i förra inlägget gnällde över att jag inte har några pengar och sen skriver att man har blivit månadsgivare till WSPA - men det har jag! Endast 100 kr i månaden men bättre än inget. Dessutom blir det ingen direkt kostnad eftersom det dras från mobilräkningen i slutet av månaden så är ju helt perfekt! Fler borde göra så som har kontantkort och som får sms:a och ringa gratis under en månads tid, dvs skänka de pengar som är kvar när månaden gått ut!! Dessutom har jag världens bästa förslag som jag tycker borde genomföras (men som inte kommer inträffa = cyniker) Att istället för att en procent av inkomstskatten går till kyrkan (kyrkoskatt) så kan man istället för att gå ut ur kyrkan (som många gör) få bestämma att den skattesatsen istället ska gå till en organisation typ cancerfonden, hjärt och lungfonden, rädda barnen, djurens rätt med mera...Visst kanske blir lite merarbete för skatteverket ett tag och tar lite tid för regeringen att få igenom förslaget men fan vad bra det skulle vara :) Tror nog fler skulle kunna tänka sig att skänka pengar i så fall, om man får välja att skänka till något man är engagerad i..

Kyrkan gör ju massa bra saker för samhället, men eftersom jag varken besöker kyrkan, är konfirmerad eller troende eller har tänkt att gifta mig så känns de där tusenlapparna som dras varje år inte direkt roliga. Det skulle kännas mer betydelsefullt om jag hellre kunde stödja något som betyder mer för mig. "Det är viktigt att behålla kulturarvet, de hjälper personer i sorg m.m" Absolut men SÅ mycket pengar kan det inte kosta att restaurera upp kyrkor och hålla i gudstjänster och stöd? 15-18 miljarder om året + att de får in pengar via kollekt vid gudstjänster? Naee - inte rimligt! :P

Men iaf lite information om några av sakerna som WSPA gör just nu

"I Pakistan
bedriver vi ett projekt för att rädda cirka 70 björnar från att utnyttjas i hundkamper. Projektet löper på väl och vi har kunnat öppna ett reservat där björnarna får leva goda liv. Reservatet innebär en garanti för de björnar som räddas undan björnhetsarrangemangen.

Chowti är en av de björnar som räddats. Hon är blind och har utsatts för hundkamper under lång tid. För några veckor sedan kunde hon lämna ett liv i kedjor och plågor. Nu njuter hon av ett liv så nära friheten man kan komma, skyddad från alla hemskheter som hon tidigare utsattes för. I samma reservat lever även björnarna Babu, Sohrab och Malu, som räddades när ett tidigare reservat drabbades av den stora översvämningen i Pakistan.

Antalet planerade hundkamper fortsätter att minska i Pakistan. Majoriteten av dem stoppas av våra team på plats innan de äger rum. Vi fortsätter kampen för björnarna i landet - alla björnar vi räddar ska kunna leva lika goda liv som Chowti nu gör.

På Haiti har vårt team sedan i januari 2010 räddat djur som drabbades av den stora jordbävningen. Hundar, katter, getter hästar och andra djur har fått hjälp. Över 50 000 djur har fått veterinärbehandling och vaccinerats. Vårt team jobbar också långsiktigt genom att bistå Haiti i att utveckla skydd för djur inför eventuella nya katastrofer.

Över hela världen har vi sett till att över 140 000 djur som drabbats av naturkatastrofer fått veterinärvård och blivit vaccinerade. Våra team, som undsätter djur vid naturkatastrofer, har bidragit till att en halv miljon djur under 2010 fått en chans att överleva."

De har dessutom varit starkt bidragande till att tjurfäktning blivit förbjudit i katalonien. Hoppas det sprider sig till resten av spanien, det är ju bara för sjukt.

Så var det med det. Bye bye!

Kommentarer
Postat av: Caroline

Vad glad man blir när man ser detta! Vi måste bli fler som gör något åt dessa hemskheter! Jag är just nu i full gång med ett nytt projekt för att kunna skänka lite mer, kolla gärna in det! Kram www.uancillajewlery.blogg.se

2012-07-02 @ 10:21:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0