Lowcarb highfat, atkins(?) dieten som vegetarian?

Hmmm, får se hur det här kommer gå, antagligen kommer jag gå upp 10 kilo i veckan istället haha. Annars är det ju för bra för att vara sant, äta hur mkt fett, grönsaker (dock ej majs, morötter och ärtor) och protein som helst och ändå gå ner i vikt? Ett litet problem för mig blir att quorn innehåller en liten mängd kolhydrater (ca 7 gram per dag om man äter så mycket man orkar) vilket leder till att jag måste äta mindre kolhydrater i övrigt eftersom man egentligen bara ska äta 20 gram per dag. I och för sig tror jag att det kan gå iaf, bara äta lite mer ost och grädde som knappt innehåller några kolhydrater! Men det ska i alla fall bli otroligt spännande att se om något händer. Jag gissar som sagt på att jag kommer gå upp flera kilo i veckan, men fy skam den som ger sig innan att ha testat...:)

Så än så länge har jag i alla fall testat i 3 dagar, 1:a dagen åt jag en stor färsfylld paprika gratinerad i ett tjockt lager ost, med sjukt mycket vispgrädde i quornfärssåsen samt lök och champinjoner, till det en grekisk sallad med oliver, mycket fetaost och annan sallad som gurka, tomat med mera - snacka om gott!! Det räckte till två måltider och höll mig mätt hela dagen. Igår blev det äggröra (självklart med mycket vispgrädde), stekta färska champinjoner i mycket smör, varm tomat, cocktailkorvar, fetaost och avokado med keso. Idag en currygryta med grönsaker som böngroddar, bambuskott, blomkål, broccoli, paprika, champinjoner, lök m.m, wokades med mycket olja, curry och smör, cashewnötter, fet kokosmjölk, grädde och till det 2 quornfileér. Fetaost, cheddarcheese och vanlig hårdost som mellanmål. Te med grädde istället för mjölk.  

Så resultatet än så länge på 3 dagar - jag har inte gått upp ett gram, utan faktiskt har 0,5 kilo försvunnit, hur nu det är möjligt? Antar att det är vatten eller nåt, men känns konstigt hur vikt kan försvinna när man är konstant proppmätt och knappt rört sig ur fläcken...Jag känner mig mer energisk än någonsin, antagligen för att jag slipper berg och dalbanor med blodsockret. Däremot känner jag mig lite trögare i huvudet och igår hade jag en lätt huvudvärk, kanske biverkningar av att sockret är borta ur dieten, abstinens? Inte ett dugg sötsugen eller sugen på pasta, potatis, bröd och ris, trots att det var det enda jag åt förut. Det känns bra och om jag inte går upp massa i vikt under första veckan ska jag testa en vecka till :) Tänderna måste ju bli bättre med, ingen karies? 

Problem nummer 2 - jobbet! Det kommer förstöra allt :,( snyft.

Efter nyår ska jag börja simma igen ca 2 dagar i veckan....Har som mål att gå ner, eller egentligen inte att gå ner i vikt utan att känna mig lite mer "fit" och inte så slapp i kroppen...Men visst skulle det vara nice att vara nere på 54 kg igen (som jag vägde för ca 2 år sen) till sommaren!!  

Julafton var mysig, fick bra saker som resväskor, globalkniv, annan kockkniv, almanacka, saker till håret och ansiktet och ett par jeans. Mycket god mat!! 

Peter Doherty biljetten ligger ute på tradera eftersom Cissi ej kan följa med =(

Annars är allt lugnt, pluggar lite, ska inte följa med på någon av festerna i nyår utan bara ta det lugnt hemma med Daniel, äta gott och kolla på en film och kanske se fyrverkerierna...Känner inte för att dricka alkohol när jag är mitt uppe i det här, kan inte vara ett dugg bra!
Tjao!!

Mr Peter Doherty

...Vad sysslar du med egentligen? Nu lutar det nog åt att konserten i januari inte blir av i alla fall...=( Hur som helst så tänker jag inte köpa någon tågbiljett förrens samma dag =P. Hur kan en sådan intelligent(?) person tänka så dumt egentligen? Gå till sin egen rättegång (dömd för bland annat knarkinnehav) med droger i fickan som råkar ramla ut på golvet i rättsalen, smart - inte alls...löjligt! Så efter gårdagens rättegång blev han gripen på nytt, och den rättegången hålls i januari....och nu hamnar han väl antagligen i fängelset igen och då blir det ingen konsert för min del...isch isch :,( 
Om det inte vore för den underbara musiken skulle jag bojkotta honom helt och hållet =(

Humor? hehe =P





"Sharing is an important part of human society"



Så till något annat, jag har sett en sån otroligt bra film, exakt en sån film som tilltalar mig! Den är däremot inte för personer som vill att det ska vara action i filmer och att det ska hända saker. Den är baserad på en verklig händelse och heter into the wild. Sean Penn är regissören. Sorglig och väcker många tankar om livet.

Well well, Imorrn blir det till att göra och äta ännu mer julgodis :)

Bye

Always where I need to be

Julbord ikväll hos Daniels familj! Mumsigt..

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Brilliant :)

Kom igen Arvika, boka The Kooks och Arctic Monkeys (Babyshambles är redan klara) så åker jag dit i sommar *snälla, snälla, snälla* och några band som Daniel gillar med självklart så han vill följa med :)

Todiloooo

Sommarkänslor!

Får man av the Kooks! Gud vad jag älskar det bandet, man kan inte bli annat än glad av att lyssna på dem :) Att musik kan styra känslorna så mycket, om man känner sig lite nere är det bara att sätta på musik som älskas och alla jobbiga känslor är som bortblåsta och livet känns inte så jobbigt längre =) Jag har 5 sånna band som alltid får mig på bättre humör. Brittpop is the shit helt enkelt :D

NAIVE
"I'm not saying it was your fault                                                           
Although you could have done more
Oh you're so naive yet so
How could this be done
Your such a smiling sweetheart
Oh and your sweet and pretty face
In such an ugly way
Something so beautiful
That everytime I look inside
I know that she knows that I'm not fond of asking
True or false it may be
She's still out to get me"




Daniel har köpt playstation 3 och har blivit helt beroende av det..hmmm...Han och hans kompisar spelar hela helgerna och den lilla lediga stunden han har på vardagarna går år till resident evil 5, vad göra? Så nu sitter Daniel och spelar, medan TV:n pratar med honom och Daniel ropar tillbaka till TV:n (hans kompis Mickes röst låter genom tv:n så det känns som han är här och att tv:n lever typ, skitskumt..:) Än så länge har de kört i 9 timmar och fler timmar lär det bli. Jag som trodde tv-speltiden var över, ack så fel jag hade. 


Igår var det julfirande hos moster Annelie, det gick bra trots halsontet, har ingen feber så det är luuugnt... Vi åt gott julbord, hade julklappsutdelning och spelade julklappsspelet. Jag och Daniel vann en pepparkvarn, 1 dajmpåse, en chokladask, 2 filmer (ps I love you och into the wild), doftljus och skärbrädor, inte illa!! I julklapp fick jag en jättefin fruktskål och godisskål (ekologisk skål), en bordsduk, nya hörlurar till mp3 spelaren, strumpor och pengar! Superbra :) Det var jättetrevligt och vi kom inte hem förrens 22.30 på kvällen, så hela 8 timmars julfirande hann vi med :) Imorrn drar Annelie till Thailand, skapligt avis man blir när det är 14 minusgrader utanför dörren. Runt 28 grader är det i Thailand vid det här laget....och minst lika varmt hade vi det i Krabi och Phuket i Thailand för ca 1,5 år sedan! Tillbakalängtan:



Jag och Cissi var i Thailand under Songkran, det thailändska nyåret. Då såg det ut så här på gatorna! Sjukt roligt var det iaf, höjdpunkten i Thailand:

Självklart hade jag och Cecilia också vattenpistoler och blötte ner folk för fullt. Vi var dock lite korkade och åkte buss på flaket in till Krabi town andra dagen av Songkran, vilket gjorde oss till ett lätt mål att träffa, vi kunde ju liksom inte fly därifrån och det var trafikstockning så bussen stod ofta stilla...=P
Andra höjdpunkter från Thailand: Forsränning, De olika vackra öarna, grottor, vilda - tama apor (som inte är bundna), regnskog, sol, bad, vattenfall, jättegod mat, annorlunda, ganska billigt, exotism, flera trevliga människor. Nackdelarna: Alla prostituerade, djurplågeri, en del otrevliga människor (blev lite lurade), pedofiler, magsjuka, bränd av manet, många väldigt sjuka djur, barn som tigger, nerdrogade djur och människor, och turismexploateringen i form av förstörda korallrev, och alldeles för många turister på turistmålen..=P  Vad väger tyngst, nack eller fördelarna? Tydligen fördelarna!!  


Well well, nu är det käk som gäller!  Tjopp

Jaha :(

Så då är man sjuk då, förkyld som sjutton med rethosta, och hostan har gjort att jag inte sovit en blund så är absolut aptrött. Men ska inte gnälla så länge det inte är svininfluensan hehe :) Tyvärr medgör detta att jag inte kan joina Anna och gänget ikväll för ett litet avskedsparty. Anna ska åka hem och kommer ev inte komma tillbaka till Linköping förrens efter nyår :,(

Igår var miss Cecilia här och vi lagade god tomat och selleripaj, det blev jättelyckat, en av få gånger det faktiskt har blivit jättelyckat :)

Imorgon är det att fira jul hos min moster, med julklappsspel och julmat, mys mys! ALLA julklappar är färdigköpta, första gången jag är ute i god tid, annars brukar jag vara en av alla dem som hetsar runt dagen innan julfirandet för att hinna köpa färdigt julklapparna =)  

Jaha Nähäää, Mat nu som gäller! Tjopp 
   

Kvällen

Såhär såg kvällen ut, lånar en recension av Carina Hedlund från musicstage.se för jag orkar inte skriva själv och kvällen såg precis (exakt!) ut så som hon har skrivit även om vi var i Linköping och hon skrev recensionen för någon annan stad :) 

"Det är andra advent och Lars Winnerbäck är i Linköping* och bjuder publiken på godsaker ur sin godispåse. Det är en blandad kompott av gamla och nya låtar, väl valda ur Lasses välfyllda godisbutik! Publiken står stilla och väntar i det nedsläckta Cloettacenter* . En film börjar rulla på filmduken på scenen, där Staffan Westerberg läser en finstämd text författad av Lasse. Filmvisningen avslutas med orden: NU BÖRJAR DET!

Publiken jublar och samtidigt framträder Lasse och bandet som siluetter bakom filmduken och vi åker iväg med låten Järnvägsspår. Resan går vidare med Köpenhamn och överallt samt Dunkla rum i en rask takt. Godiståget saktar in och vi får höra Jag har väntat på ett regn följt av Brustna hjärtans höst. På scenen står Lasse och ser ut att må gott, kvällen till ära klädd i vitrandig skjorta. Lasse tackar publiken för att vi kommit och sedan ökar tempot igen.

Cloetta Center är välfylld av människor från flera olika generationer, från de hängivna unga tjejerna längst fram, kompisgängen, kärlekspar och pensionärer. Från publiken hörs ropen – ”Lasse, Lasse, Lasse”, på stämningen känns det som om vi lika gärna kunnat vänta på ett rekordförsök i höjdhopp. Det är kanske den känslan Lasse försöker förklara efter låten Lång dag: ”Att gå ut och spela inför så här mycket publik är som att hoppa in i en cockpit och sedan komma på att man är flygrädd. Det är lite chockartat.” Lasse avslutar med ett leende, ”Det är ni som är luften”….

Under Jag hugger i sten sjunger publiken för full hals, tyvärr inte lika bra som Lasse, utan några är hela tiden en textrad före oss andra. Lasse presenterar bandet, störst jubel får Anna Stadling som ikväll spelar i sin hemstad Sundsvall.

Hela publiken får en nytändning av jag får liksom ingen ordning på mitt liv. Hettan stiger i lokalen, några måste dock sätta sig och blir servade med vatten. Under Kom ihåg mig lyfter taket och Lasse får med hela publiken i den kokande grytan. Hela lokalen glimrar under Solen i ögonen, på scenen dansar Anna Stadling. Lasse lugnar ned tempot, men fortsätter och glittra tillsammans med Anna i Om du lämnar mig nu.

På tal om godispåsen – Lasse berättar om en händelse från när han var 9 år och var på julgransplundring på fritids. När han inte ville dansa, bestraffades han med att bli utan godispåse. Tjurig eller obekväm, Lasse säger själv det viktiga: Den som vill dansa gör det, de andra behöver inte! Lasse har genom åren bevisat att han inte behöver ställa upp på det obekväma för att få spela sin musik. Idag kan han inte bara köpa sitt eget godis, han kan bjuda oss också. För alla som är sugna på mer så ska Lasse ut på turne igen till sommaren, men innan dess kan vi se honom i tv den 19 januari i P3 Guld. Lasse uppträder och är nominerad till ”Årets artist” och till ”Guldmicken”. Före det kanske Lasse dyker upp på Grammisgalan. Vill man rösta på Lasse till både Grammis och till P3 galan, finns länkar från hans hemsida.

Efter flera extranummer knyts konserten ihop då filmen åter rullar. Lugnt lämnar publiken lokalen, jag hör positiva kommentarer och tror att även för den tidigare oinvigde så gav adventskvällen med Lasse mersmak."

Myskväll med mysmusik och myskompisar


Winnerbäck ikväll

Återigen kommer Lasse till Linköping och jag sitter nu här och laddar upp inför kvällen med nya skivan. Måste erkänna att det är första gången jag hör den *ooops* och jag hoppas, som många andra att han kör sina äldre låtar mer än de nya. Han var ju bättre förr, eller kanske inte bättre men då var det mer "nytt", nu känns det tyvärr lite gammalt och uttjatat! Men ibland dyker det trots allt upp några guldkorn :) Hursomhelst ska det bli skoj att träffa goda vänner och gå på konsert...5:e konserten med Lasse iår =P. Såg honom 3 ggr på Peace and love och 1 gång på Hultsfred, men då var det en mer intim konsert med bara några hundra personer. Men planerna för ikväll är iaf färdiga. Tjing!!     



Egenkärlek

...med sloganizer! Tack Ingeborg =) Blev otroligt road och lite mer stolt över mitt eget namn i ca 10 minuter, vem trodde att Angelica skulle passa så otroligt bra in i olika slogans? Måste nästan föreslå det till några företag!! 
www.sloganizer.net 

Favoriten ------> Angelica - One name. One legend.  (Oh Yeah)

Angelica - your personal entertainer 

Angelica - what more could you want? 

Have a break - have Angelica (?) 

Theres no life - without Angelica! 

Angelica - as good as it gets! 

Angelica - whiter than the whitest! (haha) 

*fniss* 

Naaaaaaaaaaaawww, sötaste :) 

(Tryck på länken i fönstret för att se)

 

Bilder från familjens resa i London


På Skavsta flygplats på väg till London             Tuben på väg från hotellet

Utanför hotellet                                                         Kartan var nödvändig :)

Promenad i Kensington gardens                          Prinsessans Dianas fd trädgård

Gröna papegojor i träden, lite kamouflerade               Under ett konstigt träd

Daniel fotograferar                                                  En stor guldstaty i bakgrunden

Nya perspektiv

Royal Albert Hall i bakgrunden                                På naturhistoriska och tekniska museet

Ett snabbt besök på köpcentret Harrods                     Trafalgar square

National gallery där vi kollade på målningar         Biljetter till musikal

Det blev We will rock you på Dominion                 En nöjd Daniel

Picadilly Circus

China town

Sola och vila på trafalgar square                             Orädda duvor finns det gott om

Engelsk telefonkiosk :)                                      London Eye i bakgrunden

Underhållare längsmed Themsen                   Shakespeares the globe

Fika på starbucks                                            Houses of parliament med Big ben

Tower bridge

Fängelset Towern                                                 Engelsk pub


The Musical =)

Care to wager whether he'll make it? - Peter Doherty

Jaha, är jag förvånad? Inte direkt.

I fredags åkte jag och Kajsa iväg till Estocolmo kl 07.30, vi åkte med bus4you = ett underbart bussbolag med sjukt sköna säten! Att hitta till hotellet (i Reimersholme) gick utan problem och tjejen som tog emot oss var väldigt trevlig och serviceminded och gav oss många bra små tips. Vi fick bland annat ett tips om en vegetarisk restaurang med en stor lunchbuffé. Hotellrummet var fräscht (så skön säng)! Vi gick till Herman´s den vegetariska restaurangen och åt grymt god mat!! Bland annat lasagne, grekisk sallad med tzatziki, nybakat bröd, ris med en currygryta, hemmagjord potatissallad med mera, med mera, fanns hur många rätter som helst och var så gott, jättemysig restaurang med mycket folk. Efter maten begav vi oss till museiparken till etnografiska museet. Där tillbringade vi några timmar utan problem, väldigt intressant, och väldigt sorgligt! De hade en obehaglig utställning om trafficking som verkligen berörde, snyft. Annars handlade det mest om olika kulturer, till exempel indianer, aboriginer, kinas gamla traditioner, eskimåer och så vidare, helt klart värt ett besök. Sedan mötte vi upp Cecilia på centralstationen.

På stationen i Sthlm                                     På Herman's restaurang


Etnografiska museet                                   Bild som jag tog på museet, Australien


Vi tog oss till hotellet och dumpade av Cecilias saker sedan gick vi ut till världens mysigaste spansk restaurang och åt Tapas (friterad ost, svamp och ost tortilla, nachotallrik, bröd med salsa, friterad potatis med aioli) och drack en öl. Efter maten gick vi till hotellet och förfestade vidare och fixade i ordning oss inför konserten. Efter ett par timmar åkte vi in för att se Mr Peter Doherty och möttes av personer som förklarade att konserten - believe it or not var inställd!! Åh vad irriterad jag blev, men inte ett dugg förvånad. Tydligen hade han tappat bort sitt pass eller nåt och kunde inte ta sig ut från Tyskland? Det var flera personer som tyckte det var jättetråkigt, vi pratade med några killar som var upprörda. Ena killen hade flera peter doherty tatueringar över kroppen = galen och senaste tatueringen gjorde han bara ett par timmar innan konserten. Det var många äldre personer (främst uppklädda män med grått hår och grå kostym?) som skulle gå på konserten, lite kul när det är flera målgrupper. Annars var väl majoriteten runt 25-35 skulle jag gissa på. Alla blev ju självklart besvikna. Så vad gör man när man står i Stockholm utan att veta vart man går en fredagskväll? Jo vi ringde Jonte för tips :)  Först åkte vi tillbaka till hotellet för att festa vidare och fundera på saken. Vi kom till slut på att vi skulle till Debaser Slussen, väl där var det 50talsfest som gällde!! Vi dansade hela natten - var helt galet men så härlig 50tals stämning! Trevligt folk, lite alternativa, eller charmiga nördmänniskor :) Fötterna värkte hela natten, men det var klart värt det. 

På den spanska tapasrestaurangen              Kajsa - egenkär? :)


Hela tjejgänget samlade                                Redo för rock n roll - Pete here we come!

 

Mannen  som inte dök upp:

 

Så när vi vaknade imorse var det frukost, nerpackning och utcheckning som gällde. Vi tog våra bagage och åkte till centralstationen för att lämna våra väskor i skåp för att slippa bära runt på det. Sedan åkte vi till gamla stan och julmarknaden. Efter ett par timmar gick vi till drottninggatan och shoppade, jag köpte nya jeans. Vi sprang runt i alla affärer och åt mat på ett café. Grymt svårt att hitta ett matställe som passar för alla så vi yrade runt ett tag innan vi kom överens om ett café - som var ganska så uselt faktiskt. De hade typ ingenting som stod på menyn. Kajsa ville beställa pizza som fanns på menyn men nepp det fanns ingen pizza, sedan beställde hon varmt foccaciabröd men inget bröd fanns - Jesus! Stackarn fick nån hälsotallrik till slut =/ Världens otrevligaste personal dessutom. Jag och Cissi tog grillad chevreost med sirap och pinjenötter tillsammans med en sallad, det var helt ok förutom att maten var lite bränd =/ Inget bra ställe alltså....=P Efter några fler timmar i affärer så var det dags att åka hem. Jag sov nästan hela vägen till Linköping! Och nu är jag i ryd igen efter en trevlig vistelse i Stockholm. 11 Januari är nästa spelning, om han dyker upp då...=P Ska dit iaf!  1 chans till.

Julmarknad i gamla stan, hej tomtegubbar.


Senaste inbjudan på facebook - mycket trevlig inbjudan- INTE...Wtf har jag med detta att göra? Jag känner mig inte ens indragen...i alla fall så här lyder inbjudan:

Va fan är det som händer? Nu får det va nog, vi kan bättre än såhär. Mindre skitsnack och mer konfrontation. vi ses på tisdag och pratas vid, det är viktigt att alla kommer!
Kram Hannes

Liten uppdatering. Det Anna skriver i kommentarerna nedan är helt rätt och det förklarar just varför vi bör ses. Hon skriver att hon egentligen inte borde vara indragen och där har vi problemet, hon är det och du är det, därför är du inbjuden. Målet är att alla på en gång ska få veta vad som gäller på ett lugnt och respektfullt sätt.
Jag kan tillägga att Anna inte deltar för att hon har ett fadderist-möte.
Kram

Ska jag komma dit? Skulle inte tro det va =P


Peace love and rock n roll =) Tjing!

 


Färjan

Lite bilder från färjankryssningen kommer här :)




Så var det med det ^^



Har så mycket kvar att fixa med! Har inte ens börjat packa än, men är så trött och vill mest sova. Har varit en lång dag, stan med mamma, besök hos Robin, besök hemma hos mamma och sedan besök hos Maria! =)
Har precis badat, men ska måla naglarna, plocka ögonbrynen, ta bort lera från skorna, packa allting, föra över pengar, ladda batterier, fixa med mp3spelaren, så varför sitter jag egentligen här och skriver? HmmFpH!



Tjejfesten förra veckan

Anna, jag, Cecilia och Inge på bilden!




PACKA

Cya

RSS 2.0