Valborg

Valborg är det idag, och det kommer att firas med bästa vänner och en grill. Grillfest med andra ord :). Mucho Buena!! Awesome!! Mycket trevligt. Jag kommer däremot inte följa med ut ikväll, antar att det blir Harrys för tjejerna. Ska själv jobba hela helgen och orkar inte vara trött....Skulle vara trevligt om solen kunde titta fram men det ser mörkt ut på den fronten =P. AAAAHHH de där piratkopiorna på turkisk peppar från LIDL var inte alls bra, en sjukt stor påse och jag kan inte sluta äta dem!!!

Annars har det varit en lugn vecka. Mest jobbat, läst och längtat till staterna...Har köpt 2 guideböcker om Kalifornien och planerat lite. Häromdagen var vi hos Robin och skrev ut lite kartor och bokade biljetter till fängelseön Alcatraz. Det mesta är ganska färdigt känns det som...Vi har bokat flygbiljetter, hyrbil, hotellrum. Försäkringar är klara. Bestämt resrutt och hur länge vi ska vara på alla ställen. Kollat upp saker om San Francisco, hur man köper 3 dagars kort till kollektivtrafiken, hur man tar sig från flygplatsen till hotellet osv. Växlat pengar (iaf jag och mamma), köpt nya skor, kommit fram till att vi nog inte behöver ett internationellt körkort m.m. Det som är kvar är mest saker att köpa till resan, som en ny bikini, solglasögon och sandaler. Men det är grejer som man lika gärna skulle kunna fixa med i usa. Boka en vintur på Robert Mondavis vingård skulle vara nice att få klart innan, men samtidigt är det lite riskfyllt ifall det blir nåt fel när vi ska hämta ut bilen och inte hinner dit =P. Jag har i alla fall kommit fram till vilket superhotell vi har bokat i San Francisco! Mitt i smeten ligger det och nära till allt och hur bra är inte det? The Donatello heter det och ligger bara några minuter från Union Square. :)     

Förra helgen var det hippiefest/inflyttningsfest. Här kommer några bilder från FB. Ska fråga Anna om alla bilder någon dag, skulle vara lite kul att se dem ändå :) FLUMFLUM 

BTW vi slog vårt egna rekord på Musikquizet förra onsdagen!!! =D Det går framåt minnsann!

Time to Bada! TJOOOOOOO00000Ooooo

Världens vackraste städer

RIO - Framröstad som världens vackraste stad


Här kommer de städer som är framröstade som världen vackraste städer. Daniel har varit i Rio de Janeiro som tog hem första priset som världens vackraste stad. 2:a kom Sydney i Australien och jag kan väl inte annat än att hålla med - staden är otroligt vacker och absolut en stad som jag skulle vilja bo i resten av mitt liv! 3:a kom San Francisco och det får väl tiden utvisa vad jag tycker om den staden, 1 månad och 1 vecka kvar tills vi promenerar runt i SF! *yippeyay*. Andra städer som är med på listan är Rom, Paris och Barcelona.    

1. Rio de Janeiro, Brasilien

En osannolikt vacker stad som ligger inkilad bland höga berg som är täckta av regnskog. Har kan du sola på världsberömda stränderna Copacabana och Ipanema. Ett besök vid Kristusstatyn på toppen av Corcovado eller en resa med linbanan till Sockertoppen är att rekommendera.
• Flygtid: ca 18 timmar (Arlanda)
• Tidsskillnad: -3 timmar
• Säsong: året runt

2. Sydney, Australien
Är tack vare OS 2000 renoverad och i toppskick. Staden har världens största naturhamn och världens tveklöst mest berömda operahus (dansk arkitekt). Här finns även The Rocks, som består av gamla välbevarade byggnader i kolonialstil. Här finns gott om pubar, restauranger och musikställen.
Vill du kunna sola och bada ska du bo vid Manley Beach eller Bondi Beach.
• Flygtid: ca 24 timmar (Arlanda)
• Tidsskillnad: +10 timmar
• Säsong: året runt

3. San Francisco, USA
Har ett dramatiskt läge vid Stilla havet. Vandra vid Golden Gate och besök det det livliga hamnområdet Fishermans Wharf. Där ligger massor av restauranger, caféer, barer och butiker. Härifrån går också färjan till det beryktade fängelset på Alcatraz Island. Även vägen söderut (Highway 1) är att rekommendera då den anses vara en av världens vackraste.
• Flygtid: ca 16 timmar (Arlanda)
• Tidsskillnad: -9 timmar
• Säsong: året runt


Källa
www.flygbolagsguiden.se 


När vi kommer till San francisco så är det memorial day och en stor karneval som firar kultur kommer vara där då, hur kul är inte det? Just att SF är så kända för sina karnevaler (främst pride) så blir det ju lite extra skoj att det är just då...Många lättklädda kroppar verkar det dock vara =P

  


Idag har jag köpt pronationsskor(!). Har haft ont i höften efter att jag promenerat längre sträckor så nu ska jag testa med nya skor och se om det är det som är problemet. Hoppas det för då är det ju en lätt lösning på problemet :). Nu är det filmtajm

TjoHej

Host host!

Vilken jobbig hosta jag har..och halsont...Sen har jag varit halvdöv hela dagen, hur jobbigt är inte det? Så nu sitter jag hemma och tröstäter massa chips och chillinötter och dricker läsk. Är värd det för jobbade idag trots spränghuvudvärk och halsont och dövhet och hosta ^^. Okej nu vet alla det så färdigklagat för idag =) 

Om ett par timmar blir det fullt hus här, Daniel har bjudit hem några killar och jag antar att de ska spela TV-spel så jag lovade att städa lite innan de kommer hit, jag förstår inte varför, det är ju nästan helfint här...Lite kläder på golvet, ballonger i taket, disk på borden och chips på mattan har väl ingen dött av? *duh*.  

Cykeln är invigd! Över 2 mil cyklades häromdagen och den gick fint fint, är inne på verkstaden nu men det är en annan femma :). Igår var det musikquiz på Harrys igen, det gick dåligt haha 42 poäng av 78 möjliga, va hände tjejer? haha. Bättre lycka nästa gång! Men det var supermys iaf!! 

Städa sen Frisbeegolf i skogen med Cecilia! Tjing tjing! 


Födelsedagssammanfattning!

Mina två dagar av firande kunde inte ha blivit bättre! På min födelsedag kom min kära familj och släktingar och firade mig. Vi åt köttfärspaj med sallad och bröd och till efterrätt kladdkaka, mums! Och jag fick en cykel! yihoo, verkligen superbra! Dessutom var den ruskigt snygg och det är ju inte ett minus :) Så imorgon blir det att inviga den lite mer ordentligt och ta en cykeltur till LamBoToWn! Av Daniel fick jag en fotosession i en fotostudio tillsammans med vänner, men den får vänta tills i sommar när jag känner mig lite mer solbränd och fräsch :). Pengar, en underbar pläd, ansikts och kroppsprodukter och blommor var andra saker jag fick. En toppendag helt enkelt! 

Igår hade jag födelsedagsfest tillsammans med Karin för våra vänner.  Jag och Karin fyller båda år den 9:e april och eftersom vi har många gemensamma vänner så kändes det skönt att kunna slå ihop våra födelsedagsfester! Vi bjöd på en frisk välkomstdrink med kaktus-starkvin, fanta citron och citronsaft och på plockmat, bland annat baguette med brieost och fikonmarmelad, tunnbrödsrullar med rökt lax, dill, philadelphia ost och rödlök eller det vegetariska alternativet med soltorkade tomater och philadelphia ost, salta kex med kantarellost och andra kex med mögelost. Hur gott som helst :). Lite annat snacks som chillinötter, salta pinnar, chips, gurka och morotsstavar med dipp fanns också! Karin hade varit jätteduktig också och bakat två tårtor, en med ett A på och en med ett K på för våra namn! Och kvällen då - jo det kunde inte ha blivit mer lyckat! Så otroligt kul det var! Alla var på bra humör och hade roligt. Vi dansade och tjattrade och åt massa gott. Jättetrevligt att så många kunde komma med! Lite synd dock att lilla Angelica inte kunde komma på grund av att hon är så allergisk mot katter :( och att Maria inte kunde komma, skulle vart skoj med =). I present fick jag världens vackraste örhängen, en fin scarf, 2 ljushållare, badbomber, blommor, presentkort på en chokladbutik i stan, en bok om choklad, 2 anthon berg chokladkakor (ja jag gillar choklad) haha, blommor och lotter! Alla sjöng "jag må dem leva..." så att hela huset skakade kändes det som ;).  Kvällen avslutades på Harrys! Vi kom i sängs vid halv 7 så känt mig lite sliten idag men det var det värt =). Här kommer några bilder från festen, vi glömde dock att ta kort på alla fina drinkar och på maten =P Men många av vännerna är med på bilderna iaf och det är det viktigaste ♥










Massa kramar till alla som kom och gjorde mitt 25års firande speciellt =)
KRAMAR! Tjing!

Sömnsvårigheter :)

Låg precis i sängen och höll på att somna när jag kom på att jag glömt att fixa med en sak - upp och hoppa och leta och stöka runt i 10 minuter tills jag hittade det jag sökte. Så nu är jag pigg igen och uppstressad som sjutton så inte en chans att jag kommer kunna somna om än på länge *gah*.  Tur att en skräckfilm börjar snart så man har något att göra :)

Åh ikväll var så niice! Musikquiz på Harrys med de bästa, vi vann - nästan...8 poäng(?) ifrån vinnaren, inte dåligt det. Nästa vecka vinner vi garanterat. Hoppas bara det kommer lite mer normala frågor, det var lite blandat med både musik, filmer, tv-serier och bilder på kändisar men mycket av musiken var från äldre dagar som 60-talet och det är tyvärr inte min starka sida. 

Nyss pratade jag med en gammal klasskamrat som jag inte pratat med på minst 10 år, det var lite roligt. Han hade lagt till mig på facebook och började prata där. Antagligen mest för att till början skryta om sin 8-rumsvilla och jobb som arbetsledande byggnadsingejör men efter att ha varit väldigt angelägen om att berätta det så blev han vettigare. Han märkte nog tidigt att sånt inte imponerar på mig ett dugg haha!! :) Men facebook är ett roligt fenomen, att alla är bästa kompisar över facebook men i verkligheten så är det som "va? känner jag dej?, ingen bryr sig, man gömmer sig bakom mobiltelefonen för att slippa prata med varandra, men på fb då bara ååh hej va kul att se dej, det var längesen, va gör du nuförtiden??...Och på krogen då....Facebook och krogen är likadant..

            

Nu är det påsk i alla fall. 1 april, april fools day, april april din dumma sill å så. Men jag tror den här påsken kommer bli mysig. På långfredagen ska jag hem till Anna OCH Kajsa, jo minnsann, de bor numera i samma lägenhet, på påskmiddag. Blir inte hjulerumstugan iår eftersom det ska vara kallt och snön ligger fortfarande kvar på marken. På påskafton är det påskmat hos mor och far med bror, moster och kusiner så visst kommer det bli mycket god mat och andra sötsaker!


Och i och med att det är april så betyder det att det inte är så långt kvar till maj, och då händer det ju roliga saker :) Förresten, på tal om ingenting så läste jag precis i tidningen att en person i England har fått ett straff innefattande fotboja och utegångsförbud på kvällarna och nätterna, för vadå? Jo för att ha sålt en jävla guldfisk till en person under 16år! Hur komiskt är inte det? Tydligen är det olagligt att sälja djur till personer under 16 år, men en guldfisk, komigen....^^  En annan nyhet som är av goda inslag är nämligen att The Libertines ska återförenas, tänk att man förhoppningsvis kommer få se det bandet någon gång. http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article5593409.ab . Har ju redan sett både Carl Barat och Peter Doherty, till och med på samma festival faktiskt men dock inte tillsammans, men nu kanske det sker nån gång! 

Earth Hour var ju häromdagen, den "firade" jag, Cissi och Daniel hemma hos oss. All elektricitet var avstängd, och Daniel (♥) hade tänt stearinljus överallt i lägenheten och lagat tacos till oss. Så vi åt god mat och bara pratade utan massa oljud runtomkring. Det var så tyst, helt knäpptyst. En konstig men härlig känsla. Varför gör man inte så oftare egentligen? Men efter den timmen, faktiskt exakt en timme åkte tv-apparaterna, datorerna och alla lysen på igen *suck*.  Kvällen avslutades med ostbricka innan Cissi var tvungen att åka iväg till jobbet.



bYe ByEe!  


RSS 2.0