Kalmar!

Jaha då sitter man här i vad man trodde var sin nya bostad men som för 5 minuter sedan inte blev det..Fick nämligen just det här mailet:

Hej!
Det har tyvärr blivit så attt du fått nycklar till rum 3201, du skall enl kontrakt ha nycklar till 3203,
det vore bra om du kan komma in till oss snarast så att vi kan byta dem o du får ditt rum enl kontrakt. Du kan ringa på tel 0480-447524 om du inte kan komma in i dag.
Mvh Marie Gérard

ÅH SÅ IRRITERANDE! Har precis packat upp allting och nu ska jag byta rum, suck =( Tycker att kalmarhem borde kompensera på något sätt men det verkar inte som det när jag pratade med dem....dåligt dåligt!

Annars så har veckan i Kalmar varit jättebra. En riktigt trevlig helg där vi hunnit med 2 flyttar (min och Robins), fått ordning på Robins lägenhet, varit utanför och lyssnat på forever young, besök av Daniel med mamma å Pelle, tagit en promenad i staden, varit en sväng på Öland(!) och åkt bil fram och tillbaka hur många gånger som helst, med mera med mera ;). Fint väder med och det är ju alltid ett plus.

Nollningen har alltså precis börjat och vad bra ordnat det har varit, riktigt roligt! I måndags var vi på välkomstsittning, mellanfest och kårfest, en jättelyckad kväll! Igår var det stadsvandring och trubadurkväll och ikväll är det dags för Gardenparty - var riktigt taggad förut men humöret förstördes lite av det där jävla mailet....Men hungrig som en varg är jag så visst ska det sitta fint med en 3-rättersmiddag...:)

Måste säga att vi på ekonomihögskolan är överlägsna alla andra program när det kommer till att sjunga högst ;)  

Jaja dags att fixa iordning sig lite!

Hoppas alla har det bra =)

TJOhej  

Linas Matkasse och Kräftskiva

Åh Linas Matkasse har satt igång igen efter sommaruppehåll vilket är underbart! Äntligen blir det riktig vällagad mat igen och ett slut på tänkandet om vad man ska laga för något nästa gång. Så nyss åt jag rödbetor som jag kokat själv, en god matvetesallad med en dressing, rostade solroskärnor och smulad Chevreost på en bädd av matjesallad, hur mumsigt som helst! ÄLSKAR verkligen Chevréost.

På tal om mat så var krätftskivan i måndags riktigt kul! Och vilken god mat alla hade lagat, mums! Vi skulle egentligen sitta ute men tyvärr var det ostabilt väder så det blev att dra in köksbordet i vardagsrummet istället. Sara kom hit och pyntade lägenheten med kräftgrejjer, blev jättefint. Lite snaps, snapsvisor, kubb, lite drinkspel och världens bästa sällskap, kan inte bli så mycket bättre :) Jo förresten, om kön till måndagsklubben inte skulle vara så förbannad lång, GUD!!



Lite mer matsnack för lite senare ska jag ner till stan och äta på Yogi, tror det är en indisk restaurang. Ganska dyrt men det kvittar för det kommer inte kosta mig ett dugg av mina "egna" pengar hihi. Vårt lilla kompisgäng på Scandic har ju samlat pant under en del av sommaren så nu har vi fått ihop 1000 kr att äta för, så blir lite över 200 kr per person, sweeeet =)

På kvällen verkar det luta åt quiz på NH, annars laga mat (igen) med Daniel. Några spenat enchiladas verkar stå på menyn då :) 

Så imorgon flyttar man då, suck...Japp så är det, och har jag börjat packa än - nädå!! Men igår tvättades kläder iaf så bara packa ner dem och lite böcker så är det väl typ klart. Känns mer och mer jobbigt att lämna mitt hem, vill inte lämna katterna och Daniel, och resten av folket här i Linköping. Men måste ge utbildningen en chans, vill inte sitta här om 10 år och undra över utbildningen. Däremot är det så tråkigt att jag inte kom in i Söderköping, synd att intervjun skulle vara precis när jag var i USA...well well, nytt försök nästa år! 

Fick inga reunion-biljetter till Libertines, så blir ingen Londonresa i slutet av augusti! =( Så sugigt! Och inga biljetter till Leeds eller Readingfestivalen heller...BLÄ! Ska se Carl Barat och Peter Doherty på samma(!) scen någon gång, inte enskilda så som det har varit hittills...För de två tillsammans är magiskt, ren kärlek :)
  


Så sitter man här

och gör ingenting! Och så underbart skönt det är :). Jobbade över idag och nu är det äntligen fredag! Om ett par timmar kommer Dani hem och vi ska laga käk och kolla på film, härligt! 

Igår var Cissimissi här och vi lagade en jättegod Selleri/Tomatpaj med sallad och till efterrätt blev det glass . Hela kvällen ägnades åt TV-spel, tror faktiskt vi närmar oss slutet av Mario Galaxy 1. Märktes att vi körde för länge igår, hade ont i fingrarna hela dagen idag, hihi.

BTW så hade familjen Olsson/Lindgren musikintroquiz häromdagen, var jätteroligt och verkligen ett bra "spel" att köra om man gillar musik. Man väljer en varsin låt i tur och ordning och spelar upp den på Spotify. Personen som först vet vad det är för artist får ett poäng, sen är det nästa persons tur att spela en låt och den som får flest poäng vinner, skojsigt iaf. =) 

På måndag blir det kräftskiva här i Ryd, vi verkar bli ett trevligt gäng. Är Jag, Helen och Cissi som planerar den så då kan det ju inte bli annat än bra =) På kvällen blir det utgång på måndagsklubben för lite dans. Lite att se fram emot alltså!

Nu ska jag bara ligga i soffan och kolla på en film =) TjoHej!
  


Hoover dam och Grand Canyon dag 12

Vi gick upp tidigt för att komma iväg innan rusningstrafiken och för att komma tidigt till Hoover dam. Efter 10-tiden brukar det bli jobbig trafik även där, eftersom alla turistbussar kommer till Hoover dam med mängder av folk. Utcheckningen gick smidig och priset på rummet stämde verkligen! Vi var lite oroliga att det blivit något missförstånd på grund av att det var så himla billigt. Resan mellan Las Vegas och Hoover dam tog cirka 1,5 timme. Nu var vi också precis på gränsen till Arizona! Hoover dam är ett vattenkraftverk som generar ström till både Kalifornien, Nevada och Arizona, innan hette det Boulder dam. Vi tog ingen guidad rundtur eftersom jag läst lite om det innan resan. För ett par år sedan fick man följa med under tunnlarna i vattenkraftverket för att se hur allting fungerar, men på grund av terroristhot har de tagit bort den möjligheten. Så egentligen betalar man bara massa pengar för att se samma saker som man kan se gratis fast man går med en guide istället som berättar lite om dammen. Känns inte allt för spännande och mer prisvärt att läsa om det på internet om man är jätteintresserad. Sjukt tur med parkeringen hade vi med! =)

 
Efter en titt på dammen åkte vi vidare mot Grand Canyon, den här gången var resan lite längre, cirka 4,5 timmar. Som vanligt rullade allting på. Vi stannade vid en liten "affär" och köpte glass och käkade matsäck. Var verkligen en affär mitt ute i ingenstans, hela sträckan kändes väldigt "vilda västern" med stora kaktusar och öken. Efter ca 3 timmar kom vi till Williams där vårt hotell låg. Vi checkade in, och pappa och Robin köpte pizza på Pizza Hut. Sedan åkte vi iväg till Grand Canyon! Och det var fint och maffigt och häftigt, men på grund av de skyhöga förväntningarna blev jag inte lika förstummad och imponerad som jag trodde jag skulle bli. Kanske berodde det på att jag inte mådde så bra, var lite åksjuk, trött och mådde illa eller så hade jag helt enkelt alldeles för höga förväntningar. Men visst var det otroligt vackert! Vi väntade på att solen skulle gå ner för solnedgången i Grand Canyon ska vara något spektakulärt. Helt molnfri himmel hela dagen, knallblå himmel och när solen precis ska gå ner över kanten på kanjonen går sol-fan ner i ett moln. Så att kanjonen lyste illrött hände liksom inte...Sedan var det svart, kolsvart, bara stjärnorna som lyste upp himlen en aning! Köpte chips och godis från en automat innan vi tog bilen tillbaka till hotellet.

Öde affär                                                                Welcome to Grand Canyon

Lite disiga bilder över den massiva Kanjonen

I väntan på solnedgången

På bussen mot bilen, seriefigurerna figurerar

Happ

Jaha då flyttar man om mindre än 2 veckor, känns väl inget vidare måste jag erkänna. Vill bo kvar i min lägenhet ju, med mina underbara(!) katter och Daniel...men men vad ska man göra när det inte finns något program som jag vill läsa i Linköping. Samtidigt som det känns liiite bra med något nytt så är det ändå sugigt....Sen känner jag väl mig inte direkt pepp på att börja plugga heller, men eftersom det är i stort sett omöjligt att få ett bra jobb så får man väl lida 3 år till, suck! Hur ska detta gå? =/ Hatar att jag inte vet vad jag vill jobba med eller vad jag vill göra, men tyvärr tror jag inte att man kommer bli klokare med åren vad det gäller jobb..

Idag blir det en träff med Helen på stan sedan ska jag hem och laga någon god mat, vet inte vad däremot! Något gott men framförallt inte för invecklat...:) Okej Daniel ringde precis och undrade om jag ville ha soppa och pannkakor ikväll så då löstes det!

Hela veckan har bestått av jobb, och efter jobbet är jag dötrött så inte orkat göra mycket alls, men ganska skönt att bara komma hem och slappa. Daniel hjälpte mig att färga håret (utväxten) igår, blev inte lika knallgult som det brukar bli så det var ju bra. =) Resten av kvällen låg vi nerbäddade i soffan och kollade på film och käkade massa snacks som jag köpt på Skänningemarken, yummie.

En kompis från Kanada som jag och Cissi träffade i Australien, Sydney kommer till Sverige om ett par veckor! Han ska göra en roadtrip tillsammans med sin flickvän i Danmark, Norge och Sverige så skulle vara jätteskoj att träffas, vi försöker i alla fall lösa det på något sätt! :) 

Tj00!! 


Skänningemarken

Då har man gjort Skänninge för det här året också. Dagens inköp från marknaden blev faktiskt bara ätbara grejer (som alltid) nämligen: Saltgurka, Naturgodis, Chips, Ost, Korv, Munkar, Frukt, Kiwis och Rabarber/grädd te. Underbart trevligt sällskap med Sara och Cizci.

"Nej jag har inte mask i magen. Langos är ju typ ingenting, typ friterad luft, det blir man ju inte mätt av" - Cizcis förklaring till varför hon fortfarande är hungrig trots en fet langos och mängder med provsmakningar. Så sant, friterad luft mättar nog med all säkerhet oerhört dåligt ;)    

Augusti = kräftskivor. Så något sånt måste ju ske innan man lämnar Linköping.

Tja!


Första gången

som jag skriver i den här bloggen med min alldeles egna nya dator! Den verkar fungera helfint så det känns ju super duper.

Idag har jag trakasserat min underbara kissekatt muffins, förlåt! Tog honom till veterinären förut för han skulle vaccineras, det var inte riktigt hans grej tror jag och han verkade inte alltför lycklig. Men han förlät mig ganska fort och låg en stund och myste med mig förut. Nyss råkade jag däremot trampa på honom för att han blir kamouflerad med vår kolsvarta matta (jag såg honom alltså inte) och nu är han inte alls nöjd med mig. Tror han tänker, "Shame on you If you fool me once, shame on me if you fool me twice" för han verkar inte alls vilja förlåta mig. Well well, hoppas katter glömmer fort =) 

Muffins 


Annars har det varit en sväng runt Ikano som stått på schemat idag, Stor kanelbulle med Te för 5 kr? WOW. Imorgon blir det jobb och efter det Skänningemarken. Kan ju inte bryta traditionen liksom...:) 

TJO!  

RSS 2.0