Las Vegas dag 10

Tog det mest lugnt vid poolområdet, solade och badade några timmar och vilade på rummet. På grund av värmen så orkade man inte ligga några längre stunder utan det var otroligt härligt att få komma in i ett luftkonditionerat rum. Poolen svalkade ungefär 0!!

Underbara säng *vill ha*                                      Sola och bada, utan pina colada

Jag, mamma och Robin grillade nere vid hotellets utomhus kök/grillområde. Det blev någon filé och veggieburgare till mig, tog sin tid men mycket smaskens! Åt i lägenheten för det var föööör varmt att äta ute! Vi gick till Dennys för att kolla mailen och äta efterrätt, efter den gigantiska efterrätten och all mat mådde jag lite småilla, var proppmätt efter maten och ville bara ha en liten efterrätt för att inte känna mig dum på grund av att jag lånade deras internet. Tog friterade pannkaksbollar med kanel och socker och glass för 2 dollar vilket är 16 kr och trodde jag skulle få en pyttepytteliten efterätt- såg faktiskt ut som det på bilden. In kom ett stooort lass med efterätt och så tycker man ju självklart att det är skitpinsamt att lämna så det var bara att tvinga i sig...=/ 3 kg senare, stinn som sjutton (haha) var det dags att göra iordning sig för ytterliggare en kväll på Las Vegas Boulevard!

Grilla är mys                                                    och efterätt på Dennys är gott 


SÅ på kvällen bar det alltså iväg till Las Vegas "strippen" igen. Denna gång var det mycket trevligare! Vi spelade ganska mycket på slots och jag vann, tadaaaaaaaaaaaaaaa 10 dollar *hihi* och dessutom så fick jag pengar av mamma att spela för så var mycket lönsamt måste jag säga haha. Kollade in Bellagiofontänen, en vattenfontän som rör sig efter tonerna av klassisk musik, häftigt. Vi såg ett låtsas vulkanutbrott med riktig eld och utanför Treasure Island såg vi en piratshow. För att ta sig till Treasure Island var man tvungen att ta tåg in till Lobbyn, gick alltså inte att gå dit! Kom hem ganska sent, vid halv 2 tiden till och med och det var ovanligt sent för oss som har haft en "snitt-tid" för läggdags runt 21 tiden =).

Fontänen utanför Bellagio                                Volcano Eruption at Mirage!

Nightlife in Vegas!


    


Death Valley dag 9

Vaknade tidigt efter den hemska natten och ingen av oss hade sovit en blund. Checkade ut och hoppade in bilen for att ta oss till syndernas stad Las vegas! Men for att ta oss till Las Vegas skulle vi forst aka genom Death Valley.
Death Valley ar ett stort omrade med oken dar det blir over 50 grader pa sommaren. Mamma var nervig over att aka genom oknen ifall det skulle handa nagot! I guideboken stod det att man inte rekomenderar turer genon Death Valley under sommarmånaderna men om man bestämt skulle åka därigenom skulle man ha en "ormbettslåda", extra dunk med bensin, mobiltelefin och vatten till kylaren, vi hade nada!  Men inte hande det nagot, utan vi akte ungefar halva vagen sedan svangde vi av och tog en annan vag till Vegas som skulle ga lite snabbare. Innan vi svangde av stannade vi i Death valley for att tanka, sjuuk varme sa det blev fort att springa in i affaren for lite luftkonditionering! Robin kopte poptarts som ar som en liten paj men den smakade ackligt, vi fattade inte forrens efterat att man skulle varma dem i micron...

Death Valley

Sand                                                                      Joshua Trees! 


...Och sedan anlande vi in Vegas Baby!!! Eftersom vi kom till hotellet innan check in time sa fick vi nyckeln till poolerna. Underbara poolomraden, ena med en sa kallad Lazy river dar man flyter runt i en strom med badbatar, den andra med en stor pool med sandstrand och en stor bubbelpool. Hur fint som helst! Vid det har laget var vi lite hungriga sa vi at pa Dennys som lag granne med hotellet. Maten dar var supergod och STORA portioner, me like! Till slut kunde vi checka in pa rummet...Fatta vilket lyxigt hotell vi hamnade pa, basta jag nagonsin bott pa i alla fall, och nagonsin kommer bo pa for den delen hah! Tahiti Village heter hotellet och vi fick en lagenhet for 8 personer med 2 kok, 2 badrum, 2 vardagsrum och 2 sovrum. 4 stora flatscreen tvs sa en varsin tv, gott. Eftersom vi hade kok sa akte vi till Walmart och handlade massa kak och dricka. Pa kvallen festade mamma, pappa och Robin till lite men jag tog det lilla lugna sedan begav vi oss ut i vimlet i Vegas!

Vid poolen                                                             Lazy river!

Ett dopp i poolen                                                   Köket i den 144:a kvadrat stora lägenheten

Maste saga att jag verkligen avskydde Vegas till en början! Skitigt med massa skräp pa marken, irriterande mexikaner, massa fulla ungdomar som ramlade overallt, spyor varannan meter och allt gar ut pa att salja saker. Visst var det otroligt fascinerande med alla sinnessjuka stora byggnader som blinkar i alla mojliga farger, neonskyltar och alla jippon men nar man vant sig vid det var det inget vidare langre! I alla fall sa var jag jattetrott efter en somnlos natt och en lang dag i bilen och den uttrottande varmen gjorde alltså kvallen i Las Vegas mest jobbig. Efter bara ett par timmar tog vi shuttlen tillbaka till hotellet dar jag fick ett eget rum med skon stor sang for mig sjalv, lovely! Den natten sov jag som en nyfodd bebbe kan jag lova!

På väg in till Vegas                                               Vackert hotell byggt som sagoslott

Fyra våningar med M&M godis m.m                     Las Vegas


Mariposa Grove dag 8

Pa morgonen fortsatte oturen eller vad man ska kalla det. Robin skulle checka ut pa hotellet nar receptionen bad honom om att han skulle betala den andra dagen. Vi blev helt forvanade for var 100 procent sakra pa att vi betalat for alla dagar, till och med kvittot visade det. Men tydligen stod det i en jattenliten text langst ner pa pappret att de bara drar 1 dag pa kontot och att resten ska betalas nar man val ar dar. Jattekonstigt men det var bara att betala! Pa formiddagen akte vi till Mariposa Grove for att kolla pa megastora Sequoia trad. Vi gick en vandringsled som var ett par kilometer och pa vagen hade vi med oss lite frukost som vi kakade. Traden var verkligen gigantiska och roda, maffiga. Resten av dagen gick at till att kora bil, vart mal var att aka genom Death Valley for att sedan aka vidare till Las Vegas! Pa vagen sag vi en liten svenskstad pa langt hall med en skitstor dalahast och svenska flaggor men vi akte inte in och kollade pa den...Nar vi blev hungriga stannade vi och at pa Tacobell, billigt och jattegott. Redan da kande vi av varmen, sjukt varmt, typ 46 grader och sol, varmaste jag nagonsin upplevt! Nar Robin och jag var i Turkiet for ett par ar sedan var det over 40 grader och vi holl pa att do av varmeslag..men den varmen var mer fuktig och inte lika torr sa inte riktigt lika illa anda.....

Trad till tusen!



Efter att ha akt bil under flera timmar tog vi in pa ett akta amerikanskt motell som taget ur psychofilmen! Den lilla staden hette Mojave och lag i narheten av ett litet storre stalle vid namn Tehachapi. Den natten var helt vardelos!! Ett irriterande stort tag tutade hela natten lang och det var storm utanfor sa var livradd for att hela stallet
skulle blasa ner! Ingen kunde sova sa vi var ratt trotta pa morgonen nar vi skulle upp.

Konsigt UFO moln                                          Vindkraft!

Motel from hell!!

Yosemite Nationalpark dag 7. Uppdaterad med bilder!

Den har dagen var en otroligt livsfarlig dag, och da overdriver jag inte utan bokstavligt talat LIVSfarlig dag. Jag vaknade forst vid 04 tiden pa natten av att det kandes anstrangt att andas men trodde att det berodde pa den otroliga varmen i rummet och att rummet hade dalig instangd luft. Somnade om men vaknade en liten stund senare. Kanner att jag knappt far nagon luft och tycker att det luktar konstigt sa ska ga ut pa balkongen for att fort ta frisk luft, gar forbi gasspisen som fanns i rummet, som vi trodde bara var som prydnad eftersom vi inte fattade hur man fick pa den, och fick se att ena sidan av soffkudden som stod lutad mot gasspisen var helt sonderbrand! Jag sliter bort kudden skriker till att det nastan borjat brinna och alla vaknar upp direkt. Rummet ar ganska immigt av rok sa jag oppnar balkongen sa det ska komma in frisk luft. Sa hela formiddagen gick at till at ordna upp problemet med soffkudden. Vi kunde inte ens njuta av de fina radjuren som stod och at bara nagra meter fran oss! Men iaf, efter ett antal timmar kommer housekeeping managern och byter ut fodralet men fodret inuti var ganska sonderbrant ocksa sa de var tvungna att kopa nytt foder. Forst var vi oroliga over att de inte skulle ha nagot nytt fodral sa att vi var tvungna att ersatta en helt ny soffa...I alla fall sa gick kalaset pa 120 dollar vilket ar 960 kr! Priset vi skulle betala fick vi forst reda pa efter dagens utflykt genom en fin liten lapp som hangde pa dorren. Sa kanske var det sa att jag raddade alla, sa nu ar det bast att de ar mig evigt tacksamma haha!! Sa hur kunde det ga sa galet, jooo forst och framst sa laste vi inte lappen ovanfor spisen och vi tog alla forgivet att den inte fungerade eftersom vi inte forstod hur man satte pa den. Mamma baddade upp soffan och eftersom rummet var sa trangt sa hamnade kudden mot gasspisen. Jag tyckte det var for varmt i rummet och bad Robin satta pa flakten, men istallet for att fa pa flakten rakades knappen tilll gasspisen sattas pa, sa kan det ga!!!

Dumma kudden                                                Brevet fran hotellet


I alla fall sa kom vi till slut ivag till Yosemite parken och hittade en parkeringsplats pa den overfulla parkeringen. Vi tog shuttlebussen till Upper and Lower yosemite falls. Innan vi hittade vandringsstigen sag vi varldens sotaste ekorre! Cool som sjutton med! Han fick en liten jordgubbe av oss och blev jatteglad hihi..Vi valde att ta vandringen till Upper Yosemite Falls och det angrar jag inte for en sekund. Vilka vyer!! Maste varit det finaste jag nagonsin sett. Mamma och pappa gick ungefar en tredjedel av vagen sedan klarade de inte av mer. Det gick uppfor hela vagen och det blev brantare hela tiden sa till slut tog mammas hojdradsla och svindel over sa de fick vanda efter ca 1,5 timme. Jag kande att det skulle vara trakigt att ha gatt hela den extremt jobbiga backen utan att  avsluta med det vi ville se, toppen av ett av varldens hogsta vattenfall. Vi fragade en man om det var langt kvar till toppen och han sa att vi inte ens gatt halften uppat! Jag var redan helt slut och det kandes som jag inte kunde ga ett steg till men efter lite vilande och ett paket jorgubbar och massa vatten kom energin tillbaka. Den stigen som vi valt kallades very strenous vilket betyder att den ar valdigt jobbig och svar men det stoppade inte oss hihi...Jag och Robin fortsatte bestiga berget! Efter ca 30 min hade allt vatten tagit slut och vi var jattetorstiga, sa Robin fyllde pa naturligt bergsvatten fran ett litet minivattenfall och det var jattegott! Superkallt och helt kristallklart utan nagon konstgjord rengoring. Man fick kolla varje steg man tog for om man skulle halka till och ramla over kanten skulle man ramla ner for berget och do en ganska saker dod..Det fanns inga racken och pa vissa stallen var det stup rakt utfor. Men vacker utsikt! Vandringen uppat, eller klattringen uppat tog oss ungefar 4 till 5 timmar, holl inte riktigt koll pa tiden...Vilken kansla nar vi klarade oss upp hela vagen, halvdoda och supersvettiga men anda en stark kansla av gladje! Och vad vackert det var, vilken utsikt. Vattenfallet lat jattehogt och vilken kraft det for ner over bergskanten! Vi fikade uppe pa toppen, flera 1000 meter over havet! En otroligt harlig kansla. Nervagen gick lite smidigare och snabbare men knana gjorde ont eftersom det blev en stor pafrestning pa de att bara ga nerat under 2 timmar! Men det var sa vart det. Sa forutom att vi holl pa att bli innebranda pa natten och att, just det pappa holl pa att bli biten av en skallerorm och ramlade omkull och mamma holl pa att stuka benet, sa var dagen i Yosemite underbar!!

Yosemite nationalpark                                                Tam ekorre

Pa toppen av berget

Yosemite falls!

Yosemite Nationalpark dag 6. Uppdatering med bilder!

Mot Yosemite Nationalpark
Den har morgonen hade vi varm frukostbuffe i hotellets frukostrestaurang och efter att vi var matta och belatna akte vi vidare mot Yosemite Nationalpark. Resan tog ca 4 timmar och mamma och pappa turades om att kora. Vi checkade in i vart rum som var en liten sot stuga i en liten stugby ute i skogen mitt ute i ingenstans. Evergreen heter stallet. Vi at lite mat pa balkongen och begav oss sedan till Nationalparken.

Mamma kor bilen                                             Stugan!

Mat pa altanen                                                   Stor ol!


Det var lite langre dit an vi trodde men det var verkligen vart att aka dit den eftermiddagen. Pa vagen sag vi att folk hade stannat vid vagkanten och kollade pa nat. Sjalvklart blev vi nyfikna och stannade bilen for att se vad det var. 2 sota bjornar stod ute i skogen och at mat, sa fina! Kollade ett tag pa dem nar de at och sprang sen forsvann de bort. Efter ytterliggare en stund i bilen stannade vi vid ett vattenfall som heter Brideveilvattenfallet som var sa haftigt! Forst var det en liten vandring pa ca 10 minuter tills vi kom till vattenfallets nerslag eller vad man ska kalla det, dar vattenfallet slutar. Vi blev helt dyngsura av allt vatten som skvatte fran det stora fallet och fotterna blev genomblota men det var verkligen fint. Inte nog med det sa var det ocksa en skarp regnbage over hela
vattenfallet, magiskt...och kallt! Lite frusna och blota akte vi tillbaka till hotellet. Jag och mamma kollade runt lite
i omradet, det skulle vara nagon lagereld med allsang men vi vagade inte ga dit for det var sa lite folk hehe. Sedan var det kvall och godnattt ovetandes om vad som skulle ske under natten!!

Bjornar!                                                                Makalos utsikt 

Brideveil waterfall

Napa Valley dag 5. Uppdaterad med bilder!

Tjosan!
Som vanligt ar vi uppe med tuppen kl 07.00. Dusch, frukost och sedan utcheck. Dags att hamta bilen for att aka vidare till Napa Valley. Det gick bra att hamta ut den, tog kanske 1,5 timme innan vi val satt i bilen men efter alla hemska recensioner om just Alamo uthyrningsfirma sa gick det battre an forvantat. Bilen ar en svart Dodge av arsmodell 2010. Den hade bara gatt 90 mil nar vi fick den sa i stort sett helt ny, skitsnygg iaf tycker jag. Pappa och mamma var skitnervosa nar vi skulle kora ut ur San Francisco och det med all ratt. Efter ca 100 meter akte vi at fel hall och sen var vi vilse. Nagot panikartat kan jag lova da det verkligen ar enkelriktat och trangt overallt. Robin lyckades till slut stalla in sin GPS och efter det gick allt felfritt! Golden gate bron hittades utan problem och efter att ha kort over den hittade vi, eller rattare sagt gpsen vagen direkt. Det var pappa som fick kora hela vagen och det gick jattebra.

Pa vag ut ur San Francisco                                    Dodge arsmodell 2010

Lattade over att ha overlevt forsta bilturen        California registreringsskylt!


I American Canyon som ligger nagra kilometer utanfor Napa Valley tog vi in pa varat forbokade hotell Express by holiday inn, California suites och det gick fint fint att checka in ett par timmar tidigare. Efterat akte vi till Walmart och handlade lite fardigmat som vi at vid nagra bord utanfor affaren, sedan akte vi vidare till vinrankorna! Nagra av de storsta vingardarna som lag i narheten var Robert Mondavi, Beringer och Sterling. Vi valde att aka till Robert Mondavi forst eftersom det lag narmast. Pa den vingarden tog vi en guidad rundtur som tog ca 90 minuter, men innan turen kakade vi munkar, vi ater otroligt onyttigt och har sakert redan gatt upp 5 kg, men det problemet far jag ta tag i senare hihi. Guiden var jattebra och forklarade allt sa lattforstaerligt som mojligt. Nar vi kollade pa de olika vindruvssorterna ute bland vinrankorna hoppade Robin till, jag trodde forst att han ramlade ner fran den lilla trappan han stod pa, men det visade sig att det var en orm som lag precis vid hans ben vid muren. Ormen sag precis ut som en skallerorm men guiden lugnade alla och forklarade att den inte var giftig. Nar vi gick vidare sag vi en til liten mindre orm, ganska sot. Rundturen var intressant och vi fick aven ga igenom alla tunnor dar vinet lagras. Turen avslutades med vinprovning av 4 olika viner, 2 roda, 1 vitt och ett dessertvin och  en liten smakbit av svamppizza med tryffelolja. Vinerna var goda, det ena kostade 700 kr flaskan och nagot annat kostade runt 100 lappen, jag kande ingen skillnad pa dem men sen ar jag ingen vinsmakare heller...

Munkar!                                                       Robert Mondavi vingard

Guiden                                                                 Vintunnorna

Skallerorm?                                                    Vid vinrankorna

Vinprovning


Efter turen akte vi till Beringer och kollade runt pa vingarden, den var fin och valordnad, jag kopte en rosevinflaska fran garden och sedan akte vi hem till hotellet! At lite mat och sedan var det sangdags. Sa var dagen i Napa Valley och American Canyon! Ater igen en mycket trevlig dag med nya handelser!

Vinrankor


San Francisco dag 4. Uppdatering med bilder

Nu ar vi i Napa Valley men kommer skriva om gardagens handelser! Som vanligt vaknade vi alldeles for tidigt, vid 06 tiden pa morgonen. Vara kroppar har fortfarande inte vant sig vid tidsomstallningen, jetleg alltsa. Efter frukost skulle vi bege oss till en Karneval. Vi gick nerat gatan for att ta en buss till Mission District och lyckades hamna i ett riktigt obehagligt omrade. Tenderloin kallas det. ALLA var verkligen jattekonstiga. Visst att det finns ett overflod av alkoholister och uteliggare men i det har omradet var det verkligen bara alkoholister, knarkare och annat lost folk. Det lag dackade manniskor i varje horn och hela gatan stank av spyor. Vi kande ett stort obehag och hoppade pa forsta basta buss bara for att komma darifran. Vi hoppade av nagra busshallsplatser senare och kom sjalvklart vilse. Sa smaningom kom vi pa ratt buss som tog oss till Karnevalen. En jattefin karneval och parad som hyllar olika kulturer.



Mission district dar den holls ar den latinamerikanska delen av San Francisco och det kandes verkligen som man var i Rio de Janeiro eller nagon annan sydamerikansk stad. Vi kollade pa karnevalen nagon timme sedan gick vi till affaren och kopte farsk mango och korsbar, gott med nagot frascht efter allt onyttigt. Vi gick vidare till ett omrade som heter Castro street som ar de homosexuellas omrade. Jag tyckte det var oerhort intressant att promenera runt dar eftersom det ligger sa mycket historia i det omradet. Harvey Milk som jag skrev om tidigare bodde pa den gatan innan han dog. Nasta stopp var Alamo Square dar Painted ladies eller postcard row star uppradade. Det ar vackra viktorianska hus, dock ser i stort sett alla hus i San Francisco likadana ut som postcard row men kanske inte alltid lika valskotta. I nagot av husen spelades Huset fullt in, en serie med tvillingarna mary kate och ashley olsen, som jag tittade flitigt pa nar jag var yngre.

Manga vaggmalningar, murals i Mission District                    Mango!

Homokvarteret Castro                                               Fina hus, postcard row


Nu borjade vi bli hungriga och kopte darfor en baguette pa ett stalle. Planen var att ata den i Golden gate parken. Men innan vi kom dit ville jag kolla in Haight Ashbury, hippieomradet! Och visst marktes det att det varit ett gammalt hippiestalle. Overallt sag man att det handlade om fred och karlek, och affarerna har drogrelaterade namn som hash pipe och cannabis store. Personer som Bob Dylan, Bob Marley, Janis Joplin mfl bodde i omradet pa 60 och 70 talet, men aven den kanda seriemordaren Charles Manson levde sitt hippieliv dar, sa mycket for karleken och freden....

Fargglada hus i Hippieomradet                                        Cannabis Company?

Korsningen Haight Ashbury                                           Vaggmalning, Jimi Hendrix

Sa smaningom kom vi till Golden gate parken dar vi hade lite picknick. Vi somnade till ett tag pa graset och efter valbehovlig vila gick vi runt i parken. Vi kollade en kort stund pa en konsert med kristna miljoaktivister, fast egentligen var vi nog mest fascinerade over den gamla gubben som stod ensam och hoppade runt framfor scenen. Sedan gick vi till den botaniska tradgarden, och den var jattestor. Olika lander har sina egna omraden av inhemska plantor i parken, bland annat Australien, Norge, Sydafrika, Mexiko med mera. Mycket vackert men man skulle behova en hel dag bara for att ga igenom den tradgarden, trots det var det bara ca en tiondel av parken, sa stor ar alltsa Golden Gate Park. Efter mycket vandrande var vi trotta i hela kroppen sa da tog vi bussen hem och bestallde mat pa Jack in the box, ytterliggare en hamburgerkedja. Alla utom jag somnade vid 21 tiden....

Miljoaktivistkonsert                                                   Goldengateparken

Sa detta var alltsa sista dagen i Frisco. Det har varit 4 riktigt trevliga dagar. San Francisco ar en valdigt vacker, spannande och kontrastrik stad men de har tyvarr oerhort stora problem med uteliggare. Trots det har staden en speciell charm som manga stader inte har. Under de har dagarna har vi nog gatt minst cirka 10 mil sammanlagt, dessutom har staden manga backar sa mycket uppfor blev det och nerfor med sa klart, sa det jag vill papeka ar alltsa att vi har varit skitduktiga. En uppdatering om dagen i Napa Valley kommer nagon annan gang, imorgon far vi vidare till Yosemite national park och darfor kommer vi inte ha tillgang till internet pa ett tag. Bilder kommer ocksa vid ett senare tillfalle. Resten av familjen ar lite kinkiga pa mig for att jag fortfarande ar uppe, jag menar klockan ar ju for sjutton 22.00 pa natten!!!!

Natti 

RSS 2.0