San Francisco dag 4. Uppdatering med bilder

Nu ar vi i Napa Valley men kommer skriva om gardagens handelser! Som vanligt vaknade vi alldeles for tidigt, vid 06 tiden pa morgonen. Vara kroppar har fortfarande inte vant sig vid tidsomstallningen, jetleg alltsa. Efter frukost skulle vi bege oss till en Karneval. Vi gick nerat gatan for att ta en buss till Mission District och lyckades hamna i ett riktigt obehagligt omrade. Tenderloin kallas det. ALLA var verkligen jattekonstiga. Visst att det finns ett overflod av alkoholister och uteliggare men i det har omradet var det verkligen bara alkoholister, knarkare och annat lost folk. Det lag dackade manniskor i varje horn och hela gatan stank av spyor. Vi kande ett stort obehag och hoppade pa forsta basta buss bara for att komma darifran. Vi hoppade av nagra busshallsplatser senare och kom sjalvklart vilse. Sa smaningom kom vi pa ratt buss som tog oss till Karnevalen. En jattefin karneval och parad som hyllar olika kulturer.



Mission district dar den holls ar den latinamerikanska delen av San Francisco och det kandes verkligen som man var i Rio de Janeiro eller nagon annan sydamerikansk stad. Vi kollade pa karnevalen nagon timme sedan gick vi till affaren och kopte farsk mango och korsbar, gott med nagot frascht efter allt onyttigt. Vi gick vidare till ett omrade som heter Castro street som ar de homosexuellas omrade. Jag tyckte det var oerhort intressant att promenera runt dar eftersom det ligger sa mycket historia i det omradet. Harvey Milk som jag skrev om tidigare bodde pa den gatan innan han dog. Nasta stopp var Alamo Square dar Painted ladies eller postcard row star uppradade. Det ar vackra viktorianska hus, dock ser i stort sett alla hus i San Francisco likadana ut som postcard row men kanske inte alltid lika valskotta. I nagot av husen spelades Huset fullt in, en serie med tvillingarna mary kate och ashley olsen, som jag tittade flitigt pa nar jag var yngre.

Manga vaggmalningar, murals i Mission District                    Mango!

Homokvarteret Castro                                               Fina hus, postcard row


Nu borjade vi bli hungriga och kopte darfor en baguette pa ett stalle. Planen var att ata den i Golden gate parken. Men innan vi kom dit ville jag kolla in Haight Ashbury, hippieomradet! Och visst marktes det att det varit ett gammalt hippiestalle. Overallt sag man att det handlade om fred och karlek, och affarerna har drogrelaterade namn som hash pipe och cannabis store. Personer som Bob Dylan, Bob Marley, Janis Joplin mfl bodde i omradet pa 60 och 70 talet, men aven den kanda seriemordaren Charles Manson levde sitt hippieliv dar, sa mycket for karleken och freden....

Fargglada hus i Hippieomradet                                        Cannabis Company?

Korsningen Haight Ashbury                                           Vaggmalning, Jimi Hendrix

Sa smaningom kom vi till Golden gate parken dar vi hade lite picknick. Vi somnade till ett tag pa graset och efter valbehovlig vila gick vi runt i parken. Vi kollade en kort stund pa en konsert med kristna miljoaktivister, fast egentligen var vi nog mest fascinerade over den gamla gubben som stod ensam och hoppade runt framfor scenen. Sedan gick vi till den botaniska tradgarden, och den var jattestor. Olika lander har sina egna omraden av inhemska plantor i parken, bland annat Australien, Norge, Sydafrika, Mexiko med mera. Mycket vackert men man skulle behova en hel dag bara for att ga igenom den tradgarden, trots det var det bara ca en tiondel av parken, sa stor ar alltsa Golden Gate Park. Efter mycket vandrande var vi trotta i hela kroppen sa da tog vi bussen hem och bestallde mat pa Jack in the box, ytterliggare en hamburgerkedja. Alla utom jag somnade vid 21 tiden....

Miljoaktivistkonsert                                                   Goldengateparken

Sa detta var alltsa sista dagen i Frisco. Det har varit 4 riktigt trevliga dagar. San Francisco ar en valdigt vacker, spannande och kontrastrik stad men de har tyvarr oerhort stora problem med uteliggare. Trots det har staden en speciell charm som manga stader inte har. Under de har dagarna har vi nog gatt minst cirka 10 mil sammanlagt, dessutom har staden manga backar sa mycket uppfor blev det och nerfor med sa klart, sa det jag vill papeka ar alltsa att vi har varit skitduktiga. En uppdatering om dagen i Napa Valley kommer nagon annan gang, imorgon far vi vidare till Yosemite national park och darfor kommer vi inte ha tillgang till internet pa ett tag. Bilder kommer ocksa vid ett senare tillfalle. Resten av familjen ar lite kinkiga pa mig for att jag fortfarande ar uppe, jag menar klockan ar ju for sjutton 22.00 pa natten!!!!

Natti 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hoppas ni har det bra! Hälsa alla & ha en fortsatt trevlig resa! Kramis

2010-06-03 @ 22:28:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0