Härliga dagar!

Nu är påsken strax slut och den har ju varit helt suverän. Lite vad som hänt den senaste tiden!
I måndags förra veckan tog jag en riktigt lång promenad, tog cirka en timme och efter det la jag mig vid mina lilla strand och solade på bryggan och hade det skönt! Den är verkligen i ordningfixad nu med ny sand verkar det som... I tisdags åkte vi hem till Charlotte och satt med juridiken. En ny kurs började ju förra veckan, juridik och det är ju inte lite krångligt! Så vi satt några timmar med lite frågor på balkongen och försökte få lite sol samtidigt. I onsdags var det seminarium sedan åkte jag hem till Linköping med ett tåg som såg ut att vara från 1800-talet.

Jag älskar att komma hem!! När jag väl var hemma lekte jag och Daniel med katterna utomhus :). Sedan lagade vi lite käk och tog det bara lugnt. I torsdags tog jag en promenad till och från biblioteket för att hämta civilrättsboken och på eftermiddagen kom Cecilia till mig och vi grillade och hade det trevligt! :) Och nu hela påskhelgen så har vi varit på landet. På fredagen kom farmor och farfar dit en sväng och hälsade på och passade på att fira mig och Robin :). Annars har det blivit mycket god mat, många soltimmar och allmänt skönt!


Nu är vi hemma igen, kom hem igår. Då hann vi med en promenad till skäggetorp för att köpa lite frukost, sedan såg vi en film - the other guys. Idag har vi gått på ikano och jag har shoppat lite nya sommarkläder! Ett par shorts, en luftig tröja, en klänning, ett par skor och ett par solglasögon - jättekul! Imorgon ska jag höra om jag och Cissi kanske kan plugga men funderar även på att hinna med ett besök på simhallen för är lite sugen på att simma, får se hur det blir med det! Har inte besämt när jag ska åka hem ännu, antingen på onsdag så jag hinner med seminariet eller på söndag, får lite dåligt samvete men brukar alltid vara värt att stanna i Linköping några extra dagar :) jaja det märks! Nu ska jag vila ett tag, är dötrött! Tjiiing :) 

Sommarkänslor!
 

Anorexia är inte bra

Så här skriver Aftonbladet i dagens tidning och på text-tv:
Mycket svåra ätstörningar kan leda till högre dödlighet. Kopplingen görs i en ny svensk studie bland kvinnor som varit svårt sjuka i anorexi. Studien visar att dödligheten bland kvinnor som varit så svårt sjuka i anorexia att de varit inlagda på sjukhus och fått specialistvård är mångdubbelt högre än bland befolkningen i stort.

Så grattis alla dödsskrämda - det finns tydligen hopp om ett liv i all oändlighet :)
 
 
BTW om det finns en djävul i mänsklig skepnad så måste det vara Mel Gibson, usch vilken hemsk människa

Bye

Roadtrip

Då har jag precis kommit hem från en grym roadtrip! Har varit jätteskoj. Först åkte vi till Smedby för att hämta upp Sara men Martina missuppfattade allt så vi hamnade i Nybro istället, så bara vända och köra tillbaka 2 mil igen, men sen kom vi iväg iaf! Vi hamnade så småningom i Växjö, och det är ju en stor stad! Trodde den skulle vara pytteliten, men var faktiskt stor och verkligen jättemysig :). Vi gick runt i affärer och var i en hel del affärer som varken finns i Linköping eller Kalmar så det var härligt.

Sedan satte vi oss ner ett par timmar och fikade i solen och bara pratade, är riktigt varmt och skönt ute nu ju. Efter det kollade vi vidare i affärer, Jessica och Maria köpte lite grejer men jag kollade ut lite grejer som jag vill ha, så ska köpa de när jag kommer hem ist. Eftersom jag inte kan åka på konserten så sa Daniel att jag ska få kläder ist så ska på stan med honom på torsdag :) Efter att vi gått igenom stan var vi hungriga igen, så vi satte oss på en pizzeria och käkade och efter det lite fler affärer och sedan åkte vi till Nybro för en sightseeing och för att släppa av Martina :) En jätterolig dag har det varit och hoppas det blir fler roadtrips framöver :) 

I helgen ska jag bara slappa, försöka få lite energi till att läsa men det är ju så trååååååkigt! Men måste man så måste man...Nu ska jag vila en stund, är riktigt trött efter dagens äventyr haha

En ny låt med Strokes:

Tack för presenterna! :)

Då var det en hel vecka sedan jag uppdaterade bloggen! Har haft ganska mycket att syssla med. I fredags kom ju familjen och Daniel hit till Kalmar! På eftermiddagen åkte vi hem till Robin och åt tacos och på kvällen spelade vi bowling. På lördagen fyllde jag år! Det firade vi med att gå ut på restaurang och äta god mat på table20 (vart annars?) hehe :) Nästa gång ska jag iaf testa larmgatan 10! Tack för presenterna, blir jätteglad! Fick pengar av mormor, Roland, morfar och Viola och mamma, pappa och Robin och det är ju alltid uppskattat, speciellt nu när man är fattig student! :) Av Daniel skulle jag få en biljett till Glasvegas som spelar i sthlm i maj men tyvärr kommer jag vara upptagen med skolan hela maj så kommer inte kunna åka härifrån, trist :( Men födelsedagen var super iaf :)  

I söndags åkte vi till Öland, först kollade vi på slottsruinerna i Borgholm och åkte till Solliden för att kolla in kungen och drottningens sommarställe men såg inte mycket. Sedan åkte vi in till Borgholm men allt var stängt så blev en hamburgare och glass på torget i Borgholm sedan åkte vi tillbaka till Kalmar igen :) Borgholm är verkligen DÖTT, men på sommaren blir det världens liv i staden. Vi i klassen ska till strand, Borgholm och festa i sommar iaf, ska bli sköööj :)


I veckan så har jag suttit i skolan från morgon till kväll med grupparbete, inget nytt där alltså! Men i onsdags träffades vi kalmartjejer och tog en 4 timmarsfika på stan. Trevligt! Idag var det redovisning i skolan, det gick väl helt okej, men det är extra nervöst när läraren tar massa kort under tiden man pratar! Vår affisch blev skitsnygg, snyggast av alla måste jag säga :). Kändes förresten skönt att för en gångs skulle ha en redovisning på svenska, men samtidigt lite konstigt, har ju vant sig vid att allt är på engelska och sen helt plötsligt så får man prata på svenska igen :) 

Imorgon är vi lediga!! Och då ska vi ta en roadtrip, vi vet inte vart men nånstans ska vi iaf, kanske Karlskrona, det märks :) Kl 09 åker vi här ifrån iaf! Ska bli kul att se var vi hamnar... 

Kollar på semesterduellen, håller med Vanita på många plan haha, hur kan man välja att semestra på det sättet, iskallt med mängder av snö, mitt ute i ingenstans (när vi bor i Sverige! - säger inget om man skulle bo i ett annat varmt land), och ta hand om renar som man sen ska slakta, nej fy. Och så som den där damen i familjen sa, tror inte du att djuret skulle uppskatta mer att man äter upp blodet också och inte bara köttet? Hahaha var det dummaste jag någonsin har hört :) 

Har iaf det senaste året kommit fram till att jag INTE gillar att bo i en småstad. Jag gillar mycket människor och att allt är öppet 7 dagar i veckan och att det finns lite liv och rörelse - även på vintern. Har varit lite emot storstäder förut men nu skulle jag göra vadsomhelst för att få bo i en, helst Göteborg eller självklart städer i utlandet, såsom London, Barcelona, Sydney med mera, hehe, men bara att få komma hem till Linköping är guld värt, så saker och ting kan ändras :) 

Annars så har jag börjat med quick diet (pulver), men dricker det bara en gång om dagen och resten mat, mest för att det känns onödigt att jag köpt hem 42 påsar för 1 år sedan utan att dricka en enda påse! Så nu testar jag på och ser hur det ska funka, smakar ungefär som jättesvag chokladpudding blandat med hö eller sågspån eller nåt...Men det ska vara fullspäckat med massa nyttiga vitaminer så det är ju skitbra :) Har bytt ut lunchen i 4 dagar nu och det verka gå bra, känner mig lite piggare faktiskt - placeboeffekt? Dunno

Lyxfällan, och duschen nästa! Tjing


Winning

Kom precis hem från skolan, allt är precis som vanligt, sitter hela dagarna och skriver arbeten, kommer hem och fortsätter med skolan, men idag ska jag däremot tvätta! Imorgon är det tre timmars föreläsning sedan ska vi designa en affisch som ska på tryckning, så idag har vi försökt få tag på olika företag som kan skicka oss högupplösta bilder till postern. Förhoppningsvis hinner vi en bit imorgon för jag måste gå lite tidigare eftersom mamma, pappa och Daniel kommer hit på besök! Ska bli jättekul och trevligt, blir mat hos Robin på eftermiddagen och sedan bowling på kvällen och på lördag fyller jag år så då ska vi fira mig :).

Kollade på en dokumentär om Charlie Sheen häromdagen och efter det var jag tvungen att kolla lite på kommentarerna om dokumentären så youtubade lite och hittade den här låten istället, bra gjort av han som gjort den, hehe :) Han har tagit bitar från olika intervjuer och lyckats göra det till en låt.

Nästan 20 miljoner tittare på mindre än en månad, inte illa!
 

Bra cover på låten :)


...Förresten väldigt intressant att typ ALLA hyllar Charlie Sheen på youtube när han är ett stort svin, misshandlat nästan alla sina fruar, har tappat fotfästet helt och hållet, är drogberoende och alkoholist och köper prostituerade, men ändå är han någon slags legend i killars ögon? Jäkligt konstigt det där...varför det är så accepterat hos vissa att de beter sig på det sättet, medan om någon annan gör det så är det ett äckel..hmm!

Hilarious

Så roligt med dialekter! Han är riktigt duktig :)

Paris Hilton


No regrets, they don't work

Skulle åkt hem iaf känner jag nu, skulle lätt varit värt pengarna bara för att få slippa den här helgen i Kalmar, men det är lätt att vara efterklok som man säger. Daniel är i alla fall på en jätterolig fest just nu med massa trevliga civilingenjörer, synd att jag missar det, men det får bli fler sånna fester i sommar hoppas jag :). Men nu när han är på fest utan mig får jag väl köpa några tröjor till honom så att jag kan känna mig säker *haha*. kanske till och med borde få honom att bära det på jobbet, nu när hans arbetskamrat försökte para ihop honom med hennes dotter - fast hon vet om att han redan är tillsammans med mig *duh*. Dum!

Eller så kanske det räcker med sånna här:

Förresten så har Daniel lyckas bli vän med nästan ALLA grannar i vår trappuppgång/våning, han känner sig väl ensam utan mig så då får han väl hänga med grannarna istället ;). För några dagar sedan var han inne hos grannen mitt emot, ett äldre par ifrån Irak, och drack turkiskt kaffe...Grannen brevid oss, en gammal dam, kommer ibland in med nybakade bullar, nybakat bröd m.m. Den senaste nyinflyttade grannen brukar komma in och spela TV-spel hos oss och de har börjat umgås en del på sistonde...Jag har aldrig sett varken den nyinflyttade killen eller det irakiska paret =P. Så nästa gång jag kommer hem kommer det vara världens gemenskap mellan grannarna haha...

Har tillbringat helgen med att kolla på gamla säsonger av Amazing race, är i och för sig ganska intressant att kolla på men kanske inte på helgen =P I ett avsnitt var de i Sverige, och det är alltid lika intressant hur de framställer Sverige i amerikanska program. Den här gången framställde de oss svenskar som att vi är trogna vår tradition och brukar klä upp oss i folkdräkter, samtidigt som alla i Norrland är samer som bor i sametält med renplädar och endast har hundar med slädar som transportmedel...Vi är ett mycket exotiskt folk i deras ögon...

Såg en bra film nyligen, Control, om Joy Division, ett känt brittiskt post punk band från 70-talet som bland annat gjort låten love will tear us apart, men de hann inte bli så långvariga då sångaren i bandet hängde sig ung, bara 23 år gammal, sorgligt, men en intressant film.  

Och de där nästan 20 graderna som utlovades slutade med 8 grader, mulet och blåst, ungefär det som jag hade förväntat mig...Tog en promenad på 20 minuter men sen höll jag på att frysa ihjäl så gick hem istället...Imorgon är det plugg som gäller men ska ta en promenad till Lidl och köpa turkisk peppar för de på lidl är så grymt goda. Gud vad mitt liv är innehållslöst för tillfället - haha, det man har att se fram emot på helgerna är att åka till lidl och köpa turkisk peppar, skit alltså, måste verkligen skaffa mig en sysselsättning innan jag bli galen...

Men snart så - sommar! Jag längtar sååå otroligt mycket till sommaren! Kommer bli grymt, många grilldagar och andra mysiga dagar i solen med människor som är bäst. Jag ska lätt grilla varannan dag och äta jordgubbar varje dag :).

Eftersom jag är mästare på att lyssna på så kallad deppig musik, som jag inte tycker är ett dugg deppig utan bara väldigt vacker så kommer här en låt som vissa skulle kalla för deprimerande.... 

I'm on the corner waiting for a light to come on
That's when I know that you're alone
It's cold in the desert, water never sees the ground
Special unspoken without sound

Told me you love me, that I'd never die alone
Hand over your heart, let's go home
Everyone noticed, everyone has seen the signs
I've always been known to cross lines

I never ever cried when I was feeling down
I've always been scared of the sound
Jesus don't love me, no one ever carried my load
I'm too young to feel this old

Men inte jag...Hur kommer det sig då att jag blir glad av så kallad "deppig musik" som andra tydligen deppar till? Jag har alltid fått energi och glädje från sån musik! Why? - Don't know! Det jag vet är ialla fall att jag blir sjukt deppig på sån musik som tydligen ska göra en glad, som typisk schlager och annan söt pop, det liksom gör mig så illamående och ger mig riktiga äckelkänslor och sånna känslor gör ju inte någon direkt lycklig :) Ändå när de där skitlåtarna spelas på krogen så står man där som en galning och shakar loss, ja så är det....Men har man nåt val? Stå ensam utan att dansa och se arg ut pga musiken känns inte som nåt alternativ direkt, vad tråkigt man skulle ha då :) Det är ju dansen som är det roliga, att rocka loss med sina vänner. Men visst blir man lyckligare när de nån gång på tusen råkar spela en bra låt, då blir det shaka ggr 1000000 och lyckan sprudlar för fullt :) hehe

Ha dä feint

Irritation i mängder

Det känns som att allting går dåligt och fel för tillfället. När jag flyttade hit var jag ändå positiv, kände att det skulle bli lite spännande med något nytt, även om jag var nervös/tveksam inför utbildningen och den nya klassen. Första veckan var jättetrevlig, nollningen, nya vänner, många fester osv. Sedan fick jag reda på att jag var tvungen att byta rum, så bara att packa ner allt igen och flytta in i rummet bredvid - fick 2 handdukar för besväret från Kalmarhem. Men annars var första terminen helt okej, många utflykter, ekerum 2 dagar, 3 dagar åkte vi runt i småland, det var mycket nytt med lärare och lärarna var riktigt grymma, dessutom hade jag chans att åka hem en hel del eftersom det var mycket eget arbete så man kunde skriva hemifrån...Det var fortfarande sjukt mycket att göra i skolan och mycket nytt att lära sig och allt var ganska flummigt men det kändes ändå som man hade lite tid till att plugga till tentorna...  

Men efter julen har nästan allt varit dåligt! Världens hemskaste kurs började, satt 08-18 varje dag med grupparbete (konflikter i gruppen gjorde det ju inte bättre) och efter klockan 18 var det bara att sätta igång att plugga till tentan - varje dag - även helgerna! Varje fredag redovisning och lyssna på hundra andra redovisningar *suck*. Värdelös kurs var det iaf och trots allt slit man har lagt ner på kursen så har man inte tjänat ihop ett enda poäng hittills eftersom tentan var på 15hp så alla arbeten har alltså inte inneburit några poäng - helt sjukt! I och med att det varit så mycket att göra på vårterminen har jag bara kunnat åka hem 1 gång så hemlängtan har varit/är enorm! För när jag åker hem så blir det som om ny energi skapas och allt känns så mycket bättre! För några dagar sedan fick vi i klassen reda på att de har tagit bort ena inriktningen på programmet, så istället för inriktning turismvetenskap blir det inriktning TYSKA! Men för att få läsa det måste man ha läst tyska steg 3 och det har ju bara någrs i klassen gjort. Så de enda inriktningarna som finns nu är ekonomi eller kulturgeografi...Min tanke var ju att testa på att läsa ekonomi men om jag inte klarade det så skulle jag läsa lite andra ämnen och ändå få ut min examen men det har de alltså tagit bort nu - blir faktiskt förbannad!!  

Ett till irritationsmoment är att det här upplägget på kursen är precis samma som förra och förra var hemsk, så snacka om att motivationen ligger på noll och nu när man dessutom fått reda på det här med inriktningarna så känns det ännu värre. DESSUTOM kan jag inte välja att läsa ekonomi i Linköping om jag skulle vilja det, för de har andra intagningskrav där när man läser enstaka kurser än när man läser ett program, så jag är inte behörig att läsa i linköping - allt går som en dans på rosor! Jag klarar heller inte av Kalmar tristessen längre, livet ska väl ändå handla om att ha både roligt och tråkigt? Här har jag verkligen nästan bara tråkigt(!) (förutom vissa helger när jag får besök ♥ och enstaka dagar då kompisarna i klassen hittar på något utöver skolan) och så ska det inte behöva vara. Men som jag sagt tidigare får jag lite skylla mig själv eftersom jag inte gör något för att förbättra situationen...Gud vad jag tycker synd om mig själv och gnäller över allt, men idag är en sån dag så då är det väl bara att få ut all skit ur huvudet och rensa hjärnan lite...(Jag tvingar ingen att läsa eländet hehe)
Och förutom att jag är arg på programmet så hatar jag mitt boende ännu mer än förut!! Någon idiot har nämligen börjat sno mat från oss andra och det har aldrig varit ett problem tidigare. Nyss skulle jag ut och hämta glass i frysen, hade sandwich, nogger och 88:an men alla var borta..De har dessutom snott ost, creme fraiche, grönsaker, pizza, grädde med mera, blir så trött på att man inte kan lita på människor!! Jag vill bara flytta härifrån - NU! Men jag får inte söka nytt boende förren i Maj, Kalmarhem är sämst, och det märkte jag redan efter första veckan jag flyttade in!! Andra extremt bra saker (ironi) med veckan är att jag har fått betala tillbaka på skatten och det hade man ju inte räknat med, var övertygad om att jag skulle få tillbaka istället, men men...Mer saker som är underbart med Kalmar är att Robins bil ständigt blir vandaliserad och han har också störda grannar som beter sig som idioter. Så livet leker här i Kalmarito för syskonen Olsson! *yaaay*

Längtar till nästa vecka när mamma, pappa och Daniel kommer hit :) Och längtar till sommaren när man kan börja LEVA igen och bli en normal glad människa!

Imorgon ska det iaf bli 20 grader här, så det ska bli skönt, men eftersom allt är som det ärr så kommer det säkert bli 10 grader, ösregn och blåst =P

För tillfället får man uppleva ständiga grejer som känns lika irriterande som djupa "papercuts", så därför kommer här den underbara gamla låten med Nirvana =P


Tj000   

RSS 2.0