Ber till vädergudarna...

...att det ska bli uppehåll under de här dagarna! Eller iaf några timmar utan regn! Om ca 30 minuter bär det av till landet vid Åtvidaberg. Idag står handling, ridning, grillning och planering inför morgondagens megafest på schemat, partytält ska upp, vanliga tält ska upp, musik ska förberedas m.m, detta kommer bli kanon! ;)  

Böda Sand och Strand

Här i Linköping leker livet vidare, tycker fortfarande att det här är en bra sommar, trots det kanske lite tråkiga vädret. Som jag skrev i förra inlägget åkte brudarna bus till Söderköping för att äta glass på smultronstället och det var inga dåliga glassar man fick, lyckades dämpa sötsuget för några minuter iaf ;). Sedan var det minigolf som gällde, men jag hoppade över det och ringde och pratade med Jeccs istället för att planera lite saker inför kalmarbesöket. Annars var eftermiddagen i Söderköping riktigt mysig, det är ju faktiskt en ganska mysig stad det där, iaf på sommaren :)




I lördags var vi på examensfest hemma hos Helen, hon har nämligen tagit examen från lärarprogrammet. Vi spelade frågespelet "hur fan visste du det?" och pratade lite om allt möjligt. Eftersom jag skulle upp tidigt dagen efter följde jag inte med ut på Harrys men det behövs en lugn lördag ibland med :). 

Dagen efter, dvs i söndags åkte ju familjen Olsson/Lindgren till Kalmar. Jag blev avsläppt i mitt boende för att snabbt göra iordning mig för att sedan bege mig till resecentrum där jag träffade upp Kalmartjejerna för att åka till Borgholm Strand. Det var en rolig förfest på solstolarna precis utanför strand, men måste erkänna att krogen i sig inte alls var lika rolig som jag hade förväntat mig...trodde det kanske skulle spela lite liveband men det var ju faktiskt bara en vanlig krog....Men annars var det en trevlig kväll och kul att träffa tjejerna igen :) 


Resten av tiden i Kalmar har jag spenderat med familjen. Ena dagen gick åt till att jaga hyreskontrakt till Robin och hamna i fejd med Kalmarhem. Men gissa vad, joo Robin ska bo granne med mig! Han har fått ett rum och kök bara några meter från mig :) Smidigt och bra. Nu är väl iof inte tanken att jag ska bo kvar alltför länge till men ändå, blir bra under några månader iaf! Kvällen var en riktig filmkväll - hur skönt som helst! 

I tisdags körde vi en riktigt roadtrip genom Öland för att besöka olika stränder :) 3 stränder hann vi med, därbland Böda Sand. Om vi har tur? eller otur? så kommer vi kanske vara med lite snabbt i ett av programmen på kanal5 som handlar om Böda Sand hehe :). Annars måste jag säga att jag tyckte det var riktigt bra stämning där, kanske främst på grund av att coverbandet som spelade valde så bra somriga låtar, samt att vädret var suveränt! Även denna kväll avslutades med massa filmer!




I onsdags åkte vi hem från Kalmar och vi kom hem ganska skapligt, därför hann jag med att åka ner till Harrys och träffa vännerna och Daniel för att spela musikquiz, och gissa vad! Vi kom på delad 3:e plats men förlorade tyvärr på utslagsfrågan =/, men ändå det går framåt! Men det har varit lite ont om nallar på sistonde =/


Idag har jag jobbat och snart kommer Daniel hem så då hoppas jag det blir till att kolla på film eller något. Egentligen var det meningen att vi skulle åka och kolla på Veronica Maggio idag i Norrköping, men båda är lite för sega för att orka!

Nyss var jag hos Anna och hämtade tältet som ska användas imorgon samt hela helgen...
...för då åker vi till Tess ute på landet vid Åtvidaberg där det ska ridas på hästar, grillas, bada i pool, bada bastu, sova i tält, dansa runt och mycket mer roliga saker självklart med bästa vänner, och på lördag blir det party big time. Kommer bli grymt! 

Nu ska vi göra mat!! tjing :)       
 

Bluff-sommarjobb?

Jag börjar bli riktigt trött på mitt jobb för tillfället. Jag har fått ett sommarschema för juni-juli-augusti där jag ska jobba ca 4 dagar i veckan men de ringer hela tiden och säger att jag inte behöver jobba utan får ledigt (låter som de tycker att de är snälla när de säger att jag får ledigt) vilket leder till att jag knappt får någon lön alls! De har nämligen anställt ungefär 15 st sommarvikarier och på schemat står det 10 personer varje dag fast det högst behövs 7 personer! Detta för att det inte ska finnas någon personalbrist. Så de har alltså ett överskott på minst 3 personer varje dag som de behöver få bort från schemat, och detta medför att det försvinner ca 2 dagar varje vecka för oss sommarvikarier. Får man verkligen göra så? Ge ut schema, binda upp personal över sommaren och sen knappt erbjuda några arbetsdagar? Tycker inte det verkar helt okej, väldigt fult gjort av ett sådant stort företag. Det är likadant för de andra i personalen, de börjar också bli riktigt frustrerade men skitbra för ledningen som aldrig behöver oroa sig personalbrist. Det har gått för långt allting, det här med arbetsmarknaden och arbetslösheten, arbetstagarna har verkligen ingenting att säga till om längre och jag hoppas verkligen det blir en ändring på det snart. Det var väl dagens negativa...

Annars så har de här dagarna varit fantastiska! Denna sommar är ju för suverän :). I fredags efter jobbet åkte jag och Daniel till Munken in the park i Norrköping. Där mötte vi upp lite tjejer och kollade på konserter! Soundtrack of our lives rockade, många bra låtar! Lite kul att se publikskillnaderna. När Markus Krunegård spelade var det i stort sett främst tonårsflickor i publiken och när soundtrack spelade försvann alla flickor och massa flintskalliga gubbar fyllde publikmassan istället haha. Men det var mysigt som bara den :).



I lördags var det 25års fest som gällde i en lokal vid T1. Täräääs fyllde år och hade verkligen ordnat jättebra med festen. Mycket nytt folk, och många trevliga människor. Senare blev det Harrys och det var också jättetrevligt men som alltid så går ju tiden alldeles för fort när man har roligt!!

På söndagen var jag inte ens bakis så gick upp ganska tidigt och kollade på TV och tog det lugnt. Sedan när solen dök upp fick gräsmattan sällskap där jag läste på Sophie Kinsella boken :). Den heter mitt nya jag och handlar om en tjej som varit med om en bilolycka och tappat sitt minne om de senaste 3 åren, och när hon vaknar upp igen har hennes liv förändrats ganska radikalt, ganska rolig bok än så länge :).  

Kvällen var helt perfekt, jag och Daniel gjorde i ordning världens festmåltid. Det blev grillat kött (ej för mig), marinerad quorn (för mig) och grillad sparris med en god sallad, choronsås och potatis i ugn och till efterrätt glaserad grillad ananas med glass! Hur gott låter inte det? Nja ananasen levde väl inte riktigt upp till förväntningarna om jag får erkänna. Den har blivit alldeles för lovprisad vilket antagligen gav för höga förväntningar, men den var helt ok ändå (eller så var det jag som grillade den fel?). Sedan spelade vi två matcher kubb, inte för att skryta men jag vann ganska överlägset hihi ;). Gick rätt bra...Sedan lite tv-tittande och en match monopol och efter det däckade jag redan vid 23-tiden, vilket är riktigt ovanligt :). 

Igår var det lite jobb sedan åkte vi till Bergs slussar för att hälsa på mormor och Roland. Där blev vi bjudna på glass och massa annat gott (såsom hemgjord vinbärsjuice *mums*), även riktig god glass faktiskt, varför finns de inte i mindre förpackningar? Polkaglass och pecannöt och den där jordgubben är ju sååå god! :) Jag och Daniel gick ner till bergsbadet för att känna på vattnet men det är fortfarande alldeles för kallt för min smak. Lär inte bli något dopp i Sverige i år, har blivit en riktig badkruka, usch då!

Idag har det också varit en perfekt dag, such a perfect day..:) Sov ut länge, till kl 11, sedan ner på stan för att träffa mamma. Vi fikade pastasallad på coffehouse, och pratade om allt och inget :) sedan kollade vi på kläder. Mamma köpte en kjol och jag fick 2 tröjor, riktig somriga och mysiga! Sedan hann klockan helt plötsligt gå 3 timmar under något som kändes som 1 timme, riktigt skumt det där men då var det dags att träffa Cissi utanför Ekoxen. TRÄNING som gällde! 20 minuter på crosstrainern, 15 minuter på springbandet (188 i puls, är inte det lite väääl högt?)och sedan lite styrketräning på matta (hujjamej vad jobbigt för magen)...Vi hann inte med styrketräning i maskiner och inte heller vibrationsplattan men det får vi ta igen nästa gång, gymmet stängde redan klockan 18! Efter en lång promenad hem belönade jag mig med en massa varma mackor. Igår blev det också varma mackor men då med mammas och pappas kantareller..toast med kantarellstuvning, nog bland det godaste som finns! Idag fick vi nöja oss med ost men det är inte helt fel det heller!

Nu börjar jag bli lite trött, ska sova ganska tidigt. I morgon blir det en tripp till Söderköping med Brudarna Bus, smultronstället för glass, kanske lite minigolf och en sväng på stan...På lördag är det jobb i världsbutiken och på kvällen Helens examensfest. På söndag ska jag till Strand, dvs en mysig krog i Borgholm på Öland med Kalmartjejerna. Åker ganska tidigt på morgonen till Kalmar med mamma och pappa! Ska bli schysst!          

Kramar :)

Munken in the Park

Har varit en superb vecka! :) Tess inflyttningsfest i helgen var jätterolig och detta förde även med sig ett par evenemang om ca 2 år, ostfondue och ostronkväll, inte alls fel...måste ju ha lite att se fram emot när livet går mot dystrare tider :). Utgången till Harrys blev gratis även denna gång och det passar en fattig student alldeles utmärkt!  

Min kusin Kim fyllde 15 år, 15 år(!) så det firades i Lambohov med släkten.

Jobbat lite både på Scandic och i världsbutiken. Faktiskt ganska mysigt att stå i världsbutiken, mindre mysigt att städa hotellrum på scandic men det fungerar det med :) Lite otur i schemat bara då jag missar mina bästa arbetskamrater varje gång *buhää* 

Igår var det musikquiz, ett härligt gäng som samlades på Harrys, men dessvärre vann vi inte denna gången heller! pfffft....men nästa gång, då jäääävlar.....:)

Sprang runt på stan häromdagen med Daniel, Rikard och hans lille son Arvid för att kolla på en väska till mig, hittade en som var schysst...behövde verkligen en ny då den andra är helt förstörd! Vi käkade glass på bosses - så gott, och handlade lite mat vid marknadsstånden på trädgårdstorget sedan åkte vi hem till oss. Där spelade daniel och rikard spel, medan jag och arvid kollade på massa barnprogram, men ett program var lite läskigt så då vågade han inte kolla längre, hehe söt han är :) 

Idag har jag verkligen slappat hela dagen, tagit ett långt bad, legat ute i solen och läst en bok, spelat spel. Snart kommer Kajsa hit, vi ska ta en promenad till stan, kanske blir det en glass på bosses? ;) Sedan blir det quiz på NH! Låter som en skitbra kväll i mina öron. Imorgon ska jag jobba till 15.30 sedan ska jag och Daniel till NKPG och förhoppningsvis hinna med ett besök på Visualiseringscenter, sedan beställa kinamat från SpicyHot och äta det under Munken in the park där Stefan Sundström, Markus Krunegård och Soundtrack of our lives ska spela hela kvällen, hur kul låter inte det? Där ska vi även möta upp lite fler vänner!

På lördag är det jobb till halv 4 sedan fyller Tärääääs 25 år så då lär det bli en spännande fest, hon har hyrt lokal och allt och mycket nya människor som man kan mingla runt med ;) Sommaren fortsätter precis som önskat..

Jag och Daniel har även hunnit med en (halv) frisbeegolfrunda, men vi hann inte med hela den här gången, men vi hittade en frisbee som någon kastat bort så nu finns det 4 st här hemma...:) 

Dags att laga käk, tjosan


RSS 2.0