En död ko är en bra ko?

Tandläkaren gick sådär, ska tillbaka i augusti igen, inte bra för plånboken men desto bättre för tänderna. Men det var inget megastort hål jag hade utan det var en lagning som gått sönder så ska fixa iordning den igen...BLÄ!


Frisbeegolfen var rolig! Både jag, Cissi och Robin slutade på 121 poäng, helt sjukt! Hur stor är oddsen att 3 personer slutar på samma poäng? Lite skoj iaf, att det var jämnt hela tiden och att ingen var jätteduktig (eller jättedålig). 

Jag har börjat jobba på världsbutiken för rättvis handel i stan. Det är ideelt, dvs jag jobbar utan lön, men det är det värt! Nästa pass är på lördag mellan 11-15!  

VAD ÄR RÄTTVIS HANDEL?
Barnarbete, extremt långa arbetsdagar, hälsofarlig arbetsmiljö, sexuella trakasserier, dåliga löner, kortsiktiga handelsavtal och frånvaro av demokrati…
Bakom de varor som florerar i den dagliga handeln finns ofta berättelser med beskrivningar som dessa. Globaliseringen har lett till utvecklingsmöjligheter för många länder, men inte sällan kommer människor i kläm på vägen. Rättvis handel syftar till att förbättra villkoren för de som producerar de varor vi konsumerar.



Midsommar har varit, och det firades hos Daniels vänner. Var kul i början men mindre kul i slutet och inte alls kul dagen efter. En bra sammanfattning. 

Häromdagen var Jonatan här och hälsade på. Han bor ju inte i Linköping längre så blir ju inte så ofta man ser honom längre. Men det var jättetrevligt! Vi grillade, lyssnade på musik och diskuterade om intressanta saker. Även Mange var här. Det är roligt med Jonte för han "retade" eller jävlades med mig när vi var yngre om att jag var vegetarian. KÖTT ÄR GÖTT, SLAKT ÄR MAKT, EN DÖD KO ÄR EN BRA KO, osv brukade han hålla på, men gissa vad - jo ca 6 år senare blev han också veggie och under grillfesten höll han tal om varför det är fel att äta kött osv osv. haha! Efter en stund kom Cissi och joinade, käkade lite mat och sedan gick vi ut för att spela frisbeegolf! En sådan runda tar ca 2 timmar, och man springer genom hela rydsskogen typ...Jättebra motion och rätt kul faktiskt :) Förutom att jag trillade nerför ett berg och vrickade till knät, så har tuggat ipren i flera dagar...=P

I förrgår hjälpte jag Cissi att flytta. Hon ska flytta från abisko till T1 tilll en mindre lägenhet. Efter vi åkt fram och tillbaka och sprungit upp och ner för trapporna och åkt hiss med alla grejer och lyckats få in en del i den nya lägenheten gick vi till La Luna och käkade en välförtjänt pizza. Rikard och Daniel hade varit i svartåfors och badat innan så de var också hungriga så de kom också till LaLuna och åt med oss. Det var gott, valde falafel och det kan smaka underbart ibland och ibland torrt och äckligt, men här det var det gott :).

Igår jobbade jag på Scandic, det gick bra, var väldigt lugnt. När jag kom hem var jag död, så somnade nån timme och sedan kom mamma över på ett snabbt besök. Det är verkligen varmt ute nu. Skulle sitta på balkongen och äta glass men det blev för varmt så fick gå in ganska snart :) Kvällen avslutades med en film, no strings attached med Natalie Portman. Den var OK men lite för förutsägbar för min smak!

Idag har jag och Daniel varit och käkat kinamat här i Ryd, jättegott verkligen! Men nu är jag proppmätt. Har legat ute och solat och läst men är alldeles för varmt...Köpte gojibär på hemköp för hört att det ska vara ett mirakel för allt, världens nyttigaste bär osv...Men det smakar ju APA - fan! Jag åt det hos Charlotte för typ 8 månader sen och hade fått för mig att de smakade okej, men verkligen inte! Men kanske övervinner fördelarna nackdelen med den dåliga smaken? =)

Gojibär är uppbyggande och innehåller stärkande näringsämnen, som t.ex.:
  • 6 ggr mer betakaroten än i morötter – bästa medicinen för ögonen
  • Det enda livsmedel hittills som stimulerar produktionen av mänskligt tillväxthormon
  • Komplett proteinkälla, innehåller 18 aminosyror
  • Innehåller mer än 21 spårämnen såsom fosfor, järn, zink, germanium, selen, koppar och kalcium
  • Rikligt med vitaminer – A-vitamin, B1, B2 och B6-vitamin, C-vitamin samt E-vitamin
  • Viktiga fettsyror
  • Beta-sitosterol som anses sänka kolesterolhalten och motverka prostataförstoring.
  • Mycket hög andel antioxidanter, 10 ggr mer än blåbär, som räknas som en mycket god källa till antioxidanter


    Gojibär kan göra att man:
  • Blir starkare och får mer energi
  • Blir mer motståndkraftig mot bakterier, svamp och virus
  • Ser yngre ut och känner sig yngre
  • Får bättre syn
  • Blir bättre i sängen
  • Sover bättre
  • Ökar sin produktion av vita och röda blodkroppar
  • Stressar mindre
  • Minskar sin oro
  • Får starkare hjärta
  • Sänker sitt blodtryck
  • Sänker sitt kolesterolvärde

Annars har allt varit lugnt här. Hunnit med att läsa 3 böcker, Blondie, inspärrad och hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Böckerna jag ska ge mig på härnäst är en lättsam Sophie Kinsella bok och en bok om Ozzy Osbourne :) Är fortfarande beroende av alla spel på ipaden. Hittills har jag utvecklat 2 hotell, 2 varuhus, 1 café, 2 snabbmatskök, 1 bank och härnäst ska jag ta mig an en nattklubb :) 

Jo förresten, fick reda på resultatet på sista 15 hp tentan, Juridik, Human Resource Management och Revenue Management och jag fick VG på alla delar :) Inte illa vill jag lova!

En liten examensfest på Storan för en vecka sedan.

Ikväll blir det musikquiz på Harrys. 

Ja så ligger det till med allt. Imorgon jobb men nästa vecka sätter det gång på allvar!

The lost art of a murder

Hejdåå! 

Juni 20, 2011

Det är underbart att vara ledig från skolan och att vara hemma - I love it! I onsdags var det ju musikquiz med några vänner och det gick helt okej, bara ett par poäng från att komma 3:a, inte alls dåligt :) Efter det gick vi till trädgårn och lyssnade på nåt band som heter scruff eller nåt, och efter det spelade Kalle Baah. Kollade inte på hela, var lite kyligt ute och Daniel skulle ju upp tidigt dagen efter och jobba. En bra dag!


När jag skulle hem med bussen blev det bråk mellan busschauffören och en person som ville åka med. Chauffören vägrade låta honom följa med eftersom han inte kunde visa upp sms-biljetten. Killen, som var kanske 13 år blev ju frustrerad eftersom han hade betalat för biljetten och förklarade att mobilen skulle hoppa igång när som helst men busschaffisen typ skrek att han skulle ut ur bussen, helt knäpp! När han fick igång mobilen och visade biljetten så sa chauffören att det inte spelade någon roll utan att han skulle ut från bussen, men när killen vägrade ringde chaffisen polisen, låste alla dörrar och väntade 20 min tills polisen kom som kunde slänga ut killen. Hans kompis blev också utslängd av honom...Störda busschaufför! Sen körde han i typ 100 km hela vägen hem...Att busschaufförer i stadstrafik ska vara så himla arga och bittra av sig?
Åh färsk ananas är så gott, ska göra världens fruktsallad strax :)

I fredags var jag på teorietisk och praktisk brandutbildning på Scandic. Fick även mitt schema som ser sådär ut, men det kommer nog gå bra.  

Det var en JÄTTEKUL fest i fredags med! Rolig, mysig förfest med de bästa, och sedan Harrys (där vi kom in gratis hihi). Billig utekväll, kostade faktiskt inte en krona - alkohol gratis, groggvirke gratis och inträde och garderob gratis. Så ska det vara :) Träffade lite schysst folk från San Francisco som vi pratade med en stor del av kvällen! De var med och fikade i helgen men jag kunde inte följa med eftersom jag inte var i Linköping då...^^
I helgen har jag istället varit på landet med familjen! På lördagen satt vi ute hela dagen och snackade mest, åt god mat och tog det bara så där riktigt lugnt. Det gillar jag, att komma ut på landet utan att behöva känna att man måste göra massa saker hela tiden...Vi åkte hem på söndagen, och väl hemma kollade jag och Daniel på filmen Rio, den animerade filmen som är baserad på spelet angry birds. Jag är barnsligt förtjust i tecknade/animerade filmer :) 
Idag har jag jobbat, var faktiskt kul för kände mig väldigt välkommen tillbaka av allt folk på Scandic! Förutom kockarna då som säkert blev jättedeppiga för att jag kom tillbaka, haha!! Men var en lugn och slapp dag, det har inte kommit igång riktigt ännu, men om ett par veckor kommer det vara lika kaotiskt som det brukar vara på sommaren. Annars har jag bara varit hemma och slappat, kollat på TV, slumrade till en stund. Lagat käk och nyss tog jag emot Linas matkasse - men tyvärr är det sommaruppehåll efter den här kassen så då får jag inte ta del av någon mer för de sätter igång igen när jag åker tillbaka till Kalmar =(

På onsdag ska jag till tandläkaren, fy fan! =( Vet redan att jag har ett megastort hål, och misstänker att jag även har ett till hål. Det här ska inte bli ett dugg kul. Men eftermiddagen kommer bli bättre för då ska jag, Cecilia och Robin (tror jag), spela frisbeegolf ^^. *yay* 

Kid Cudf feat MGMT     


About my hair, I don't even care(?)

Måste fixa håret någon dag, det ser förjävligt ut men har inte orkat ta tag i det. Tycker att det är rätt trist att gå till frisören faktiskt...

Det var en schysst dag igår, Kajsa var här och vi pratade och kollade på massa bilder! Det var längesen bara vi två umgicks, får bli en ändring på det :). På kvällen var det Storan, uteserveringen på stan med Brudarna Bus :). Lite vin och mycket prat, sedan gick vi vidare till NH där vi fortsatte en stund på kvällen.  

En gammal bild från gymnasiet! En liten del av Brudarna Bus + Stoffe som var på musikquizet förra veckan. Och så är det med andra vänner på bilden som man haft mycket skoj med genom tiderna :)  


Snart är det musikquiz men inte med Brudarna Bus utan med Daniel, Helen och Björn! Efter quizet ska vi till trädgårn där Kalle Baah ska spela så kvällen får avslutas med en liten konsert. Så onsdagen är planerad, och det kommer bli en bra onsdag!

Ha dä weeeedigt feeeeeint!

Grattis Bubb!!

Grattis till min bror Robin som fyllde 23 år i förrgår, den 12:e juni!! =) Det firades hos mamma och pappa med släkten och mycket god mat. 
 

Sov över i Lambohov och läste ut en bok, ro utan åror som handlar om en f.d reporter på SVT som drabbats av sjukdomen ALS.  "Amyotrofisk lateralskleros (ALS) är en neurodegenerativ nervsjukdom. Sjukdomen leder till att de nervceller som styr kroppens muskler gradvis förtvinar. Detta ger den sjuke först progressivt nedsatt motorik, följt av borttynande muskler (muskelatrofi) och slutligen generell förlamning. Den direkta dödsorsaken är ofta förlorad andningsförmåga. Hudens känsel eller andra sinnesfunktioner påverkas ej." - Wikipedia. Usch vilken förskräcklig sjukdom, måste nog vara den värsta av alla.

Igår storhandlade jag mat på Maxi och när Daniel kom hem grillade vi. I natt har jag spelat massa spel på iPaden, är helt beroende av ett spel som heter hotel Bash! Strax kommer Kajsa hit och ikväll ska jag träffa de andra tjejerna på en uteservering i stan, blir antagligen storan på stora torget :) Lite bira eller liknande, på storan eller liknande helt enkelt ;)

I förrgår var jag på stan med Cissi och käkade glass på Bosses glassbar - det är sååå gott, lakritsglassen är bäst. Sedan gick vi hem till henne och övade på massa låtar, främst från 40-50-60 tal. Så nu är man mästare på Little Richard, Bill haley and his Comets ;) Chuck Berry, Jerry Lee Lewis osv! Vi beställde även frisbeegolf discar, och de har redan kommit, så i veckan blir det lite spel med det i Rydsskogen! Det är skoj och det är bra motion, är ju många kilometer man avverkar :) Nu har vi köpt scorecards och allt med så nu är det allvar! 

artikel-bild

Band of Horses - The Funeral

Nu är Kajsa här, tj0

Whooooaaa

Det blev musikquiz igår iaf, knaprade lite ipren och begav mig sedan iväg till Harrys :). Det gick inget bra den här gången för Brudarna Bus + Stoffe, men nästa gång då kommer det gå skitbra! Är lite irriterad på mig själv att jag hade glömt bort vad No Doubts debutalbum hette, det är ju ett album man hört 10000 ggr, gaah! Men var inte ens i närheten av att vinna iaf.. Idag har jag bestämt mig för att inte göra någonting, bara lata mig hela dagen! Har precis lyssnat på musik och ätit lite lunch och nu har jag en kopp te i handen och ligger under filten och myser med en kurrande pälsboll till katt bredvid mig :). Det åskar ute så kommer nog börja regna snart.  

Juli kommer vara en månad med mycket skoj, såsom Barbecue - poolparty i Åtvidaberg, inflyttningsfest i Tess nya lägenhet, 25-årsfest hos Tärääääs, var evigheter sen vi träffades(!), ev räkbåtsfest för att fira Henrik osv :).

I Augusti ska jag till Kalmar för att träffa mina klasskamrater och gå på stadsfestivalen där Rix FM festivalen bl.a kommer vara, sedan ska vi på tältturnén och lör-mån blir det Böda sand där vi ska hyra stuga och sola och bada (hoppas på fint väder!). 5 fullspäckade dagar kommer det iaf bli, härligt! :) Det här kommer bli en jättebra sommar, det märker jag redan :)

Imorgon är det pizza och filmkväll och i helgen kommer Robin hem och han fyller till och med 23 år på söndagen! Nu ska jag fortsätta att lyssna på Bon Iver (riktigt drömsk(?) musik) och läsa vidare :)


Dina chanser blir allt färre, och ditt tvivel bara värre

Jag är hemma i Linköping för sommaren! =) Hyllar denna stad och får lite nostalgiska livskänslor med hjälp av Winnerbäck! 9 st Winnerbäck konserter har det hunnit blivit, 10 om man räknar med den första konserten jag var på med honom, då var vi ca 10 personer i en liten skivaffär i Linköping, de flesta gick därifrån efter de hört nån låt men jag stod kvar läänge och förstod att han någon gång kommer bli stor, ca 5 år senare var han Sveriges största kändis, lite roligt :). Jag gillar fortfarande Winnerbäck. Han lyckas liksom fånga känslan av livet i vardagen, utan att det ska vara alltför konstlat och krångligt :). Och att många låtar handlar om just Linköping bidrar nog alltmer till att jag kan identifiera mig med texterna och det är väl ändå när texterna talar ett betydelsefullt språk som gör att de blir till något extra :) Iaf för mig!

Hjärter Dam, du var så tyst, tills du blev kramad och kysst
Nu har du fått din kära livskumpan
En soffa på rea och en nyrenoverad trea i Stångåstan

Det finns en fagrare glans, någon annanstans
Du får hoppas som om himlen fanns, och tro och be att det ska gå
För du får ingen tröst, av din inre röst
Den vill knäcka dig varenda höst, och gråa dagar skyndar aldrig på

Depressiva episoder och maniska perioder
Vissa klarar sig utan extas
Andra springer fatt och blir nervösa och får spatt
om inte livet är ett kul kalas

Lyckan kommer, lyckan går, och det är långt till nästa vår
Nu faller löven över Stångåstan
Nu sitter alla på kafé och snackar skit och dricker te
av gammal slentrian
- Gråa dagar med Lars Winnerbäck

Efter vi (Jag, Jeccs och Maria) skrev tentan gick vi till Camilla i klassen och käkade pizza och efter det satte vi oss med massa klasskamrater vid vallgraven vid slottet och förfestade. Sedan gick vi till Vallen, en krog i Kalmar där hela klassen var och hade lite avslutningsfest och dans, var ganska intressant att se alla så fulla! Det stämmer verkligen att de som är tystast blir de värsta personerna när de fått i sig alkohol :). Var en jätterolig kväll och natt! Tentan på dagen gick däremot inget bra men då är det ju som det brukar, vore ju konstigt annars ^^, Men det gör inte ett dugg för nu är det SOMMAR! Robin var schysst oc skjutsade mig till stationen för jag hade så mycket packning så kunde inte bära själv. Som tack bjöd jag honom på lunch på Table20, och man får verkligen mycket mat där, även på lunchen och det är otroligt gott! Det blev Canneloni för min del den här gången :). 

Och hela veckan i Linköping har varit suverän, hunnit med att hänga med Daniel en del, vi har varit i Viggeby och badat, grillat med hans föräldrar och bara haft det härligt! Igår var jag med mamma å pappa och käkade kinabuffé och kollade på kläder, lämnade civilrättsboken på bibblan och hämtade upp lite reserverade böcker, sedan var jag över en sväng hos Cissi. Idag skulle jag egentligen på musikquiz men har JÄTTEont i nacken och ryggen så kan knappt röra mig så får vänta tills det blivit bättre...=P

En enda ambition
Att få
brudarna från Berga
att skratta eller gråta
och rymma över taken
Bort från regelboken, stöveltrampet,
tegelväggen, la isla bonita
Och dom brandgula
stolarna man staplar
på varandra

Jag hör det inrökta ljudet
från en
replokal vid tågstation
Bland speditionslokaler
och bortglömda depåer
Det stumma, dova skinnet
och basen som darrar i gallret
och glaset och det doftar
just som asfalt gör
om hösten
Söndermarken - Winnerbäck

Många minnen har man själv från replokalen vid tågstationen, dvs Skylten, där var jag faktiskt med Daniel några gånger innan vi ens var tillsammans och knappt kände varandra - skoj :) Det var över 10 år sedan. 10 år.

Har hunnit läsa lite böcker, Dean Koontz - Odd Thomas och en annan svensk bok 14 år till salu. Ska ge mig på Dean Koontz - Blixtsken snart för har lånat den på bibblan, är så skönt att läsa böcker utan att behöva känna att man faktiskt måste KUNNA och komma ihåg allt som står i böckerna :) Har förresten blivit en del böcker av Mr Koontz, tycker han skriver spännande böcker och konstiga böcker, jag gillar konstiga böcker!  


Vi har bakat lite bullar å så med..det är ju sååå gott

det finns en tätort på en slätt
ett kyrktorn sträcker sig mot himlen
som en tiggare under slummen
du ser det från den stora vägen

om jag kommer dit igen
har du en plats där jag kan vila
ett rum där jag kan känna att jag är någonstans ifrån
ett fönster vi kan sitta vid och blicka ut mot ån
En tätort på en slätt - Winnerbäck

BTW jag hatar bönor, och har alltid hatat bönor - men guess what! Igår gjorde vi en bönröra med en burk vita bönor, soltorkade tomater, en kruka basilika, vitlök och olja som vi körde i en stavmixer och jag är frälst!! Så otroligt gott det är, helt beroende så nu ska jag göra en sån sats varje dag tror jag - yummie :)  

Som om inga sorger fanns
naturens lagar i balans
som om vi alltid var tillsammans
men som om världen sa ifrån
som glada dagar drar korta strån
jag blir väl kvar här i stan vid Stångån
En vårdag i november - Winnerbäck

Jag älskar att vara hemma! Att bara gå omkring i mitt egna hem, inte ett hem som man delar med typ 100 andra. Att leka med katterna, ta ett långt bad, laga mat i mitt egna kök, I love it! Haha så höga krav kan jag ju inte påstå att jag har på livet ;). Måste skaffa ett nytt hem i Kalmar efter sommaren, det är ett krav :) Men nu har jag 2,5 månad i Linköping och det kommer bli niiiiice!!

Så där, det var väl lite meningslös information om den här veckan ^^ 

Vi kan väl ses igen, jag gillar Stångån på hösten,
när vardagsslumpen lagt sig över torgen
Då kan man andas igen och ägna timmar åt att bejaka glädjen
eller begrunda sorgen 
Winnerbäck - Elden

Tänker inte avsluta med en Winnerbäck låt utan det blir istället en låt med den vackra Regina Spektor!  

RSS 2.0