Lykke Li

...måste nog ändå vara en av de mest spännande svenska kvinnliga soloartister?  

Lykke Li föddes i Ystad i Skåne 1986, som dotter till fotografen och tidiga Tant Strul-medlemmen Kärsti Stiege och musikern och Dag Vag-medlemmen Johan Zachrisson. Lykke Li hade viss framgång med sin EP Little Bit som kom redan 2007. Indiemusiksajten Stereogum skrev att hon var en artist värd att hålla ögonen på i oktober 2007 och beskrev hennes musik som en blandning av soul, electro och "powdered-sugar pop"


Jag såg en konsert på TV för kanske ca 2 år sedan med Lykke Li och efter det har hennes musik spelats flitigt i högtalarna! 
Lite smakprov:


Oktober, födelsedagens månad :)

I alla fall i vår släkt! Därför får Annelie, Pappa, Daniel, Mormor och Viola ett gemensamt Grattis! 

  
Men världens bästa pappa förtjänar ju ett extra Grattis eftersom han fyllde 50 år den 18:e oktober. Det firas just nu i Kreta :)

Så en stor del av oktober månad har jag tillbringat i Linköping och firat födelsedagar. Har varit riktigt trevligt :)

När jag kom tillbaka till Kalmar blir man ju lika bitter som vanligt. När jag skulle laga min pizza efter att jag kom hem på kvällen upptäckte jag att någon hade länsat min frys så hade ingenting kvar. När jag skulle ta yoghurt i kylskåpet så var allting borta där med och någon hade snott min hylla i kylskåpet, fan vad underbart det är att bo i korridor! Försöker leta efter ny bostad men det finns ju ingen ledig någon gång, så frustrerande..=/ Till råga på allt så kan jag inte sova en enda blund för att dörrarna gnisslar så mycket och eftersom precis allting hörs in så vaknar man varje gång någon öppnar dörren...Riktigt jobbigt, ingen mat, ingen sömn, ingen värme? Vad betalar jag hyra för egentligen? Hatar Kalmarhem, de är riktigt sopiga! Sådär då har jag klagat lite ytterliggare på det som retar mig mest av allt just nu! Men det ska ju vara hälsosamt att vara arg sägs det....=)Nu till en bra nyhet, jag fick VG9(A!) på affärsredovisningen, budgeteringen och räkenskapsanalysen!! Helt otroligt, blev ganska förvånad själv. Läraren skrev Mycket Bra!!! på framsidan på tentan och när jag skulle hämta ut den sa han att han var tvungen att ta mig i hand och gratta mig eftersom det hade gått så bra, hihi :) Inte illa alls!

Nu till det lite sämre. Eftersom jag inte hade någon tid att direkt plugga till internredovisnings och kalkyleringstentan så kommer jag inte klara den. Gjorde tentan i förrgår och det gick riktigt åt helvete, men det gör verkligen ingenting för som tur är finns det ju omtentor! När folk frågar vad jag läser och säger kalkylering så förstår ju ingen vad det betyder, det säger ju liksom inte så mycket om vad man läser egentligen, men problemet är att det är sjukt svårt att förklara vad det handlar om eftersom det är så pass brett.  Så förklarar det här istället så kanske man förstår något bättre vad det är jag sysslar med om dagarna =) 


Kalkylering
innebär att man upprättar kostnadskalkyler, d.v.s uppskattar vad något kommer att kosta i förväg, t.ex. vad den slutliga kostnaden för en byggnad kommer att bli eller vad kostnaden blir per styck för en tillverkad vara. Detta görs med olika metoder, tex ekvivalentmetoden, abc-metoden eller påläggsmetoden. Med så kallad investeringskalkylering beräknar man exempelvis den tid det tar för en investering att betala sig, eller om en investering är lönsam att genomföra eller ej samt jämför olika handlingsalternativ.

Internredovisning
- den del av ett företags redovisning som har till uppgift att underlätta ekonomistyrningen i företaget, dvs företagsledningens planering och kontroll av verksamheten. Exempel på internredovisning är projektredovisning och kalkylbokföring. Internredovisningen är inte lagreglerad.
 

Igår började vi en ny kurs som heter Organisation och Ledarskap. Tror den här kursen kommer bli lite bättre än de andra just eftersom det känns som vi redan läst det här. Förra året läste vi ju Management och Ledarskap i en termin så borde ha lite försprång i den här kursen, dessutom är det bara en bok på 500 sidor och ett kompendium att läsa och kunna under tre veckors tid, det är ju INGENTING! Sen ska vi skriva ett arbete med, men ändå :) Verkar ju ganska lugnt ändå! So I'm happy!

2,5 år kvar tills jag får ansöka om diplom och kalla mig för civilekonom, är ju ingenting juh, hur ska jag orka? OMG =O

Ikväll ska jag över till brooorrrsaaaan och föra över lite spel till min dator! Måste ju ha något att göra under den här månaden och då är datorspel alltid kul att sitta med ^^

Ha det bra alla! Kramis


Paris in the winter!

Guess what.............! Jo, jag och Daniel åker till Paris dagarna innan jul, 20:e till 23:e December! Paris i juletider ska vara riktigt vackert med alla juldekorationer och ljusslingor som pryder hela staden. Staden kallas till och med ibland för City of Lights :).

Paris på kvällen i juletider:  
"Paris - a magical month of light and cheer
In December, Paris bursts out of its sleepy autumn quiet and lights up-- literally and figuratively. Trees up and down the Champs-Elysées are strung with garlands of shimmering light, and many other places around the city are decorated in the same festive spirit. An ice-skating rink is set up on the plaza outside of Hôtel de Ville (Paris City Hall). Christmas markets spring up all around the city, with their warm wood-roofed booths, vin chaud (hot wine), enchanting decorations and gifts, and gourmet treats. Chanukah celebrations like menorah lightings add to Paris' holiday-season charm. There are also plenty of ways to celebrate a memorable Christmas in Paris." - http://goparis.about.com/od/planningyourtrip/a/ParisDecember.htm

Det ser verkligen jättefint och mysigt ut! :) Ser fram emot det ordentligt.  


kolla
kolla på de tre prickarna ovanför näsan i 10 sekunder, kolla sedan upp i taket i 10 sek

Fördomar


Tycker faktiskt inte att Kanada bara har shitty music, eller de kan väl inte direkt skryta med att de har lyckats få fram sååå många guldkorn men Leonard Cohen, Neil Young och Arcade Fire kommer ju trots allt därifrån ^^ Och nej jag glömde inte att nämna Bryan Adams och Celine Dion :) Folk från Australien rasister? De kommer aldrig undan förtrycket av aboriginerna alltså, konstigt att det inte står nazister över Tyskland isf...=P
 
Nu är jag tillbaka i Kalmar igen, mycket farande fram och tillbaka blir det! Åker tillbaka till min kära hemstad redan på torsdag igen för att fira pappa i helgen. Han fyller nämligen 50 bast om exakt 10 dagar! =)

Den här helgen är ganska seg, hade planerat in att plugga hela helgen så att jag får vara lite ledig när jag åker hem men har inte ens orkat öppna upp böckerna idag...:) Men alldeles strax ska jag försöka sätta mig in i hur man räknar på stegkalkyler, riktigt intressant ska det bli, längtar som jag aldrig längtat förr...

När jag ändå är inne på världskartan så har jag faktiskt ägnat en del av dagen åt att planera inför framtiden...Man måste ju få ha drömmar med :) Om jag går kvar hela programmet så ska jag verkligen plugga sista terminen i 3:an utomlands! Är inne på att kanske läsa kurser på distans och plugga i flera städer i Europa typ Barcelona, Rom, London, Berlin, Paris, en månad per stad? Har ju tänkt att ta fullt studielån då så skulle ju passa perfekt att verkligen utnyttja lånet till något roligt, känns liksom mer värt då!

Här kommer indiebandet The Tellers från det konstnärliga landet Belgien:

RSS 2.0