Groupievarning? =)

Denna helg har mamma och pappa varit på besök i Kalmar. Det är alltid kul att ha de här men helgen tar slut alldeles för fort! Som vanligt blir det ordentligt med mat och mycket onyttigheter men det hör liksom till :) Vi är värsta slackerfamiljen, haha, moffsar i oss massa skit (typ 1 kg choklad och annat godis och fet mat) och ligger och glor på film hela eftermiddagarna och kvällarna! Fast det är kanske att överdriva, för att kompensera latheten tog vi faktiskt en promenad till och från stan...yay duktigt :) :)

Åh att man inte bor i London! Nu har jag fått en facebookinbjudan till ett Babyshambles gig (utan Peter) i London igen, men av Drew denna gång som spelar i Babyshambles. Jag har även pratat med Peters vän en del och han är jättetrevligt :) Känns konstigt att prata med honom när Peter är i samma rum, men samtidigt lite spännande att veta vad de sysslar med för tillfället :)  

Babyshambles

Annars kommer den här veckan vara tråkig men ska försöka göra det bästa av situationen. Kommer sitta i skolan och ha föreläsningar, sitta i grupparbete och fortsätta med företagsanalysen och när man väl är hemma ska man väl sitta med instuderingsuppgifter och sammanfattningar så 4 dagar av världens tråkigaste saker men det är bara att stå ut! I helgen kommer Daniel hit! Yippie :)  

Några bilder från Louvren...

Här kommer lite bilder från Louvren. Hittade både Mona Lisa och Venusstatyn :)







Louvrens fasad är hur fin som helst :) Bilder från sista dagen lägger jag upp en annan gång! 

Grattis!

Idag fyller min farmor år. Hurra! :)


Helgen var helt suverän! Fick finbesök av Daniel och vi åt på table20 tillsammans med Robin och kollade på bio på kvällen :) Annars tog vi det galet lugnt resten av tiden, riktigt skönt! Annars har jag varit på spelkväll (spelade med andra ord och backpacker) hos Martina och även hunnit med ett födelsedagskalas hos Martina så spenderat lite schysst tid hos henne :). Imorgon blir det skolan från 9-16 sedan utgång! Det är en kille som ska ha födelsedagsfest så han har hyrt studentpuben så vi tänkte gå dit, ska bli skoj! Nu är det dags att fixa med räkenskapsanalysen och skriva om massa nyckeltal, yay! Vi ska göra en företagsanalys för ett företag, Georges Guld har vi valt, och ska analysera företaget med hjälp av massa nyckeltal och diagram på typ 40 sidor(!) Så de här dagarna har vi suttit i excel och räknat en del...

Älskar den här låten:

Ha det fint alla! Kramar

Helg!

Om ca två timmar efter man knåpat ihop lite svar på instuderingsfrågorna så är det HELG! Och det bästa av allt är att Daniel kommer hit om ca 4 timmar(!) Imorgon ska vi till Table20 och äta och efter det blir det bio, låter ju som världens bästa lördag ungefär :)

Tänk att det redan har gått en månad sedan jullovet startade och det tog ju slut alldeles för fort, så som lov alltid tyvärr brukar göra. Förutom Paris hann man ju faktiskt med en hel del, och i stort sett bara roliga saker! Julafton firades på ett hotell i Åtvidaberg. Kusinen hade fixat och donat och det blev en riktigt trevlig julafton med mycket god julmat och många släktingar! Dagen efter firades julafton hos moster och som vanligt så körde vi julklappsspelet! Dagen efter det fyllde mamma år så det firades självklart hos mamma och pappa. Den veckan hände det alltså en hel del, men jag älskar när man har mycket att göra (när det är roliga saker).

Förutom Paris och julfirande har jag hunnit med att träffa vännerna en hel del :) Hockey och middag på AllStar (som tydligen gått i konkurs redan), Avskedsmiddag för Helen och Björn (som har flyttat till sthlm - blä!)och Musikquiz på Harrys, Pubrunda på för mig nya krogar (var jättetrevligt!), filmkväll med Cissi och såg Gudfadern för första gången (också trevligt som alltid), nyårsfirande med trerättersmiddag hemma hos Lina och myskväll hos Kajsa och Anna! Förutom detta hann jag med en shoppingrunda med mamma på stan :) Så haft en riktig suverän ledighet!       


Några bilder från nyårsafton:




Avslutar med en väldigt fin låt:

Vacker cover

Vilken underbar cover på Bon Ivers Skinny Love :)

Lite fler bilder från Paris :)

Sitter på biblioteket och tänkte plugga men det går väl sådär, har iaf hunnit med att göra instuderingsuppgifterna till första föreläsningen som vi ska ha imorrn. Ska åka "hem" alldeles strax men tänkte uppdatera bloggen först:). Här kommer några bilder från förmiddagen och eftermiddagen från andra dagen i Paris :)








Den första bilden visar vår underbara frukost, såå gott det är med nybakade baguetter och croissants. Vi gick till ett bageri i närheten av vårt hotell och köpte dessa, saknar det jättemycket! De två andra bilderna är utanför byggnaden panthéon, där vilar bland annat stoftet efter Voltaire, Rousseau, Victor Hugo och en rad kända vetenskapare, till exempel Marie Curie. Sedan blev det ett besök i Notre Dame som ligger precis vid floden Seine och är en megastor gotisk katedral med otroliga detaljer. Vi gick in och kollade inne i kyrkan och såg bland annat en minnesstaty som var tillägnad Jeanne d´arc.  På eftermiddagen gick vi till kyrkogården där bland annat Jim Morrisson, sångaren i The Doors och Oscar Wilde, författare, ligger begravda! En jättesöt farbror hjälpte oss att hitta till dessa gravar annars skulle vi fått springa runt i evigheter eftersom kyrkogården är lika stor som Vatikanstaten :) Hela kyrkogården kändes som ett stort museum med olika (ofta konstiga) kreationer på gravarna. På kvällen åkte vi till Louvren, men lägger in bilder på det en annan gång, nu ska jag hem och chilla lite. Ikväll blir det ett besök hos Robin och vi ska laga potatismos! Tjing 

Blown away

Helt fantastiskt! 5 personer på en gitarr. Hur sjukt duktiga får man vara? WICKED

Mysmiddag!

Kasabian ljuder i högtalarna och energinnivån är alldeles för hög! Men utgång får det bli en annan gång. Nu är det ett mysigt restaurangbesök med Jeccs och Maria som väntar och det är ju inte helt fel det heller :)

Nu är höstterminen över och vi har haft redovisning och opponering idag och läraren tyckte det var en fröjd för ögonen att läsa vårt arbete och vi är professionella(?) när vi redovisar, thank you! VG blev det. Förutom detta har vi fått tillbaka marknadsföringen och kammade hem ett VG på den med, inte illa alls!

Oh green fairy what you've done to me? I see Lucy in the sky, telling me I'm high.

Tjabba


3 veckor och 4 dagar...

...var det sedan jag skrev i bloggen så nu är det väl ändå dags för ett nytt inlägg :) Tiden går ju fort sägs det när man har roligt. Och roligt har man ju haft den senaste tiden! Tänkte lägga upp lite bilder från Paris eftersom man hunnit med ett besök i den staden. Paris är verkligen en vacker och charmig stad och jag förstår att den blivit så omtalad och populär bland, jaa, i stort sett alla..^^ Jag gillar verkligen storstäder.

Här kommer några bilder från första dagen då vi var i, och omkring Montmartre :)






Montmartre är en stadsdel belägen på en 130 meter hög kulle i norra Paris. Mest berömda byggnadsverk är basilikan Sacré-Cœur (bakgrunden i bild nummer 1). Det var verkligen en vacker byggnad och vi spenderade många timmar vid Basilikan, och drack bland annat Vin Chaude som är en fransk version av glögg skulle man väl kunna säga, däremot är Svensk glögg ungefär 1000 ggr godare :)Andra berömda platser i Montmartre är nattklubbarna Moulin Rouge (näst sista bilden), Lapin Agile och konstnärstorget Place Du Tertre (Bilden på det rosa huset är stället där Picasso brukade fika och måla). Många kända konstnärer har verkat i stadsdelen, bland annat Salvador Dalí, Claude Monet och Pablo Picasso. Jag gillade verkligen Montmartre med alla konstnärer, musiker, marknadsstånd och mysiga små gränder med färglada stugor och restauranger. Dessutom var det en imponerande utsikt över Paris, så bara den var värd alla trappsteg upp till Sacre Cour. Kvällen avslutades självklart med ost, franskt vin och baguette! 

Visar bilder från dag 2 och 3 en annan gång. Nu ska jag hoppa in i duschen. Tjosan 


RSS 2.0