Festivalstämning


Intressant att vara vegetarian :)

Det är riktigt intressant att vara vegetarian - faktiskt! Tror det är få saker som upprör människor mer än när någon är vegetarian. Jag älskar dessutom alla roliga argument man har fått genom åren till varför man SKA äta kött eller varför människor inte bör bli vegetarianer. Dessa är nog mina personliiga favoriter och även de som är vanligast förekommande:

Hur vet du att inte grönsaker lider, har inte de rättigheter också?
- För att kunna känna smärta måste man ha ett centralt nervsystem och någon grad av medvetande för att kunna lida av den smärtan. Grönsaker har varken eller. Det finns därför ingen anledning att anta att de kan lida. Vi ger individer rättigheter därför att utan dessa rättigheter skulle de kunna utsättas för onödigt lidande. Eftersom grönsaker inte kan lida så kan de inte heller ha rättigheter.

Alla människor kan inte bli vegetarianer, det går inte att odla så mycket växter.
- Ca 90 % av den odlingsbara marken i västvärlden används direkt eller indirekt till att odla föda för boskap. Detta är ett otroligt slöseri. Om vi skulle ge maten till människor i stället för till boskap så skulle många gånger fler människor få mat för dagen än vad som nu är fallet.

- Om ni ska vara konsekventa bör ni väl tvinga alla rovdjur att bli vegetarianer också.
-Rovdjur kan inte sluta äta kött eftersom deras kroppar inte är byggda för det, och även om deras kroppar vore byggda för det så skulle de nog äta kött ändå eftersom de inte har någon moral och förmåga till empati. Rovdjur lever i balans med naturen. Deras köttätande är inte destruktivt utan snarare konstruktivt. De är predatorer som håller nere populationen av deras bytesdjur så att den inte växer okontrollerat. Balansen mellan bytesdjur och rovdjur är drivkraften bakom evolutionen. Rovdjur tar endast de svagaste bytesdjuren, och de gör det för att överleva. De har inget val. Att tvinga rovdjur att sluta äta kött skulle innebära att förstöra ekologiska system. Vi i de industrialiserade länderna kan däremot välja våra matvanor helt fritt. Vi har moral och förmåga till empati. Vår population är inte i balans med någon population av bytesdjur, vi har praktiskt taget frigjort oss från evolutionen. Vi har inget som helst behov av kött, tvärtom mår vi bara bättre av att avstå från det. Vi är extremt många (flera miljarder är extremt). Om mänskligheten skulle sluta äta kött så skulle inte något ekologiskt system förstöras, tvärtom skulle hela biosfären kunna börja återhämta sig från den påfrestning som vi har utsatt den för. Vi vet numera att vårt köttätande är destruktivt för hela mänskligheten, de övriga djuren och för miljön. Därför måste rovdjuren fortsätta äta djur, och därför borde vi människor sluta med det.

Om alla blev vegetarianer skulle planeten översvämmas av boskapsdjur.
- Du tycks tro att boskapsdjuren är i nåt slags naturlig balans med mänskligheten på samma sätt som antiloper och zebror är i naturlig balans med lejon och tigrar. Det är inte sant, det är ju köttindustrin som producerar så många djur som för tillfället behövs för att möta efterfrågan. Efter hand som efterfrågan på kött minskar så kommer köttfabrikanterna att föda upp färre djur.

Det är ju inte jag som dödar djuren.
- Det är just de som köper köttet som är personligen ansvariga för djurens lidande och död. I Sverige dödas 60 miljoner djur varje år på uppdrag av de som köper de små prydliga köttförpackningarna i affärerna. Genom att ge pengar åt köttindustrin godkänner köttätarna förtrycket och den plågsamma behandlingen av djuren.

Djuren känner ju inte till nåt annat liv.
- Även om djuren inte känner till nåt annat liv så känner de att deras behov inte får möjlighet att tillfredsställas. Kon som inte tillåts föda sin kalv, hönan som inte har plats att gå eller sträcka ut sina vingar, suggan som inte kan rota i jorden är exempel på sådana otillfredsställda behov. Djuren har även lika stor förmåga att känna fysisk smärta som om de levde fritt.

Människor har alltid ätit kött. Varför ska vi inte göra det nu?
- Människor har "alltid" mördat och krigat och förslavat. Tycker du att vi ska fortsätta med det också?

En vegetarian mer eller mindre spelar väl ingen roll
- En genomsnittlig svensk äter under sin livstid 5 kor, 28 grisar, 200 höns och många andra djur. Dessutom inspirerar vegetarianer andra att äta vegetariskt, t ex sina familjemedlemmar och vänner. Dessa påverkar i sin tur fler. Effekten bli därför större än du tror.

Det är naturligt för människor att äta kött.
- Utan våra verktyg blir det mycket tydligt vad vår naturliga kost är. Jag skulle vilja se dig naken springa ikapp en älg, kasta dig mot den, sticka naglarna i den och bita ihjäl den, varefter du sliter den i stycken med dina bara händer och äter upp den i rått tillstånd! Det går inte eftersom du inte är snabb nog, du är alldeles för liten och späd, du har inte tillräckligt vassa och hårda naglar, dina tänder är platta istället för spetsiga, du har alldeles för svaga händer och rått kött tycker du säkert inte om. Däremot är det fullt möjligt att samla ihop örter, frön och frukter med sina bara händer och äta dem som de är. Det tyder på att köttätandet är en nödlösning som vi ursprungligen uppfann för att överleva när det var brist på annan mat. Men kanske viktigast av allt - när du blir hungrig, känner du då en oemotståndlig instinkt att ge dig ut och jaga och döda ett djur?

PROTEINBRIST?!!!


Källa:
http://www.reocities.com/CapitolHill/Lobby/2625/hurmansv.txt

Spanien! :)

Om ungefär 16 dagar åker familjen och hälsar på mormor och Roland i Spanien! Härligt ska det bli kan jag lova! =)

There are no innocent bystanders
Just nu har filmen om Libertines "There are no innocent bystanders" biopremiär! Men inte i Sverige utan i England men snart kommer den väl ut på nätet eller på dvd ;) Lätt att jag ska se den ^^ Peter Doherty har dessutom precis haft premiär med en egen klädkollektion. Kläderna är ganska dyra och verkar mest rikta sig till boys, konstigt va? :P Men tycker att de båda ska sluta upp med massa sidoprojekt och istället börja fokusera på musiken :) Behöver en ny skiva nu! MEN på fredag spelar Pete dock i Umeå och dagen efter det i Göteborg! Är tyvärr lite långt att åka och privatekonomin tillåter inte det för tillfället, suck! Skulle varit underbart annars!!

http://www.thekooples.co.uk/peter-doherty.html
Dream catch me


WSPA

Nu kanske det låter konstigt att jag precis i förra inlägget gnällde över att jag inte har några pengar och sen skriver att man har blivit månadsgivare till WSPA - men det har jag! Endast 100 kr i månaden men bättre än inget. Dessutom blir det ingen direkt kostnad eftersom det dras från mobilräkningen i slutet av månaden så är ju helt perfekt! Fler borde göra så som har kontantkort och som får sms:a och ringa gratis under en månads tid, dvs skänka de pengar som är kvar när månaden gått ut!! Dessutom har jag världens bästa förslag som jag tycker borde genomföras (men som inte kommer inträffa = cyniker) Att istället för att en procent av inkomstskatten går till kyrkan (kyrkoskatt) så kan man istället för att gå ut ur kyrkan (som många gör) få bestämma att den skattesatsen istället ska gå till en organisation typ cancerfonden, hjärt och lungfonden, rädda barnen, djurens rätt med mera...Visst kanske blir lite merarbete för skatteverket ett tag och tar lite tid för regeringen att få igenom förslaget men fan vad bra det skulle vara :) Tror nog fler skulle kunna tänka sig att skänka pengar i så fall, om man får välja att skänka till något man är engagerad i..

Kyrkan gör ju massa bra saker för samhället, men eftersom jag varken besöker kyrkan, är konfirmerad eller troende eller har tänkt att gifta mig så känns de där tusenlapparna som dras varje år inte direkt roliga. Det skulle kännas mer betydelsefullt om jag hellre kunde stödja något som betyder mer för mig. "Det är viktigt att behålla kulturarvet, de hjälper personer i sorg m.m" Absolut men SÅ mycket pengar kan det inte kosta att restaurera upp kyrkor och hålla i gudstjänster och stöd? 15-18 miljarder om året + att de får in pengar via kollekt vid gudstjänster? Naee - inte rimligt! :P

Men iaf lite information om några av sakerna som WSPA gör just nu

"I Pakistan
bedriver vi ett projekt för att rädda cirka 70 björnar från att utnyttjas i hundkamper. Projektet löper på väl och vi har kunnat öppna ett reservat där björnarna får leva goda liv. Reservatet innebär en garanti för de björnar som räddas undan björnhetsarrangemangen.

Chowti är en av de björnar som räddats. Hon är blind och har utsatts för hundkamper under lång tid. För några veckor sedan kunde hon lämna ett liv i kedjor och plågor. Nu njuter hon av ett liv så nära friheten man kan komma, skyddad från alla hemskheter som hon tidigare utsattes för. I samma reservat lever även björnarna Babu, Sohrab och Malu, som räddades när ett tidigare reservat drabbades av den stora översvämningen i Pakistan.

Antalet planerade hundkamper fortsätter att minska i Pakistan. Majoriteten av dem stoppas av våra team på plats innan de äger rum. Vi fortsätter kampen för björnarna i landet - alla björnar vi räddar ska kunna leva lika goda liv som Chowti nu gör.

På Haiti har vårt team sedan i januari 2010 räddat djur som drabbades av den stora jordbävningen. Hundar, katter, getter hästar och andra djur har fått hjälp. Över 50 000 djur har fått veterinärbehandling och vaccinerats. Vårt team jobbar också långsiktigt genom att bistå Haiti i att utveckla skydd för djur inför eventuella nya katastrofer.

Över hela världen har vi sett till att över 140 000 djur som drabbats av naturkatastrofer fått veterinärvård och blivit vaccinerade. Våra team, som undsätter djur vid naturkatastrofer, har bidragit till att en halv miljon djur under 2010 fått en chans att överleva."

De har dessutom varit starkt bidragande till att tjurfäktning blivit förbjudit i katalonien. Hoppas det sprider sig till resten av spanien, det är ju bara för sjukt.

Så var det med det. Bye bye!

Lugnet

Känner mig inte ens sönderstressad. Har haft två lugna dagar och är faktiskt riktigt uttråkad. När man är van vid att hålla igång varje sekund varje dag så blir det ju som en tomhet när man helt plötsligt inte har några krav som ställs på en, saker man måste göra eller åtminstone borde göra eller KAN göra..Nu önskar jag däremot att jag vore hemma, skulle varit riktigt underbart att bara hänga med mina nära och kära utan att känna någon stress what-so-ever!! Cirka 2 veckor kvar bara! Är ju ingenting!  

Men imorgon börjar det igen iaf! Grupparbete på 10 sidor som ska redovisas nästa onsdag, 1 grupparbete varje vecka med muntlig presentation och sen en tenta på det + B-uppsats, men det känns chill, nu är vi ju inne på flumkurser igen helt i min smak :) Så kursen fördjupad redovisning och finansiering är eventuellt avklarad, iaf största biten sen kanske det blir en omtenta men det får jag ta då, jag kommer iaf ifrån den under 5 veckors tid = underbart! :) Den muntliga presentationen på Georges gick skitbra, fick jättebra respons, att vi har bra samspel mellan oss och att det märks att vi tycker det är kul att stå där framme och prata haha (what?) och att vi är roliga att lyssna på..Så det är ju alltid kul att höra :)    

Damn! Jag önskar att man hade lite money så man skulle kunna handla massa kläder, har kollat runt på lite kläder på nätet och finns ju så mycket fint alltså :) Men det får vänta ett par år till haha! Prioriterar att spara för att hellre kunna åka hem eller åka iväg nånstans, för en inkomst på 2600 kr kommer man ju inte så långt på när hyra och mat m.m ska betalas ;) 


Längtar så galet mycket till sommaren, ska bli så grymt kul och mysigt och trevligt på Hultsfredsfestivalen, jag älskar konserter!! Men håller verkligen tummarna på att det inte kommer regna för det är ju ungefär 5000000 ggr härligare med fint väder..KASABIAN!

Tjo


Hultsfredsfestivalen

I sommar blir det Hultsfredsfestivalen som får sig ett besök :) Den människan som har bokat banden måste vara självaste Gud... Har lyckats boka i stort sett alla mina favoritband/artister och som man kan se är han eller hon ett UK-freak precis som jag :)


Underbart :) Har verkligen velat se Kasabian och Mumford & Sons såå länge!
Här är en låt med Mumford & sons:

Idag blev det afterwork på stan med lite vänner, det var gött men fan vad mätt man blev, 39 kr för buffé är iaf ett bra pris :) Imorgon plugga och sen kommer mamma å pappa och eventuellt grillning som gäller på kvällen :) På söndag tillbaka till Kalmar...Så ser det ut...Ska uppdatera de sista bilderna från Paris med, inte glömma :) Förhoppningsvis Spanien i april och hälsa på mormor och Roland med! *hålla tummarna* Italien-roadtrip i augusti? Många trevliga planer framöver ^^

Oops!

Har verkligen försummat bloggen men har inte tid att skriva! Om ca 1 vecka lugnar allt ner sig å då blir det fler uppdateringar! :)

RSS 2.0