Favoritlåtar för tillfället

Älskar dessa låtar: Breezeblocks och 40 day dream. Två helt fantastiska låtar!!
 

Föreläsning med "Arbogamamman"

Jaha först och främst så är jag så otroligt besviken på Valdi smyckesbutik i Kalmar och Kalmar golfbutik. Båda ställde in sina intervjuer och Valdi ställde in sin intervju kvällen innan, fyyy dålig stil! Så detta gör ju vår situation ännu jobbigare..MEN eftersom Daniel är bäst så har han lyckats ta kontakt med IT-hantverkarna och vi kommer få svar från de, men det blir ju ingen personlig intervju men bättre än inget...! Vi ska även försöka ta oss mod till att boka in en telefontintervju med Länsförsäkringar, men gillar ju inte telefonintervjuer! Well well så är det med det!

Ikväll ska jag på en föreläsning med "Arbogamamman" som tragiskt nog fick sina två barn mördade...Börjar kl 18.30...

Vi funderade även på att gå på Olle Wallers föreläsning, gubben från fråga Olle. Då skulle vi blivit bjudna på mat och fika och allt, men som alltid är man ju för sent ute med anmälan så platserna hann ta slut, trist! 
 
Tjabba
 
 
 

Yeah yeah yeah

Jag vill åka hem till Linköping igen och gå vinterljus och ta massa fina bilder, tur att det inte bara är kvar i november utan även i december så får väl vänta en liten stund tills promenaden kring stångån...!
 
Min helg i Linköping var underbar som vanligt, finns nog exempelvis inget bättre än att somna med lurviga kissekatter som ligger på en :) Här kommer en fin bild på katten som varje natt ligger på mina ben, nämligen Izra...
Skönt att umgås med de nära och kära också!
 
Mitt liv kommer vara extremt innehållslöst en månad framöver, med undantag för helgen för då kommer Daniel och hälsar på mig! Annars kommer varje dag vara en repris från dagen innan eftersom det enda vi kommer att göra är att skriva på kandidatuppsatsen och hålla i intervjuer. Sen måste jag ju ta tag i att plugga på tentan i verksamhetsstyrning som är om ett par veckor, wiiie! Men en månad är ingenting, egentligen...för sen är det ju jul! Och då kommer jag, om vi nu jobbar på i ett högt tempo, kunna komma hem under en hel vecka! =) =) =) 
 
Förutom att sitta i skolan och plugga så har jag börjat leta runt efter resor, men det är inte lätt att hitta nåt som inte  kostar skjortan! Har ju tänkt att åka iväg en stund på vårterminen eftersom jag då kommer att läsa på distans (underbart!). Har länge varit inne på Barcelona, men nu kommer nog jag, jeccs och Maria åka i februari istället och då är det ju alldeles för kallt i Spanien så därför måste vi hitta en resa lite längre bort! Yep så är det med det ^^ För övrigt så var det nästan ett år sen vi var i Paris och ca 8 månader sedan Spanien, tiden verkligen flyger iväg! Älskar förresten den här bilden som jag och Daniel tog i Paris, gillar den så mycket att vi förstorat den och hängt upp den på väggen :)
Tjooo

På väg hem!

Åker hem över helgen och åker tillbaka till Kalmar på måndag. I Kalmar så sitter vi med C-uppsatsen och arbetar för fullt. Eller njae det har faktiskt gått ganska smärtfritt än så länge. Idag gick vi runt på stan och besökte butiker för att försöka få tag på intervjuobjekt. 1 nappade. Men vi har även lyckats boka in 4 andra
intervjuer så det känns skönt :)

Sitter alltså på tåget och den här resan är ju
otroligt mycket skönare än förra resan då jag fick stå ut i 3 timmar med ett högljutt fyllo som
nästan skröt om vilken rövare han lever som..

Grattis...

....pappa på fars dag!! Synd att jag inte kunde vara med och fira dig, men nästa år så :) 

Den bittra sanningen


Examensarbete

Så då är det dags att sätta igång med kandidatuppsatsen. Ämnet är valt och det blev något så intressant som "Hur företags kontroll och styrning påverkas av outsourcing av redovisningsfunktionen" *Glädjetjut* SÅ intressant!!
Jag tog iaf mod till mig och kontaktade KPMG och bokade in ett lunchmöte med en auktorierad revisor som vi ska intervjua om ett par veckor...:) Nu är det bara att försöka få tag i många fler företag för intervjuer! Nästan det som är det jobbigaste och svåraste med att skriva uppsats, att få ihop tillräckligt mycket och bra empiri...
Så då till lite uppdatering om veckan i Linköping. På fredagen när jag kom hem var jag helt död. Hade hållt i en föreläsning (som blev mer som en vanlig redovisning) och suttit med en individuell räkneuppgift hela dagen så var inte hemma förrens vid efter 22-tiden så då var det bara att lägga sig och sova! På lördagen gick jag och Daniel till Chocolat i stan och åt brunch (mys!) och efter det handlade vi kläder på stan :). Kom hem med två tjockare tröjor. På kvällen besökte vi Robins mycket fina bostad och åt Tacos! Han har även köpt ny spis och ny kyl/frys till hans lägenhet så nu är den ännu finare :). Annars blev det många promenader fram och tillbaka från stan. Var med mamma och letade jacka, och dagen efter med Cissi och Malin och letade jacka! Var på Harrys på musikquiz och hann även med att fira Maria och Cissi med ett restaurangbesök på Yogi, en liten barrunda och minifest hos Henrik :). Kollade även på många filmer med Daniel! Så har som vanligt haft en kanonvecka hemma och längtar hem precis lika mycket som vanligt! 2,5 månad kvar. I kalmar har en liten fika på stan hunnits med tillsammans med de vanliga, annars är det som sagt bara uppsatsen som planeras....

Yogi!

Mat på Yogi med tjejerna för att fira Maria och Cissi :)
Trevligt!
Har i övrigt haft en jättebra vecka, kanske blir lite update nån dag snart. Men nu måste jag fixa iordning mig :) Tjing!

Speaking words of wisdom

A professor stood before his philosophy class and had some items in front of him. When the class began, he wordlessly picked up a very large and empty mayonnaise jar and proceeded to fill it with golf balls. He then asked the students if the jar was full. They agreed that it was.

The professor then picked up a box of pebbles and poured them into the jar. He shook the jar lightly. The pebbles roll

ed into the open areas between the golf balls. He then asked the students again if the jar was full. They agreed it was.

The professor next picked up a box of sand and poured it into the jar. Of course, the sand filled up everything else. He asked once more if the jar was full.. The students responded with a unanimous ‘yes.’

The professor then produced two Beers from under the table and poured the entire contents into the jar effectively filling the empty space between the sand.The students laughed..

‘Now,’ said the professor as the laughter subsided, ‘I want you to recognize that this jar represents your life. The golf balls are the important things—-your family, your children, your health, your friends and your favorite passions—-and if everything else was lost and only they remained, your life would still be full. The pebbles are the other things that matter like your job, your house and your car.. The sand is everything else—-the small stuff.

‘If you put the sand into the jar first,’ he continued, ‘there is no room for the pebbles or the golf balls. The same goes for life.

If you spend all your time and energy on the small stuff you will never have room for the things that are important to you.

Pay attention to the things that are critical to your happiness.

Spend time with your children. Spend time with your parents. Visit with grandparents. Take your spouse out to dinner. Play another 18. There will always be time to clean the house and mow the lawn.

Take care of the golf balls first—-the things that really matter. Set your priorities. The rest is just sand.

One of the students raised her hand and inquired what the Beer represented. The professor smiled and said, ‘I’m glad you asked.’ The Beer just shows you that no matter how full your life may seem, there’s always room for a couple of Beers with a friend.

RSS 2.0