Russia, Estonia and Finland, St Peter Line!

Har visst inte skrivit i bloggen på 3 månader. Vet inte riktigt vart tiden tar vägen men den går alldeles för fort. Den senaste tiden har jag fortsatt med mina studier på distans. Har avklarat logistikkursen och är mitt uppe i kurserna finansiell analys med kalkylprogram och makroekonomi. På lördag är det tenta i makroekonomi och jag känner att bitarna i kursen fortfarande inte faller på plats men det får gå som det går! Därefter kommer jag sitta med excel i en vecka med sluttentan men sen är det slut för denna termin. Den 7:e juni är det examensceremoni för programmet och den 8:e ska jag och Daniel ha sommarfest här i Ryd! Ska bli kul :) Så förutom att jag har suttit med skolarbete de här månaderna har jag även hunnit med ett par resor. En kryssning till Tallinn, Helsingfors och St Petersburg tillsammans med Daniel och en resa till Barcelona med Jessica och Maria. Mycket trevligt! Nedan kommer lite bilder från kryssningen så tar jag bilderna från Barca i nästa inlägg...:)
 
På fartyget Priness Anastasia. Vi åkte från Frihamnen i Stockholm med fartyget St Peter Line. Innan vi klev ombord på färjan hann vi med att träffa Helen och Björn i Stockholm för en fika under några timmar. Mycket trevligt! :)

Här är vi i Estland, Tallinn. Vi gick i land på morgonen efter en god frukostbuffé på båten. Sedan var vi i Tallinn tills på eftermiddagen/kvällen. På morgonen gick vi till en park och promenerade runt i den ett par timmar. Sedan tog vi en fika på ett mysigt café och efter det kollade vi oss omkring i staden. Lite Kalmarfeeling över Tallinn, ganska litet, pittoreskt med många gamla byggnader (många kyrkor!). Iaf när man är i gamla stan. En annan del av staden var istället ganska modern :) På eftermiddagen avslutade vi vår dag med en trerätters middag på en restaurang som hade en otroligt god cheesecake till efterrätt :) 
Här är vi i St Petersburg, Ryssland. En stad som är både fin och ful. Mycket ful utanför stadskärnan med nästan bara fallfärdiga byggnader men samtidigt väldigt fin inne i stadskärnan. Vädret när vi var där var underligt. Sol, mulet, snö, hagel, regn, sol, snöstorm, regn, sol och så skiftade det under hela dagen. Bakom mig på första bilden är Vinterpalatset och Eremitaget som är ett världens främsta konstmuseum. Nedan syns även Blodskyrkan som är en vacker och färgglad kyrka som uppförts för att hedra tsar Alexander II som år 1881 blev mördad av revolutionära aktivister. I motsats till flertalet av St Petersburgs andra byggnader som är uppförda i barock (ex vinterpalatset) så är kyrkan uppförd i rysk nationalism med de typiska lökkupolerna. På de sista bilderna är vi och fikar på idiot cafe, ett café som är inspirerat av författaren Dostoevsky. Vi beställde efterrätt och till den fick man ett varsitt glas vodka för god aptit och glädje...:) Daniel beställde även varm choklad och den chokladen var så där jättetjock, ungefär som väldigt chokladig varm chokladpudding, typ sån som man får se i filmen Chocolat med Johnny Depp, gött! :) 
Här är vi i Helsingfors, Finland och detta var även min födelsedag! Morgonen startade vi genom att äta en frukostbuffé på Café Ekberg (bästa och mest prisvärda frukosten jag ätit ute någonsin). Efter att ha suttit där ett par timmar begav vi oss inåt mot stan. Där kollade vi på Uspenskijkatedralen och sedan gick vi till senatstorget och satte oss på trapporna och solade en stund. Efter det gick vi mest runt på stan och kollade i olika affärer. 
Detta är på båten. Varje kväll visades en show som var så otroligt bra! Oftast brukar shower på typ hotell och liknande vara riktigt dåliga men de som dansade, sjöng och spelade var riktigt proffessionella :) Lyckades få några bra bilder med!
Så allting på resan var bra, men nästa gång vi åker iväg ska det vara varmare i luften! Var ganska kyligt i Tallinn och kallt i St Petersburg men det var ändå en riktigt rolig upplevelse :) 

RSS 2.0