Care to wager whether he'll make it? - Peter Doherty

Jaha, är jag förvånad? Inte direkt.

I fredags åkte jag och Kajsa iväg till Estocolmo kl 07.30, vi åkte med bus4you = ett underbart bussbolag med sjukt sköna säten! Att hitta till hotellet (i Reimersholme) gick utan problem och tjejen som tog emot oss var väldigt trevlig och serviceminded och gav oss många bra små tips. Vi fick bland annat ett tips om en vegetarisk restaurang med en stor lunchbuffé. Hotellrummet var fräscht (så skön säng)! Vi gick till Herman´s den vegetariska restaurangen och åt grymt god mat!! Bland annat lasagne, grekisk sallad med tzatziki, nybakat bröd, ris med en currygryta, hemmagjord potatissallad med mera, med mera, fanns hur många rätter som helst och var så gott, jättemysig restaurang med mycket folk. Efter maten begav vi oss till museiparken till etnografiska museet. Där tillbringade vi några timmar utan problem, väldigt intressant, och väldigt sorgligt! De hade en obehaglig utställning om trafficking som verkligen berörde, snyft. Annars handlade det mest om olika kulturer, till exempel indianer, aboriginer, kinas gamla traditioner, eskimåer och så vidare, helt klart värt ett besök. Sedan mötte vi upp Cecilia på centralstationen.

På stationen i Sthlm                                     På Herman's restaurang


Etnografiska museet                                   Bild som jag tog på museet, Australien


Vi tog oss till hotellet och dumpade av Cecilias saker sedan gick vi ut till världens mysigaste spansk restaurang och åt Tapas (friterad ost, svamp och ost tortilla, nachotallrik, bröd med salsa, friterad potatis med aioli) och drack en öl. Efter maten gick vi till hotellet och förfestade vidare och fixade i ordning oss inför konserten. Efter ett par timmar åkte vi in för att se Mr Peter Doherty och möttes av personer som förklarade att konserten - believe it or not var inställd!! Åh vad irriterad jag blev, men inte ett dugg förvånad. Tydligen hade han tappat bort sitt pass eller nåt och kunde inte ta sig ut från Tyskland? Det var flera personer som tyckte det var jättetråkigt, vi pratade med några killar som var upprörda. Ena killen hade flera peter doherty tatueringar över kroppen = galen och senaste tatueringen gjorde han bara ett par timmar innan konserten. Det var många äldre personer (främst uppklädda män med grått hår och grå kostym?) som skulle gå på konserten, lite kul när det är flera målgrupper. Annars var väl majoriteten runt 25-35 skulle jag gissa på. Alla blev ju självklart besvikna. Så vad gör man när man står i Stockholm utan att veta vart man går en fredagskväll? Jo vi ringde Jonte för tips :)  Först åkte vi tillbaka till hotellet för att festa vidare och fundera på saken. Vi kom till slut på att vi skulle till Debaser Slussen, väl där var det 50talsfest som gällde!! Vi dansade hela natten - var helt galet men så härlig 50tals stämning! Trevligt folk, lite alternativa, eller charmiga nördmänniskor :) Fötterna värkte hela natten, men det var klart värt det. 

På den spanska tapasrestaurangen              Kajsa - egenkär? :)


Hela tjejgänget samlade                                Redo för rock n roll - Pete here we come!

 

Mannen  som inte dök upp:

 

Så när vi vaknade imorse var det frukost, nerpackning och utcheckning som gällde. Vi tog våra bagage och åkte till centralstationen för att lämna våra väskor i skåp för att slippa bära runt på det. Sedan åkte vi till gamla stan och julmarknaden. Efter ett par timmar gick vi till drottninggatan och shoppade, jag köpte nya jeans. Vi sprang runt i alla affärer och åt mat på ett café. Grymt svårt att hitta ett matställe som passar för alla så vi yrade runt ett tag innan vi kom överens om ett café - som var ganska så uselt faktiskt. De hade typ ingenting som stod på menyn. Kajsa ville beställa pizza som fanns på menyn men nepp det fanns ingen pizza, sedan beställde hon varmt foccaciabröd men inget bröd fanns - Jesus! Stackarn fick nån hälsotallrik till slut =/ Världens otrevligaste personal dessutom. Jag och Cissi tog grillad chevreost med sirap och pinjenötter tillsammans med en sallad, det var helt ok förutom att maten var lite bränd =/ Inget bra ställe alltså....=P Efter några fler timmar i affärer så var det dags att åka hem. Jag sov nästan hela vägen till Linköping! Och nu är jag i ryd igen efter en trevlig vistelse i Stockholm. 11 Januari är nästa spelning, om han dyker upp då...=P Ska dit iaf!  1 chans till.

Julmarknad i gamla stan, hej tomtegubbar.


Senaste inbjudan på facebook - mycket trevlig inbjudan- INTE...Wtf har jag med detta att göra? Jag känner mig inte ens indragen...i alla fall så här lyder inbjudan:

Va fan är det som händer? Nu får det va nog, vi kan bättre än såhär. Mindre skitsnack och mer konfrontation. vi ses på tisdag och pratas vid, det är viktigt att alla kommer!
Kram Hannes

Liten uppdatering. Det Anna skriver i kommentarerna nedan är helt rätt och det förklarar just varför vi bör ses. Hon skriver att hon egentligen inte borde vara indragen och där har vi problemet, hon är det och du är det, därför är du inbjuden. Målet är att alla på en gång ska få veta vad som gäller på ett lugnt och respektfullt sätt.
Jag kan tillägga att Anna inte deltar för att hon har ett fadderist-möte.
Kram

Ska jag komma dit? Skulle inte tro det va =P


Peace love and rock n roll =) Tjing!

 

Trackback
RSS 2.0