Om Emil pratade skånska så hade malmö legat i småland

Hahahaha, snacka om att skolan har misslyckats STORT =(

 

Charterresor till Mallorca

Haha otroligt roligt =)


BTW han som pratar om att svenska kvinnor är jättesnygga ser precis ut som vår ena lärare fast vår lärare är kanske 30 år äldre men sjukt likt :) Han var den första resenären på Maldiverna och äger hur många hotell som helst över världen så det är honom vi ska rådfråga sen när vi ska starta ett eget hotell, hihi :) 

Laga mat nu! Tjohej  


Alla är vi stjärnstoft från himlens atmosfär...

alltså är vi alla små levande stjärnor. Det var ungefär det vår 2 timmars föreläsning handlade om idag...och om stenar, kristallstenar och stenar som luktade olja, ja. Delkurs 2 är igång med bland annat ett fokus på hållbar utveckling. Hoppas förläsningen känns lite mer konkret imorgon så att man vet vad man ska börja plugga på! Idag har vi också suttit med exkursionen i vår lilla grupp. Den kommer att vara måndag-onsdag. Vi ska vara festivalklädda och framföra en sång och spela teater där vi får in fakta om hultsfredsfestivalen, fy vad hemskt, hatar teater och speciellt att framföra den inför alla människor i en stor aula...Men resten av resan tror jag kommer bli rolig, 3 dagar runtom Småland, Astrids Lindgren Värld, Smålands skärgård, Emmaboda, Hultsfred, Oskarshamn, Västervik, Stensjöby m.m kommer få besök. Vi betalar 300 kr och för det får vi alla middagar, luncher, frukostar och fika + 2 stugnätter och all transport. En utekväll på Harrys ingår med så ska nog bli trevligt :) 



Nyss var jag med Robin och storhandlade på Maxi och nu ska jag spela betapet! Har kommit in i en sån period igen, eller ja har spelat i 2 dagar iaf och nu blir den tredje, så det kan nästan räknas som period. 
        


Igår natt hade jag världens hemlängtan! Men nu känns det lite bättre!

Har fått en kampanj från Buzzador - artiklar till ansiktet, läppbalsam, fuktkräm och handkräm, hoppas verkligen jag kommer med! =) 



BTW festen hos Jessica var jätterolig, men damn Charlotte som hade med sig Mojito och tuttifruttishot som hon bjöd bort, haha :) Stackars Jessica jobbade dagen efter, att vara serviceinriktad samtidigt som bakfyllan är som värst är ingen bra kombination har jag lärt mig...:P Jag var i alla fall hemma och slappade *pjuh*  

Som sagt, betapet! Tjosan!         

Första tentan - check!

Tentan gick ok nu är det fest

tjo och tjim!

21 september 2010 = Daniel och Angelica 9år! =)

Jag är så glad över att vara hemma igen. Bara att vara hemma med katterna och mysa är så otroligt, jaa mysigt :) Den ständigt gnagande känsla av oro i kroppen borde däremot försvinna, bara jobbigt. Nej jag kommer inte klara tentan, och det suger. All tid har gått åt till att gå på föreläsningar, sitta i grupparbete, laborationer, affärsinformatikuppgifter, redovisningar,  seminarier, utflykter m.m och när jag väl är hemma är jag helt färdig. Jag har däremot hunnit läsa igenom några sidor (typ 300 av 1500). Självklart har jag en översikt över det som jag läst men jag kan verkligen inte svara på några frågor om innehållet. Fick se en gammal tenta från förra året och av 20 frågor kunde jag 2 frågor och det var de frågorna som var enpoängsfrågor (haha!). Så resultatet kommer väl bli 2 poäng av 84 poäng antar jag =P. Så det blir helt enkelt till att satsa på omtentan...^^

Avspeglar mig för tillfället :)
 











Snart är det iaf biotajm och restaurang med Daniel! Och det är himlans mycket trevligare!


 9 år! Tänk vad tiden går undan. 

Pink Floyd

Kan inte göra annat än att älska dem, tidslös musik som kommer fortsätta hålla i alla århundranden! :) Balladberoende som man är så blir det därför hela 4 st ballader av Pink Flody upplagda.  

 




Jubileum!

Helgen har varit lugn! Mamma och Pappa kom till Kalmar så vi har lagat lite mat, kollat på film och vandrat runt på stan. Dessutom har vi köpt mängder med godis! *mums* Imorse träffade jag Jessica och Martina och vi pratade ihop oss lite om vad vi tror kommer på provet. Kanske blev ungefär 1/3 plugg och 2/3 annat prat, ganska bra ändå! Vi kom även på att vi borde plugga mindre och har mer roligt så på fredag blir det en sjukt rolig förfest och utgång :) 

Nu är jag hemma i Linköping! Åkte med mamma och pappa hem, tyvärr missar jag ett seminarie men det får det vara värt! Men hela dagarna måste jag ägna åt plugg här hemma :( Förutom på onsdag! För då (tadaaaaaaa!) har jag och Daniel varit tillsammans i 9 år(!) 9 år! Fatta hur länge det är! Och det ska självklart firas!



Nu ska jag slappa ett litet tag och mysa med missarna innan Daniel kommer hem. Det är söndag vilket innebär VILODAG.

Bye bye


Sentimental PoP som reflekterar mitt humör

Trots att jag har hört den här låten ca 1000000 ggr så kan jag inte låta bli att rysa till lite varje gång jag lyssnar till texten.

 

Kan inte sova men borde verkligen, klockan är snart halv 3 och har en föreläsning tidigt i morgon. Usch det är verkligen mycket att göra hela tiden, känns sådär, allt är så himla svårt och det känns så trist när man vet att så många hoppar av ändå...Sedan är jag lite osäker på utbildningen, det här är bland annat en chefsutbildning så mycket kommer rikta in sig på ledarskap, jag är INGEN ledare och jag vill verkligen inte bli chef över någon. Vill bara jobba med ett "vanligt" jobb, typ i reception där man inte behöver lägga ner hela sitt liv i jobbet! 8 timmar jobb - resten fritid, 5 veckor semester osv :)

Idag jag suttit med min grupp och gjort grupparbete, gick väl inget vidare direkt, men vi har iaf hittat bra information om ämnet. Imorgon ska jag och Jessica plugga ihop till tentan, hoppas det lättar lite då! Gillar fortfarande allting här, suveräna vänner, en bra skola och mysig stad! Men måste säga att jag verkligen längtar hem samtidigt, snyft =( Nu ska jag försöka sova och sluta tycka synd om mig själv. I helgen kommer mamma och pappa ner till Kalmar, tyvärr måste jag plugga mycket men hinner nog träffas ett tag iaf :)  

TjoHej!

Ljudisolering

Går det att isolera ett rum på något sätt? Seriöst vad är det med dem där människorna! De skriker som idioter och beter sig helt galet, jag trodde kineser, utbytesstudenter var lugna av sig? Men icke!!

Känner mig som en gnällig tant hah! Men det har jag rätt till, jag vill kunna koncentrera mig men det fungerar inte :( Det skulle vara lugnt om det bara är idag men i onsdags var det likadant (hela natten!) Och verkligen VARTENDA ljud hört så går ju inte att sova heller. *GAAAAAAAAAAAAH* 


Regina Spektor

Kineserna fortsätter utanför min dörr så nu försöker jag överrösta deras musik med min egen så för tillfället är det Regina Spektor som gäller. Har ju redan lagt upp fidelity så fortsätter med Regina Spektor hysterin.. Men är det bra så är det värt att dela med sig :) Första låten är Samson och den andra är Eet! So enjoy it!
 



Hela Kina utanför min dörr

...verkar det som.. I min korridor är det världens fest just nu och hela världens kineser verkar vara här, fan va många de är och vad de skriiiiiker! Och att de sjunger karaoke gör ju inte saken bättre. Däremot var det en kille, Chen faktiskt som sjön Livin´on a prayer, och det lät faktiskt hyffsat. Åh nooo, nu försöker en svensk kille lära de svenska ord =(  Men i övrigt så är jag inte så munter för tillfället, jag måste plugga och försöka koncentrera mig men det går inte i det här oljudet *bitter*.

 

För såhär är det, jag har drygt 1000 sidor att läsa ut och memorera tills om 2 veckor då tentan är. Böckerna är CP-stora och på asjobbig engelska så det här är inte ett dugg skoj :( *tycka synd om mig själv* Dessutom ska jag skriva en pm på 6 sidor där mitt ämne blev Hultsfred - musik i fokus(!) och hålla en muntlig redovisning på 20 min, och utöver det ska vi åka runt i småland (där vi ska guida runt klassen i Hultsfred) i 3 dagar så vet inte när jag ska hinna läsa, suck! Jag förstår att ca 60% hoppar av!!!!



Tur att klassen, staden och lärarna är bra annars skulle jag iaf inte stanna en sekund till =P. Gillar Christer, hehe, han är en lagom flummig lärare. Igår undrade han om vi alla var sjukligt depressiva eller bara väldigt trötta...Han bad oss att stå upp och hoppa lite för att sedan dela in klassen i 2 delar för att sjunga kanon, vem kan segla förutan vind och row row row your boat var två av låtarna som sjöngs, lät ganska fint ehum ^^   

Ganska nyligen kom jag hem från Robin, pizza och film var det som gällde där! Såg en film som heter Moon och käkade världens onyttigaste pizza men vadå, det är ju lördag =). Nästa vecka kanske mamma och pappa kommer ner och veckan efter det kommer Daniel hit! 

Moon 


Nu ska jag se klart en film, någon arméfilm sen hoppas jag att de lugnar ner sig lite så jag kan börja läsa igen!

Hoppas alla har det fint :)

Tjing!

Ekerum

Det var visst ett tag sedan jag skrev här, exakt 2 veckor ser jag nu! Har haft fullt upp och för tillfället känner jag mig totalt död. Senast jag skrev skulle jag på Garden Partyt och det var jättekul, men inte lika roligt dagen efter då en person väcker mig genom att knacka på dörren. DAMN...Nyvaken med kletigt smink i ansiktet var det bara att ge sig upp och öppna dörren. Killen som var utbytesstudent och skulle ha mitt rum stod utanför så det var bara att försöka förklara sig på engelska helt trött och förvirrad att han var tvungen att vänta ett tag tills jag packat ihop mina saker...Ingen rolig sitatution alls, men som tur var kunde Robin hjälpa mig att hämta mina nya nycklar till Kalmarhem och han hjälpte även till att flytta alla grejjer till mitt nya rum, tack broder =)

Nollningsvecka 2 tog jag det mest lugnt. Var hos Martina med resten av tjejerna som jag umgås med i klassen och käkade scones och drack te. Martina är verkligen te-galen med typ 100 olika sorters te eller nåt :). Cecilia kom ner hit till Kalmar och bodde hos mig i 5 dagar för hon ville veta om hon skulle börja utbildningen i Kalmar eller om hon skulle gå kvar i Linköping, hon valde till slut att vara kvar i Linköping! Den veckan var väl sådär, hade jättemycket problem med att få igång bredbandet så var tvungen att sitta i kö till bredbandsbolaget flera timmar sammanlagt, suck. Men de löste sig till slut (tack vare Robin)! Vi har verkligen ätit mycket mat den här tiden och inte minst godis! De har en nice godisaffär här som heter Tokige Ture och där lär man spendera en hel del studiebidrag om det fortsätter i den här takten...Vi hann även med en tur hos Robin med för lite filmkväll och även ett biobesök som var på skolan där vi såg I love you Phil Morris :) Också en del klädshopping och det är ju aldrig fel! 

Jag gillar verkligen Kalmar - skarpt! Det är en jättefin stad och jag trivs otroligt bra här. Dessutom är skolan och lärarna suveräna, kan inte bli så mycket bättre egentligen, förutom utbildningen i sig...=/ Otroligt många kommer hoppa av första läsåret, om det är som tidigare år, så känns ju inte så bra att det är så. Jag vill inte att folk i klassen ska hoppa av, de flesta är ju så trevliga! 92 personer är vi iaf, så det är ju ett gäng :) 

Jag hann med en sväng till Linköping också i helgen, men den spenderades mest hemma med Daniel och katterna ♥. Hann med besök hos föräldrarna med men helgen gick alldeles för snabbt och innan jag ens hunnit känna mig riktigt hemma satt jag på tåget tillbaka till kalmar igen. 

 Just nu är jag faktiskt alldeles nyss hemkommen från ett par internatdagar på Öland, Ekerum golf and resort och jag är helt SLUT. Har varit 2 intensiva dagar med föreläsningar, grupparbeten och redovisningar från morgon till kväll. Jag är ju inget fan av redovisningar direkt men idag skulle vi gå fram och prata inför alla personer, gick bra men kändes väl sådär för nerverna, blä avskyr muntliga redovisningar! En av föreläsarna var Anna som äger Böda sand. I oktober börjar en dokusåpa om Böda sand och där kommer man få se henne en hel del. Jättetrevlig och duktig tjej. Resten av föreläsarna var också jättebra men hade 2 favoriter. Trots redovisningar har det varit riktigt roligt också och vad fint ekerum golf och resort är och omgivningen är ju också supervacker! Inget fel med att sova en natt där i en lägenhet som kostar runt 1000 kr per men som inte kostade ett dugg för oss. För er som är intresserade av hur stället ser ut: www.ekerum.com

Igår gick vi till havet och lyssnade på vågorna och satt i solen mellan alla föreläsningar, är ju inget man kan göra i Linköping direkt och det kändes som världens terapi efter att ha suttit inne i en föreläsningssal ett antal timmar. Vi var även på ekerums konstutställning där gitaristen i Rolling Stones har sin utställning, tavlor med motivet av rockstjärnor och jag skulle faktiskt kunna ha några av dem hängades på väggen hemma om det inte vore för priset. En tjej i klassen slog förresten omkull ett konstverk med sin väska men som tur var gick den inte sönder... På kvällen var champagnebaren öppen men vi var inte så festsugna (att man ska upp kl 06 dagen efter förstör en del av festhumöret) så istället gick vi till "min och Marias" lägenhet och kollade på idol =). Dagen började med uppstigning klockan 06.00 och hotellfrukost kl 07.00. Sedan var alla föreläsningar och arbeten i full gång igen! Dagen höll på till 17 och sedan var det hemfärd igen. Roliga, jobbiga, hektiska och händelserika dagar...     

Rolling Stones-gitarrist ställer ut på Öland

Ron Wood är till vardags gitarrist i Rolling Stones. Men han är konstnär också. I sommar ställs han tavlor ut på Ekerum.Ekerums konsthall brukar ha en årlig utställning med konstnären Kjell Engman som gör gitarrer av glas. I år kompletteras den utställningen med några verk av rocklegenden Ron Wood.
Woods målningar har blivit mycket uppmärksammade de senaste åren och motiven är oftast ögonblicksbilder från scenen. Han har också gjort flera porträtt av sina bandkollegor som Mick Jagger och Keith Richards.
Ron Wood har ställt ut på gallerier och museer över hela världen. Han har blivit inbjuden att delta i Royal Academy of Arts utställning.Huruvida rockstjärnan själv kommer att finnas på plats vid vernissagen på Öland är osäkert.


 


Goodbye

RSS 2.0