"I have a very bad relationship with the future. We don't get on. We just ignore each other."

Ja...ord som uttrycker hur mitt liv känns ibland....

Simningen går bra, jag ska iväg imorgon igen - inga sötsaker på över en vecka = duktigt

Nyss beställde jag böcker, dessa blev det:

  • Jacqueline Doherty - My prodigal son 
  • Henrik Fexeus - Konsten att läsa tankar

Ser fram emot att läsa dem!!


Imorgon ska jag på stan med Cissi, vi ska hyra filmer och laga mat hemma hos henne (vår specialgryta med svamp, zucchini, lök och grädde). Det var längesen vi åt det!! 
Jag vet två filmer som jag verkligen vill se, slumdog millionaire och confessions of a shopaholic så hoppas att de andra går med på dem :)
Sleep tight!


Åh vad jag saknar landet down under

Jag kollade precis på no going back, enkel biljett (dokumentär) som handlade om en familj som lämnar allting i England för att flytta till Australien och påbörja ett helt nytt liv. Det blev guldkusten som gällde då mannen ville starta ett fiskarföretag. Allting gick inte som planerat i början men det slutar lyckligt...De uppfyllde MIN dröm.  

Jag saknar Australien, hela "laid back" atmosfären, alla positiva och glada människor. Om jag fick välja skulle jag ta med alla vänner och alla släktingar och flytta dit utan att tveka en sekund. Jag vill leva så, jag vill dyka, surfa, grilla, sjunga vackra låtar kring lägerelden, ta promenader i regnskogen, segla, campa, bada, sola, festa, umgås med vänner och familj på stranden, ha mysiga picnics i vackra parker, njuta hela året runt av det som gör livet värt att leva, inte bara under några få månader.

Som flera australiensare hade som motto, vi arbetar för att kunna leva livet, vi lever inte livet för att kunna arbeta =)  Bra motto..

En text från min resdagbok:
"Och nu ar vi i Australien, och jag alskar det!! Jag ar hemma!  Det ar helt underbart har, helt helt underbart och varje dag blir battre och battre. Vi bor pa ett hostel i en forort till Melbourne som heter St kilda. St kilda kan val beskrivas lite som jaa Sverige goes Miami typ..Okej det lat flummigt, men ungefar sa ar det. Pa hostelet bor det mest skona australienare och vi delar rum med 8 andra manniskor. Vi har varit inne i Melbourne som ar en vacker stad med manga gamla byggnader blandat med manga nya moderna skyskrapor och designade byggnader. Vi gick pa en superstor marknad som var sa haftig. Det kandes som pa 1800 talet, vid chark, ost och fruktavdelningen krigade alla forsaljare med varandra och skrek ut olika priser sa man skulle kopa av just dem, men alltid med humor och glimten i ogat. Vi tittade ocksa i vanliga shoppingscenter som det finns gott om. Pa vagen hem kollade vi pa en kille som hade en forestallning pa gatan sedan tog vi sparvagnen tillbaka till hostelet. Haromkvallen var vi ute och festade, det var kul, baren ligger precis i vart hostel. Vi tankte spela poker texas holdem, men jag blev lite feg dar nar jag sag hur duktiga alla var sa skippade det och kollade ett tag istallet.

Idag har vi varit pa great ocean road..Det ar en vagstracka som ar supervacker, suuuuuuuupervacker!
Vi sag koalor, papegojor som vi matade, kangurur och vi gick i regnskogen, jag älskar regnskogen. Vi kollade in Bells beach med alla surfare. Sedan sag vi de tolv apostlarna och massa andra vackra scenformationer. Och resan avslutades med en stor regnbage, sagolikt. En helt underbar dag helt enkelt, och alla maste verkligen se det dar, man far inte missa det och om ni inte aker dit far ni se mina bilder istallet!!! =)

Imorgon ska vi in till royal botanic garden, en stor kand park i Melbourne sedan blir det att dra vidare med nattbussen till Canberra, huvudstaden i Australien. Vi har da varit har i 6 dagar. Tiden verkligen springer ivag, jag hoppas den lugnar ner sig snart, jag vill inte att det ska ta slut for snabbt"

Vi hann med en hel del i Australien, vi besökte vackra städer som Melbourne, Sydney, Byron Bay, Surfers Paradise, Airlie beach, Noosa och Cairns. Vi testade på att dyka, vi snorklade i stora barriärrevet, vi seglade 3 dagar på havet och besökte världens vackraste stränder, vi hyrde en bil och campade på världens största sandö med underbar regnskog som vi vandrade i, vi paddlade kanot i 3 dagar och campade och vandrade i noosa everglades, vi såg alla djur i vilt tillstånd som man ska se, alla möjliga fåglar, kängurur, koalor, färgglada fiskar, vi träffade massa nya vänner, ja det var helt enkelt en underbar upplevelse för livet! 

Några bilder från Australien:

 






Haha jag fick ett meddelande på resdagboken som jag såg alldeles nyss, så här ser det ut:

"Hej!

Vi på SVT Debatt, som går med Janne Josefsson, söker backpackers och folk som älskar att resa som kan vara med i publiken här i Göteborg imorrn - den 28/8, samling kl 21. Nya tv-huset Hisingen, hållplats Pumpgatan

Det kommer en ny bok som i korthet säger att de flesta resorna är av ondo, speciellt backpackarnas resor. Vi vill ha med dig och snacka om det här, eller bara lyssna.

Ring mig direkt på 0708-25 55 94 och anmäl dig!

MVH
Josephine, Researcher SVT Debatt"



TjoHej!

Nykterist - Ja visst!

Munchen hoben var helt okej, inte mycket roligare än de flesta fester men helt okej...Ölen var däremot väldigt billig så det är ju alltid uppskattat :) Det var grymt mycket folk (5000 personer) på en liten yta...Slagsmålsklubben, maskinen och nåt hårdrocksband spelade. Vi dansade i ett av tälten, isch vad electro, trance suger, fattar inte riktigt grejen med det...det är jättekul att dansa till några låtar men sen kommer "samma" låt igen, och igen, och igen, och igen...blir totalt uttråkad. Det ska vara musik med texter och riktiga instrument juuuu =) Nej men annars var det trevligt, speciellt att träffa vännerna och bara umgås!  Men nu blir det ingen alkohol under en månads tid, det ska nog gå fint...



Idag skulle jag träffat Maria, men hon är sjuk! (krya på dig) :) Så nu vet jag inte vad som händer, kanske skulle åka till simhallen och träna? orkar jag det....hmmm!



Tji tji

Juno

...är en bra film som jag såg på Malaysian airlines första gången, så får lite flashbacks från utlandet :) En sevärd film i alla fall, och jag kollar på den just nu.
 
Imorgon börjar allvaret, inget godis och inga sötsaker under en månads tid! Måste försöka bli av med sockerberoendet, eller i alla fall inte ha samma behov av socker så som jag känner nu, helt ärligt så får jag jobbiga abstinens om jag inte får i mig stora mängder socker under dagen. Dessutom ska jag börja simma igen och kanske till och med ta någon tripp till gymmet...Det blir munchen hoben på tisdag men förutom den festen ska jag försöka hålla mig undan festandet en månad med, jag kommer bli en riktigt tråkig och hälsosam renlevnadsmänniska :)



   if you've lost your faith in love and music then the end won't be long.  ♥




Har jag och Daniel blivit anglofiler? Oh Jesus =/

Bye bye =)

Glad

Yeeeeeeeeeeeeey! =) =)  Cecilia och Kajsa ska med till Stockholm den 4:e december, vi ska julshoppa och kolla på Doherty på kvällen, och så blir det nog en del fest med ;) Det slutar sent, kl 03 på natten så blir antagligen att bo på hotell..

Vill du hänga med Maria? (haha du är den enda som har min bloggadress och kan läsa bloggen) Men skulle vara jättekul om du hänger med =D

Idag ska jag kolla på TV hela dagen, har ju frivisning en vecka så blir att passa på att se filmer.. Har redan sett 2 skräckfilmer och 2 thrillers.  Så blir en mysig kväll tillsammans med Daniel med god mat och förhoppningsvis bra filmer.
Kramar

The stylish kid in the riot

Yes! =) Den 4:e december står jag och avnjuter Peter Doherty på Debaser i Stockholm! 
Nu har jag både London och Doherty att se fram emot när tankarna i höstmörkret blir
för tråkiga..   


Recension från DN på Dohertys senaste skiva Grace/Wastelands: (Betyg 5 av 5)

"Han som kallas Pete Doherty har lyckats fascinera sin omgivning med ett söndrigt rockleverne långt efter att rocken slutade vara farlig. Två av tvåtusentalets bästa band har varit hans skramlande lokomotiv - Babyshambles och The Libertines.

Peter Doherty, som nu kliver fram på solodebuten "Grace/Wastelands", framstår med ens som den själva välbevarade kärnan som hela tiden funnits inom Pete Doherty (flera av sångerna har kunnat höras live och på bootlegs tidigare) men som ingen velat se.

 Här sjunger en samlad, fullkomligt genial balladröst de mest briljanta texter du inte trodde någon orkade knåpa ihop längre. Här kastar han, Graham Coxon och Stephen Street bort rekvisitapryl efter annan, och öppnar den tryggaste, mest tillbakalutade, blida och retrosofta famn du kan tänka dig. Han gör det med större lugn, närvaro och skärpa än du hört hos någon annan rockstjärna på mycket länge och det känns mycket logiskt på något vis. Det är sävligt men det glimrar."


Håller helt och hållet med ;)


I december spelar även Winnerbäck, då i Linköping. Kanske blir det en tripp dit också? Han släpper sitt album 21 september så antagligen blir det många nya låtar som spelas :) 



Vad en dag försvinner snabbt när man inte gör något speciellt....ännu en dag som aldrig kommer bli ihågkommen.

Matdags!

Ciao!

Okej så här är det

...Jag har blivit totalt beroende av Icas crunchy med jordgubbar vilket inte är alls bra! Innehåller i stort sett bara socker och fett, måste få bort det beroendet :) 
 
Maten igår på gulan var suverän, plankstek med potatis duchess, bearnaisesås, quornfilé, varma tomater och stekt svamp och andra grönsaker, yummie! Mycket roligt sällskap med...

Om ett par timmar ska jag till stan och träffa Maria, vi ska ta en cider på nån uteservering, nice!  Men först ska jag laga mat!

Härligt väder idag, imorse låg jag ute och lyssna på musik och påbörjade en ny bok i solen (Inte han! med Sheila O´Flanagan). En riktig tjejbok.


På måndag ska jag börja "tänka hälsosamt" och påbörja träningen igen....

Yes så är det med det... 

Lyssnar på Kanye West, han är fortfarande suverän!

TjoHej!






Isch då

Nej jag kunde inte jobba med djurskydd efter utbildningen i Norrköping så då skippar jag den, väldigt tråkigt eftersom jag gillade min klass så mycket, härligare människor får man leta efter. It's a shame också att jag missar nollningen och alla roliga aktiviteter, dock ej munchen hoben (ölfestival i linköping). Men kan inte fortsätta bara för kompisarna utan måste utbilda mig till något jag verkligen vill och inom den fronten är det djur eller resor som ligger väldigt högt. Men har lite andra planer nu i alla fall, och den innefattar flytt till kalmar. Japp, en kalmarbo ska jag bli om cirka 9 månader :)

Dessutom tror jag inte PBL och basgruppsarbete är min starka sida. Jag gillar att jobba självständigt och i grupp ibland men inte i stort sett bara grupparbeten. 

Turismprogrammet? Jaaa jag tror faktiskt det! Då kan man bli exempelvis reseproducent (skapa nya resemål) destinationsutvecklare, VD för resebyråar och andra reseföretag, informations och utvecklingschef på hotell, chefsvärdinna för större event, pressansvarig på resekontor och platschef med mera. Låter inte helt fel? Dessutom om man väljer företagsekonomi som inriktning så kan man så småningom bli civilekonom.

Nu vill inte jag vara chef utan nöjer mig med en mindre roll i samhället =) 


  
I går var familjen och hälsade pa farmor och farfar, det var ett tag sedan så det var kul att se dem igen.
  
Ikväll ska jag till gula huset med mina kära vänner. Jag ska äta plankstek (vegetarisk), åh så gott det ska bli!





Hotellet i London:
 

Första dagen

Första dagen är förbi, och nollningen dag1 var hur kul som helst! Vi gick en rundvandring på campus, blev små indianer, käkade kinamat, lekte lekar i folkparken (viskleken, scharader, speed meeting och spelade beach volleyboll) lite spex och så grillade vi korv på kvällen! En rolig första dag med måååånga nya människor...

Idag kan jag inte vara med på nollningen, det skulle vara tävlingar och myskväll på någon pub men det missar jag...

....istället ska jag på 25-årsfest hos Tess =D Så om ett par timmar ska jag till Åtvidaberg på kalas!

Jag har fortfarande inte fått svar från syon, det går otroligt trögt där.........

Kramar!



 


Martyrs

Den äckligaste och mest skrämmande filmen som jag sett på sistone är en fransk film som heter Martyrs. 

"Om Martyrs:

En liten flicka hittas i ett slakthus efter att ha varit försvunnen i över ett år. Flickan förs till sjukhus, men är oförmögen att tala om det hon varit med om. Efter en tid lyckas hon dock bilda en oerhört stark vänskap med en annan flicka, Anna, som hon träffar på sjukhuset. 15 år passerar och vi hamnar i ett öde hus i skogen där vi får se en okänd, till synes galen, kvinna brutalt mörda en oskyldig familj. Efter det onda dådet använder kvinnan telefonen, och den som svarar i andra änden är Anna."  

  
Den låter kanske inte bra men filmen var faktiskt väldigt bra, spännande och samtidigt hemsk , men känsliga personer bör ej se den =P



Tjing!

En sömnlös natt...

Jepps, denna natt tillbringade jag med min käre mor och far på akuten. Pappa har ett stort blodfyllt sår på fingret som ser väldigt otäckt ut, såg nästan ut som blodförgiftning. Vi skulle bara åka förbi vårdcentralen i US för att kanske få nåt antibiotikarecept men distriktläkaren tyckte det såg illa ut så hon skickade oss till akuten istället. Så istället för den planerade filmkvällen/pizzakvällen hos brorsan så tillbringade vi 10 timmar på akuten och kom inte hem förren vid halv 5 imorse.

...men ikväll blir det film och käk hos Robin!


Igår var Muffins borta hela natten och hela dagen så jag blev jätteorolig och ringde till Daniel och frågade om han hade sett till honom, men det hade han inte gjort. 5 minuter senare ringer han till mig och berättar att 4 katter har blivit dödade och dumpade i rydsskogen - fy sjutton vad hemskt! Jag fick panik och trodde självklart att Muffins var en av katterna, så sprang ut och skrek på honom och var helt förtvivlad, men då dök han upp efter ett tags letande- pjuuuh vilken tur! 
Jag gick in och läste på Corren och såg att det stod rydstadsskogen och inte rydsskogen, men ändå, vilka sjuka människor gör så mot djur? Jag blir faktiskt ledsen och förbannad när jag läser att sånt händer. Människor kan vara så fruktansvärt elaka...
 
Våra sötnosar:

Musse


Muffins


Izra






Någon som däremot är en god människa är Daniel. Han har nämligen blivit fadder till ett föräldralöst barn i Mexico.
 


Bye bye!

Snart börjar skolan!

Idag är jag ledig men solen lyser tyvärr med sin frånvaro! Det skulle vara underbart att ligga ute i solen och läsa en bok och lyssna på musik men det ser mörkt ut på den fronten.

Det var ett tag sedan jag skrev, åtminstone kanske för 2 veckor sedan så tänker uppdatera lite vad som hänt.
 
Jag ligger på reservplats 3 till sjuksköterskeprogrammet i Linköping så antagligen kommer jag in i efterhand om ett par veckor men då har redan miljöprogrammet börjat så om jag trivs där (och om jag kan bli djurskyddsinspektör) så kommer jag fortsätta på miljövetarprogrammet! Jag börjar redan på fredag, då med introduktion och nollning. Det ska faktiskt bli kul att börja plugga på universitetet, hoppas det känns rätt bara och att jag klarar av det utan att bli sönderstressad! 

Liten del av Campus och Skvallertorget i Norrköping

Jag slutar jobba på Scandic på onsdag men jag ska fortsätta extrajobba där vissa helger och lediga dagar, kommer behöva alla extrapengar som jag kan tjäna!

Jag har varit i mina föräldrars sommarstuga i Hjulerum tillsammans med min familj och Daniels familj. Vi åt massa god mat, spelade kubb och slappade i solen. Killarna var ute med båten och fiskade och badade.

Bilder från Hjulerum för ett tag sedan: 
  Pappa på en ö i yxningen                Robin och mamma på altanen
 
  Robin, min bror fiskar  abborre                    Jordgubbar är gott!

För ett par dagar sedan var Skänningemarken (Sveriges äldsta och största marknad). Jag var där med Therese, Cecilia och Marcus. Har i stort sett varit där varje år sedan barnsben! Mycket beroende på att mina farmor och farfar bodde i skänninge när jag var yngre. Dessutom sålde pappa godis där under en period så har många minnen därifrån :).

Pappa sätter upp marknadsställningarna         och....jag säljer godis!  


Det här året köpte jag massa ost, korv till Daniel, och lite naturgodis och snacks. Det var jättevarmt så blev lite jobbigt efter ett par timmar med hettan och så mycket folk men det var i alla fall trevligt att gå runt och kolla på alla saker och alla människor!  

I fredags var jag med Cissi och Wasse i Viggeby. Vi låg på klipporna och solade och badade, lyssnade på musik och grillade. Kan livet bli bättre? Tror inte det! 

I lördags var jag och Daniel i Norrköping. Vi beställde kinamat på spicy hot och åt utomhus och gick runt lite i Norrköping, önskade bara att vi hade mer tid för jag ville shoppa lite på new yorker ;) men hann ej!  På eftermiddagen/kvällen var lite folk här, bland annat Jonte och hans flickvän Elin från Stockholm och hälsade på. Vi grillade och förfestade, sedan gick vi tjejer till en fest i abisko eller aaaaabisko (hehe) medan killarna stannade hemma och spelade guitar hero. Vi festade lite där sedan var det Harrys som gällde! En trevlig dag och kväll =)
 

Igår jobbade jag över ett par timmar, var jättemycket att göra på jobbet, men när jag kom hem fick jag en glad överraskning av Daniel, han hade lagat en jättefin middag ♥. Jag somnade tidigt på kvällen och vaknade vid halv 8 imorse! Snart kommer Kajsa hit, men först ska jag bada och äta!

RSS 2.0