Borde gör det där men jag gör det här

Jaa borde ha pluggat nu i flera timmar men det går inget bra för det finns ju så många meningslösa mycket roligare saker att göra istället :). Och nu är det dags för en liten uppdatering i bloggen....Idag har jag ialla fall färgat håret och det blev väl helt okej, lite gult och lite andra alla möjliga färger (typ lilagrått?) men det är som det brukar så inga konstigheter! Var på ikano med mamma och kollade på lite grejer och fikade sen hem till mig och färga håret och städa, hehe, härligt att man har en mamma som ÄLSKAR att städa ;)....Sedan äta mat med Daniel och kolla på TV och annars bara ägnat kvällen åt att surfa runt lite och lekt med katterna. Fick värsta skräckattacken när jag skulle leta fram leksaker och var helt 100 på att det låg en riktig mus under skåpet, skrek och sprang runt (brukar inte reagera så men den här gången var det läskigt) och bad Daniel att ta bort den (det har faktiskt hänt förut) men som tur var var det bara en låtsasråtta, men tyckte verkligen att den blinkade åt mig flera gånger...Och Daniels reaktion - ska jag hämta hammaren? wtf...

Igår var det ju såndär alla hjärtans dag så då gick jag till affären och handlade massa mat för tänkte laga en lasagne till Daniel och mig som vi skulle mumsa på till kvällen, den lasagnen tog väl sisådär 3 timmar att laga... Först quornfärssås, sedan beachamelsås osv, men det gick ju ganska bra, problemet var att det var färska pastaplattor som vi fryst från senaste gången men det gick bra att tina upp och allt men så fort man skulle lägga dit plattorna och de möttes av värmen från ostsåsen och quornfärssåsen så rullade dem ihop sig, som till runda korvar, skapligt irriterande!! Men lyckades ju bra med de första lagren för då tyngde liksom färsen ner dem tillräckligt men översta lagret gick bara inte, blev bara korvar, så fick bli en blandning av färska plattor och hårda pastaplattor, men det gick ju bra ändå, tills jag glömde bort att lasagnen skulle vara i nedersta gallret i ugnen så hade det i mitten så när jag kollade till den efter ungefär lite mer än halva tiden var hela översta lagret på lasagnen bränd så bara att ta bort plattorna (kladdigt) och försöka en gång till....Vilket strul det blev då....Sedan sa Daniel att han skulle komma hem om en timme men kom inte förrens 1 timme å 40 min så efter ca 1 timme i ugnen och 30 min i eftervärmen blev det faktiskt ändå gott och inte alls så torrt som det skulle kunna bli :) Kock är struket på karriärslistan - check!


Helgen då, jo den har varit jättefin. Lördagen bjöd på pizza med Daniel och hans vänner och sedan var det utflyttningsfest i Johannelund och efter det krogen - var trevligt! Söndagen var vi hos mamma och pappa och åt middag och tog det lugnt :) Så en riktigt bra helg.

Imorgon blir det stan och fika med Cecilia och efter det musikquiz på Harrys! På torsdag MÅSTE jag plugga HELA dagen *lova mig själv*

Fick VG i slutbetyg på tourism production system, så bra! Och de senaste artiklarna har vi fått 2st fyror och en femma, galet bra, de sa till oss när vi började att det är nästintill omöjligt att få en femma på artiklarna men titta där :) Så som vanligt så flyter allt på bra!

Har ägnat en stund åt att kika in Glastonbury och lätt att vi ska dit, 22juni-26 juni utanför London på nån leråker. Än så länge ska Libertines, Coldplay, U2 och Beyonce dit - oh yeah! Tjing tjing

JAG SKA SE LIBERTINES NÅGON GÅNG!

Saknar! =(

...mitt hem så otroligt mycket, de här dagarna har varit ganska jobbiga med hemlängtan, så därför åker jag till Linköping imorgon efter seminariet, så får det bli! Jag kommer missa lite i skolan så får väl lite dåligt samvete men samtidigt så är det här den enda individuella veckan sedan börjar grupparbeten igen så då måste jag vara här...får helt enkelt ta kompletteringarna...=P Annars måste jag vänta till slutet av april innan jag kommer hem och det går inte!!

Är precis hemkommen från musikquiz och det gick väl kanske inte så jättebra direkt! Håller ju inte direkt samma standard som i Linköping, väldigt b musikquiz men det funkar, bara för att göra nåt tillsammans med tjejerna :). Men tycker att de skulle kunnat anstränga sig lite bättre va!! Alltså anordnarna för quizzen, inte vännerna ;). Temat var sämst btw, världens tråkigaste musik - svenskt 80-tal, BLÄ!! Det finns verkligen ingen sämre musik än svenskt 80-tal...eller hur? Jag gillar 60-tal, 70-tal (internationell musik) och några musikgrenar på 90-talet och några på 00-talet men svenskt 80-tal, finns det ens nåt bra med det? Kanske Ebba grön då...men det är det enda jag kommer på =P

Imorgon kl 09 är det möte med företagsekonomiläraren och sedan som sagt seminarie. Efter det blir det att sitta på tåg i ca 3,5 timme! Ser verkligen fram mot att komma hem! :)

Igår mådde jag inget bra på morgonen och förmiddagen men när jag mådde bättre tyckte jag så synd om mig själv för att jag var tvungen att plugga så åkte till maxi och Lidl och köpte stört mycket godis och kex och bullar och allt möjligt sött, så nu sitter jag och fortsätter mumsa i mig allt gott :) Lidls turkiska peppar och vita choklad är så gott!!!

Dags att göra i ordning mig för sängen

Ha det fint alla!   

Bara lite allmänt sådär...

Måste säga att jag verkligen gillar den här utbildningen trots att det är otroligt mycket att göra hela tiden. Jag känner mig ganska stressad för att det aldrig tar slut eller blir en enda lugn stund men samtidigt så är det jätteroligt och man lär sig nya saker hela tiden och lärarna och klasskamraterna är bäst så kan inte vara mer glad egentligen :) Det som är tråkigast är ju just att jag inte har mitt liv i Linköping här, dvs min lägenhet med daniel och mina saknade katter, resten av familjen, släkten och vännerna. Saknar däremot inte staden i sig överhuvudtaget, Kalmar är mycket mysigare! Så kan inte bara alla flytta hit? *Please!!* =)

Några bilder från nollningen:





På fredag ska vi boka tid för ett möte med universitetsadjunkten i företagsekonomi. Christer hade pratat med honom om vår lilla idé och han tyckte det var jättbra så han ville träffa oss och ge lite information om hur det fungerar med olika företag och så...Ska bli jätteintressant! Annars är det föreläsningar som gäller men i övrigt är faktiskt den här veckan lite lugnare än de föregående. Bara läsa några hundra sidor till fredag och svara på lite frågor :). Så kommer känna mig väldigt rastlös nu istället! Sedan har jag problem med vilken kurs jag ska välja. Jag har redan valt management kursen som kommer handla om juridik och det låter väl kul men samtidigt så verkar den andra kursen kanske mer användbar för framtiden? Den heter destination managment och handlar om att bygga upp ett GIS-system (ett datasystem), göra applikationer till mobiltelefoner, analysera statistik i olika program osv och det låter ju också kul! Tycker inte om att behöva välja, beslutsångesten är enorm =P.

Idag efter föreläsningen köpte vi glass och satte oss i ute solen, det är ju riktigt vårväder nu! Därmot skrattade damen som vi köpte glassen av åt oss för hon tyckte väl det var konstigt att köpa glass i början av februari eller nåt :P. Gott var det iaf =)  
På torsdag ska vi gå på musikquiz på Harrys, det kommer bli skitnice och har en känsla att det kommer gå bra :) Tror vi alla har väldigt olika musiksmaker och jag tror att både Maria och Martina är grymma på musik så ska bli intressant :).

Nu lyssnar jag på Björn Rosenström, för i mars blir det konsert med honom på Sandra här i Kalmar och förhoppningvis kommer Lina och Cissi hit då! Ska verkligen bli jättekul! Var sååå längesen jag lyssnade på honom men många av texterna sitter faktiskt fortfarande, de är ju inte direkt så avancerade :)




BTW, Grattis till Kusinen Sandra som fått en till liten pojke :)

tj0


Då var denna helgen över

Och den bjöd på sällskap med Daniel på fredagkvällen och då åt vi mat på Ming palace. Det var jättegott men servicen dålig och ganska dyrt men maten var ju riktigt god....Sen lite film på kvällen men vi somnade tidigt för båda var trötta efter en intensiv men skitbra dag :)

Igår latade vi oss i stort sett hela dagen sedan gick vi och åt på table20 och det var lika gott och trevligt som alltid! Sedan åkte vi hem till Robin och kollade på koreanska filmer och mumsade massa godis =)

Idag tog vi en långpromenad, det är riktigt varmt och soligt ute nu! Kunde vara utan jacka och fortfarande var det för varmt! Känns som en riktig vårdag men tydligen ska vintern komma tillbaka igen...=P Vid 14 tiden åkte Daniel hem igen så nu är man här ensam igen! Men imorrn börjar den andra delkursen i 3 veckor så då är det fart på det igen..
Åh vad många "igen" jag lyckades få in på de här få meningarna :P

Skotsk dialekt är fint!


hej...

Affärsplan

Jag är så glad för stunden, vår grupp är bara för briljanta! :) Kommer lätt bli högsta betyg! Så då har vi haft ytterliggare en vecka med artikelskrivning och så har vi utvecklat en idé som ska kunna gynna kalmar (och kanske så småningom resten av världen) hihi. Vad idén handlar om kan jag tyvärr inte berätta...=P Men måste ändå säga att vi tydligen är grymma ^^. Vår idé ligger i alla fall hemlighetsstämplad så ingen förutom vår lärare kan komma åt den...spännande va? Han tycker att vi måste ta tag i det här ordentligt och verkligen utveckla den mer och han kommer hjälpa oss på vägen. Först ska vi tydligen skriva en ordentlig affärsplan, sedan ansöka om patent och starta företag, och så småningom sälja in idén och få investerare, låter ju inte så krångligt, eller? Christer, vår lärare ska iaf leta upp litteratur och förse oss med det till nästa gång vi ses och sen är det upp till oss att ta tag i det...=P Han har även lovat att ta kontakt med en datautvecklare som sysslar med GIS-system(?) och att vi ska få tillgång till kommunens databaser samt träffa folk inom kommunen som vi kan presentera vår idé för sen när vi har utvecklat den tillräckligt. Riktigt intressant detta!

Snart kommer Daniel hit, då blir det kinamat från Ming Palace och lite rödvin. Men först ska jag nog vila ett tag innan det är dags att bege sig in till stan för att beställa maten..
The Coral:

tj0!    

irritation och glädje

Okej den här dagen har varit både bra och dålig...Min TV har gått sönder och det är katastrof!! Hur ska jag överleva i mitt lilla lilla rum utan TV? Shit!! Men förhoppningsvis får Daniel med sig en TV på tåget till helgen ;) Och när vi ändå pratar om saker som är trasiga så kan jag säga att jag är ännu mer irriterad för Robins skull, för några jävla idioter har repat hans bil - 2 dagar i sträck! Hatar idioter. Och några fler som är idioter är fortfarande King.com för de har stängt av Robin nu med och anklagar honom för fusk, fy fan vilka bedragare! Borde gå ut i tidningen med det för de verkligen blåser människor på pengar, och så ska de verka vara ett seriöst företag när de gör reklam på tv/radio m.m. Men nu kommer de få med Robin att göra för han kommer inte ge sig i första taget =P Så det var väl lite irritationer för den här dagen...

Och så fortsätter jag med skolan...vad tror de att vi är för övernaturliga supermänniskor egentligen? Flera hoppar av hela tiden och jag förstår varför...Den här veckan ska vi skriva en artikel på ca 8 sidor på engelska sedan ska vi göra ett kollage över hur vi tycker att kalmar ska utvecklas som turiststad, komma med ideér och förslag för hur de ska få hit fler turister och allt det ska redovisas på engelska inför klassen samt en massa folk från kommunen och turismbranschen..vi har 3 dagar på oss att göra allting. Och inte nog med det så måste vi sitta på föreläsningar, seminarier + att vi har en skitstor tenta att plugga till...blir så trött!!

7,5 vecka till.,..

Men så lite bra saker med då....Jag fick VG9 på tentan!! Det bästa man kan få :) Det var inte många som klarade tentan så måste säga att jag är grymt nöjd! Kan knappt fatta det själv...VG9!

Annars så har helgen var jätteskön, många filmer och jättegod mat tillsammans med mamma, pappa och Robin. På fredag kommer Daniel hit :) 

Tj0!!

 



RSS 2.0