Hemlängtan

vill verkligen vara hemma nu :( Har längtat hem hela dagen...! Bara 17 dagar kvar.....


Första advent

Den här helgen kom Daniel hit :) På lördagen gav vi oss ut i snöovädret(!) och åt jättegod mat på en grekisk restaurang som heter Athena. Sedan gick vi på bio och kollade på social network, facebook filmen och den var jättebra och riktigt intressant!  



I söndags hade vi lite adventmys med glögg, pepparkakor, aladdinchoklad och julmusik. Daniel är ju inte ett megafan av julen, lite av en grinch faktiskt ;) Så vi började skriva på en jättefin dikt tillägnad grinchen :) 

In the coldest winter night
Rice pudding I eat, but without delight
It's christmas again and I'm feeling blue
I hate Santa Claus, and gingerbread too
One more christmas carol and I go sick
And the elf himself - he's such a prick(!)
I hope you go away in the blink of an eye
Please take me away from here, before I freakin´ die

Författare Daniel och Angelica *haha*


Jag har lyckats få en förkylning och till och med haft feber inatt så inget kul alls. Kunde inte gå på dagens föreläsning och den var jätteviktig, summerade ihop allting vi gått igenom hittills :( Så får se hur detta kommer gå på fredag, inget kul alls! 

Ha det fint, tj0 

Aha nu förstår jag ännu mer varför jag blev vegetarian, haha!

Intelligenta barn blir vegetarianer

Ju intelligentare ett barn är, desto större är sannolikheten för att det blir vegetarian som vuxen. Slutsatsen drar brittiska forskare vid University of Southampton efter att ha studerat 8179 personers livsstil. Alla personer fick sin intelligenskvot mätt som tioåringar och blev nu ombedda att berätta om sina kostvanor. Sammanlagt 365 deltagare berättade att de var vegetarianer, och dessa deltagare hade en markant högre intelligenskvot som tioåringar. Den nya upptäckten kan bidra till att förklara varför intelligenta, välutbildade människor ofta är friskare, vilket flera undersökningar påvisat. Vegetarianer drabbas mer sällan av för högt blodtryck, för högt kolesterolvärde och hjärtkärlsjukdomar.

Illustrerad vetenskap: http://illvet.se/manniskan/psykologi-beteende/intelligenta-barn-blir-vegetarianer 


Älskar du mig? Nää. Varför? För du köper INGA klääder till mig!!!!!!!!!!


Allt ä great!

De här dagarna har varit så jäkla bra! Mammas och pappas katt Musse har kommit hem igen!! Så himla underbart :) Hoppas bara han frisknar till så det inte blir några bestående skador så kanske inte ska hurra alltför mycket ännu...men känns ändå så otroligt skönt! Så nu kan man säga att mamma har en egen katt och pappa har en egen katt, happy ending!  

De här dagarna har bestått av skola BIG TIME. Många föreläsningar och seminarier. Dessutom satt vi igår och diskuterade artiklarna en stund efter skolan. På eftermiddagen tänkte jag och Jeccs gå på julmarknaden, så först skulle jag hämta cykeln och cykla ner till stan men sen gick inte låset att låsa upp, fyllt med is (trots allt blås) så då var Jeccs en ängel och åkte hem och hämtade bilen :). Det där med julmarknad på stan var däremot lite svårt då det inte existerade någon men vi gjorde det bästa av allt och gick runt på butikerna i stan istället och käkade på subway, sedan åkte vi till Hansa city :). Idag har varit en effektiv dag, pluggat mycket faktiskt för en gångs skull så känns skönt, suttit på stadsbilbioteket bland annat! I helgen kommer Daniel hit så blir inget plugg då utan bara ha det trevligt, får köra stenhårt på mån-tors istället. 

Nu är det STOR fest i korridoren, suck...hoppas den inte håller på hela natten bara :( 

Liten snabb update där, nu ska jag försöka sova, vill vara pigg imorgon :) 

Tjaoo!! 

Whitsundays

♥ SAKNA!
Halva gängetPride of Airlie

Eeeey yo!

Idag är en seeeg dag! Är supertrött men det är ju inte så konstigt :). Igår var en underbar dag, var längesen jag hade så roligt! Först var Ellinor här och hon hade bakat kladdkaka så vi fikade lite och Daniel hjälpte henne med lite papper. På eftermiddagen gick jag till Anna och Kajsa där vi lagade jättegod mat och hade en fin, mysig tjejmiddag. Lite förfest där sen vidare till Andreas i Lambohov. Och den festen var helt suverän, roligaste festen på länge måste jag säga. Skulle faktiskt inte kunna bli bättre på något sätt. Jätteroliga människor, gratis alkohol *yay*, dans och bra musik. Och dessutom är det ju inte alltför vanligt med en hel hemmafest. Blev efterfest till klockan halv 7 så nu börjar det likna den gamla goda tiden =P. Brukar bli långa efterfester när Andreas är med så med honom har man aldrig tråkigt!

Jag och Andreas på HG för evigheter sedan :) *rock n roll*

Idag har jag och Daniel bara varit slappa hela dagen. På tisdag åker jag tillbaka till Kalmar, blä! Annars har veckan innehållit många fikadagar på stan, ett besök hos mamma å pappa och även lite läsning i competetive strategies boken, den är bättre än den andra boken iaf. Nu ska vi se om vi hittar någon film att kolla på! 

Tjo   

The good old days




Ullared

Så då har man en himla massa nya saker hemma från Ullared! Bara vettiga saker självklart ;). 93 artiklar för 1340 kr, ka-ching! Köpte bland annat ett påslakanset och 3 kuddar så nu ser sängen lite ut som en soffa istället, och det var det som var tanken, blev faktiskt helt okej! Vi åkte vid 4.30 tiden igår på morgonen och kom fram lagom till 8-tiden. Var mycket mycket folk i varuhuset men det hade jag väntat mig med, ganska stressande faktiskt! Var verkligen billigt och det hade jag också väntat mig :). Blev en låång dag iaf och många timmar i bilen (7 timmar!) men vi fördrev tiden ganska bra ändå, spelade bilspel, typ den klassiska leken när man är uttråkad dvs man säger till exempel en artist på en bokstav och den bokstaven artisten slutar på säger nästa person en artist på...:) Bra övning inför vår kommande debut på musikquizzen på Olearys och Harrys! Kan faktiskt gå riktigt bra, alla har väldigt olika musiksmak och det är riktigt bra när det kommer till sån frågesport... 

Har varit otroligt trött de här sista veckorna men idag känns det bättre. Tror det har med vädret att göra, och självklart plugget, isch går ju på högvarv hela tiden och då blir det för jobbigt att ens ta tag i minsta lilla grej. Idag fick vi tillbaka affärsplanen iaf, och det var bra kritik, dock fokuserade vi för lite på genus i planen så det verkade vara det som gjorde att det inte blev en 9:a...Men kan inte vara mer nöjd! 

Imorgon ska en av författarna till vår studentlitteratur från Nya Zeeland hålla en föreläsning! Ska bli jätteintressant. Michael Hall heter han iaf :) Och på eftermiddagen åker jag hem till Linköping! Pluggar mycket bättre där än här. Kommer missa ett seminarie (ska sammanfatta 2 artiklar på typ 60 sidor och presentera på engelska och svenska) men det får jag ta komplettering på, no worries! Funderar dessutom på att gå på Andreas homecoming party i Lambohov på lördag, får se om jag orkar då, skulle vara kul annars! 

Tjaa!!


Grattis på fars dag =)

Hurra hurra hurra! (hurrar man på fars dag?) Grattis pappa iaf :)


Så nu sitter Daniel på tåget på väg tillbaka till Linköping. Vi har haft en skitbra helg! Med många långa promenader. Igår mötte jag upp honom på stationen sen tog vi en promenad hem till mig där vi åt pumpasoppa med bröd. Sedan gick vi till Hansa City och det tog väl typ 1,5 timme eller nåt hehe. Om någon konstig anledning så hamnade vi på helt fel sida av vägen och det tog hundra år innan man kunde komma över, så ist för kanske 40 min promenad så tog det 1,5 timme. Men när vi väl kom fram iaf så köpte jag högtalare till datorn! Yippieyay, äntligen några vettiga högtalare i rummet. Sedan handlade vi lite mat på City gross och tog bussen tillbaka hem till mig. På kvällen kopplade vi in högtalarna (de funkar utmärkt) och spelade TV-spel. Innan vi somnade såg vi en film som heter This is England, en otroligt superbra film som jag redan sett några gånger och till och med skrivit en recension om när jag läste människan socialt och kulturellt på infokomp...Tycker att den filmen kan sammanfattas med nedanstående dikt och nedanstående musikklipp: 

I knew a simple soldier boy.....
Who grinned at life in empty joy,
Slept soundly through the lonesome dark,
And whistled early with the lark.

In winter trenches, cowed and glum,
With crumps and lice and lack of rum,
He put a bullet through his brain.
And no one spoke of him again.

You smug-faced crowds with kindling eye
Who cheer when soldier lads march by,
Sneak home and pray you'll never know
The hell where youth and laughter go.

Sneak home and pray you'll never know
The hell where youth and laughter go.

 

Eller så kan man sammanfatta filmen ännu bättre med hjälp av trailern!


Idag har jag och Daniel gått på stan och sedan lagat tacos hemma hos mig. Har varit en toppen helg :). Om några timmar är det Ullared som gäller så faktiskt dags att sova snart, oops!  

Tjooo

Have you been drinking son, you don't look old enough to me

I'm sorry officer, is there a certain age you're suppose to be, cause nobody told me...

Love Arctic Monkeys! De spelade på Way Out West i Göteborg förra året men åkte aldrig dit, men ångrar mig faktiskt inte så mycket för de spelade bara låtar från deras senaste album, och det är ju inte det albumet som är bäst =)



But they couldn't care less!

Har precis fått tillbaka affärsplanen och hemtentan och jag klarade båda, vilken otrolig lättnad! VG på affärsplanen till och med hur nu det gick till :) Så vem vet, snart kanske jag smäller upp ett hotell vid bergs slussar ;) (om det vore så simpelt). Men är verkligen supernöjd. Bara resultatet på PM:et kvar som kommer på tisdag eller onsdag sedan är första kursen helt avklarad. Underbart! 

Häromdagen var vi tjejer hos Charlotte och fikade rolig hemmabakad kaka och bara snackade hela eftermiddagen, var jättetrevligt, borde göra så oftare, bara umgås och inte göra nåt...

Så imorgon kommer Daniel hit! Ska bli sååå nice, vi har däremot inga direkt planer på vad vi ska göra men det ska bara bli kul att han kommer hit på besök..Kanske bio? ;) 

På måndag åker jag, Jeccs, Maria, Martina och Charlotte till ULLARED, hihi! Tänkte faktiskt skriva ner en lista imorgon på saker som jag behöver! Vi ska åka klockan 04 på morgonen hahah, vi ska vara först i kön, jätteviktigt enligt Martina som är en flitig besökare där och kan allt om hur man ska bete sig på stället, rena vetenskapen det där har jag märkt ^^  

 
  
Ska fortsätta frossa i kex nu! tj000

Up the morning, up up the morning

Jag har för tillfället världens lustigaste sovvanor. Kan verkligen inte somna på nätterna och det är ganska så frustrerande. Av någon konstig anledning så känns alla tankar så mycket viktigare och klarare på nätterna men direkt när jag går upp på morgonen så försvinner det viktiga som man legat och grubblat på hela natten. En sak som jag måste sluta med är att lyssna på MP3 när jag ska sova (men det är ju så mysigt!). I förrgår natt så lyssnade jag på Doherty (surprise!) och fick sån otrolig överskottsenergi så hade lust att hoppa sönder sängen eller springa 10000 varv runt huset, eller bara dansa som en galning, är ganska svårt att koppla av och somna då :). Tog till slut mitt förnuft till fånga och undvek det :)  Inatt lyssnade jag bland annat på Newton Faulkner och Oasis och då kom sånna där nostalgiska känslor upp när man började tänka tillbaka på sitt liv, på bra saker och mindre bra saker som kopplas till de låtar som spelas upp i öronen. Ett kolsvart rum med musik i öronen framkallar verkligen STARKA tankar och funderingar. Well well, inte blev jag något klokare för det, det ända jag blev var extremt mycket tröttare! Det är otroligt jobbigt att gå upp klockan 07 när man somnat vid 05.

What's the story, morning glory?


Det här med att jag skulle plugga hela helgen gick ju fullständigt åt skogen, 3 sidor läste jag på hela helgen HAHAHAHA!

Idag blev jag och Jeccs iaf färdiga med affärsinformatiken - vilken lättnad! Så nu slipper vi den :) I helgen kommer Daniel hit, very nice indeed!

Sleeping time för att vända tillbaka på dygnet! Ha det fint alla!! Tjosan

The music unites us?

På något plan iaf :) Har haft trist ett tag nu så tittade runt på lite covers på ingen mindre än Mr Doherty, chockade? :) Tycker att det är rätt kul att se alla som spelar in covers på honom och som fattat att musiken faktiskt inte är så himla hemsk som i stort sett ALLA påstår. Är det mig det är helt fel på? Om någon undrar vad jag lyssnar på för musik och säger Peter Doherty blir i stort sett ALLA chockade och kollar på mig som om jag vore ett UFO haha, ganska roligt faktiskt. Undrar iof hur många det är som egentligen har lyssnat till musiken och ger det en chans och inte bara säger att den är sämst för att han är typ världens mest hatade man (världen mest hatade man för de som känner till honom vill säga)....Förresten när jag gick i högstadiet var man ju knäpp för att man lyssnade på Lars Winnerbäck men haha se hur många som hatar honom nu 10 år senare =). Well well, har valt lite covers som väldigt olika personer har gjort och lägger upp dem här. Det är det som är lite roligt med just den musiken, att det inte bara tilltalar en målgrupp, utan att den riktar sig till sådan bred målgrupp, det märks framst när man är på konserter med honom, alla åldrar och alla slags människor. När vi var i stockholm på Debaser Medis (när konserten blev inställd) var de faktiskt flest gamla kostymnissar där för att se honom konstigt nog ^^. Mest lägger jag upp coversen här för att det är skönt att ha saker samlat så jag slipper lägga till allt i favoriter, blir så rörigt då :). Men börjar först med pianolåtar på there she goes a little heartache och fuck forever^^.







Nu är kl halv 2, men än är det inte läggdags, måste plugga ett par timmar först, livet är underbart :)

Tjapp!!

Världens tråkigaste helg

kommer jag få uppleva den här helgen...Har INGA planer alls så tänker spendera den ensam i mitt 16 kvadratmeters rum med en extremt spännande bok som heter the network society (ironi). Den här boken är till och med värre än pages bok - a modern synthesis och den tyckte jag var hemsk...bläigt värre...:(
Well well, måste ju verkligen plugga så får väl förhoppningsvis lite saker gjort iaf, och kanske lär jag mig något om fordism, postfordism, postindustrialism, postmodernism, production systems, commodity chains, deterritorialization, decentralisering, reflexivity, reflexive accumulation, instrumentalism, substantivism, social constructivism, customization, network-economy/technology/culture/society, project and resistance identites och annan sån där spännande läsning som jag bara har längtat efter att få lära mig de senaste 25 åren. Den andra boken Technology strategies and planning ska vara lika trist den så bara läsa å låtsas tycka att det är otroligt intressant så kanske man kan lura hjärnan till att gilla det, vad vet jag :( 

Dags att sätta igång...bye  

Usch

vad jag ogillar den nya kursen. Har suttit och lyssnat på läraren i 3 timmar nu och fattar INGENTING. Vad pratar människan om egentligen? Bara massa konstiga ord som sätts i konstiga sammanhang. Börjar bli lite nervös för hur det här kommer gå :(



Nu blir det storhandling istället =P

Tjao

För de som gillar Daniel i idol

Såg den här videon på youtube för ett par år sedan, man kan ju inte bli annat än varm av glädje då man ser den :). De ser liksom så söta, kära och oskyldiga ut. I alla fall så är killen i videon tydligen med i idol! Han har grym musiksmak btw, spelade don't look back in anger på första castingen och har gjort en version av wish you where here med pink floyd :) Luvely!

 

Vi liksom väntar på en vårdag i november

November månad är det nu men visst vore det skönare med en vårdag i april? Nu sitter man här i Kalmar igen och det känns väl sådär. Måste säga att de 10 dagar jag var i Linköping var alldeles underbara (trots affärsplanen)! Känns som semester varje gång man åker hem så behöver inte åka utomlands mer för att få den sköna semesterkänslan :) Bara att få vara hemma i sin egen lägenhet (med badkar och kök!) med sina katter är så otroligt härligt. Det är sånt man inte uppskattar på samma sätt när man hela tiden bor hemma. Sedan älskar jag att laga mat med Daniel och spela tv-spel (Mario) på kvällen och sedan sitta uppe på nätterna och dricka te och kolla på en halvkass film på Silver eller Showtime med nån av kissarna i knät. Och jätteskönt att ha alla nära och kära i närheten :) Besöka mamma och pappa eller gå på stan eller festa med mina lkpgvänner är andra saker som jag saknar när jag är här!  Ja, som sagt det är riktigt härligt, men för att verkligen uppskatta det riktigt odentligt måste man vara ifrån det i perioder, lite lustigt egentligen =/   

Så tillbaka i Kalmar igen och fatta hur smidigt det är, tar 3 timmar med tåget men känns alltid mycket snabbare, men det som ändå är sjukast är att jag ALLTID har fått sitta på plats 35? Hur kommer det sig att det blir så? Nästan lite kusligt, finns ju flera hundra platser och varenda gång har jag fått samma plats(!).



Den nya kursen Tourism in a production system är igång. Får se om jag kör hela kursen, den ska ju vara riktigt hemsk men får se hur det blir, det märks! Första föreläsningen var idag iaf och inte fattade jag mycket av vad han sa, tappade koncentrationen hela tiden för allt han pratade om var bara...konstigt :P Så efter föreläsningen var jag så trött så därför piggade jag upp mig lite med att kolla på resor. Vet ni att man kan åka till Paris för 108kr tur och retur inklusive skatt samt kostnaden för incheckning, om man åker iväg 4 dagar i december. Det som läggs till är om man vill checka in bagage och sedan en avgift för att betala med kort. Är ju självklart Ryanair jag pratar om och där är ju priserna på flygbiljetterna löjliga, speciellt om man kan vara flexibel... 

Så till något helt annat, häromdagen var ju som sagt jag och Daniel och fikade på Café Chocolat och måste verkligen rekommendera det caféet starkt! Vi åt Scones och drack te och testade olika chokladpraliner med smaker som champagne, pistage och chillitryffel..Jättefint ställe (varning om du hatar jazz) men det glöms lätt bort då det inte ligger mitt i stan...Dagen efter fikade jag och Helen på Café M, helt okej men inte alls lika mysigt, dock mer prisvärt speciellt med sånna där kuponger, ät 2 för 1 ^^.
  
Café Chocolat


Annars har jag varit en del i Lambotown hos mamma och pappa. Igår följde jag med pappa till veterinären för deras katt skulle kastreras sedan tog vi en sväng till bibblan. Tycker det är så tråkigt att köpa studentlitteratur så skulle kolla om de hade nån, men det var dåligt med det...=P Efter det träffades jag och Cissi i ryd och käkade på den där goda Kinarestaurangen igen och efter det spelade vi Wii! När Daniel kom hem blev det ostbricka och nästan ett avsnitt från en serie, the wire tror jag den heter, lite trögstartad men kan nog bli bra så småningom :) Självklart blev det mer TV-spel hihi...

Halloweenfesten var jätterolig! Några vänner hade hyrt Laserdome som är kombinerat med ett dansgolv. Så först gick vi dit och åt tacosbuffé, var kul att se alla påhittiga utklädnader. Var dock lite rörigt i början eftersom 60 hungriga personer skulle turas om att ta mat och det fanns bara 20 sittplatser hehe, men det var gott iaf. Efter vi käkat buffén gick vi hem till Cecilia där vi hade en förfest några timmar och sedan tillbaka till Laserdome för att fortsätta festen! Vid 1-tiden kände vi att det räckte att vara där, de flesta drog in till krogen men jag ville inte lägga ytterliggare massa pengar på det (fattig student som det sägs) så jag och Daniel åkte för att besöka Jonte och Elin som var på en annan fest i stan så hamnade där ett par timmar istället :) När vi väl kom hem vid 03-tiden var vi jättehungriga så vi lagade kålsoppa och pannkakor som en bra avslutning på årets halloween...


Så november till ära, hittade ingen bättre version men whatever :)
   

RSS 2.0