Peace and love 2009 var helt underbart!!

Woooohoooo and I feel heavy metal!

Peace and love firade 10 års jubileum med cirka 41.000 besökare, vilket gör Peace and love till den största festivalen i Sverige. Nu är jag hemkommen från Borlänge och har haft en helt magisk upplevelse! 

Detta är min första "riktiga" festival och den levde verkligen upp till alla mina förväntningar. Vi hade toppenväder, soligt och varmt varje dag. Vi kollade på många underbara band, band som har betytt och som fortfarande betyder så oerhört mycket för mig. Vi levde ett smutsigt campingliv utan sömn och fester dygnet runt. Kärleken, glädjen och passionen fanns i luften under hela festivalveckan! Ja, det var faktiskt bättre än vad jag någonsin hade hoppats på. 

En resumé av vad som hänt under de olika dagarna:

Måndag: 
Kajsa och jag tog ett lakan, rev på mitten och gjorde ett konstverk med pärlor, sydda blommor, och skrivna fredsbudskap. Vi satt ute i solen och pysslade samtidigt som vi lyssnade på skön musik. Senare handlade vi matsäck och alkohol, vi skrev också ut biljetter och kartor på Kajsas pappa jobb. På eftermiddagen åkte jag till Lambohov och åt god mat med mamma, pappa och Robin. På kvällen var det fullt upp med att packa till festivalen, vi fixade med matsäck o.s.v, sedan sömn!
Tisdag:  
Åkte relativ sent på förmiddagen, vi hade lite att fixa med och Kajsa ville gärna träffa Hannes innan vi lämnade Linköping. Vid 11-tiden bar det i alla fall iväg. I bilen lyssnade vi på General Knas, The Kooks, Peter Doherty, Emil Jensen, Carl Barát och några samlingsalbum för att komma i festivalstämning.
Vi körde först till Örebro där vi stannade för att vila och äta matsäck som bestod av pastasallad.

Svampen i Örebro         Matsäck                             Utsikt över örebroVi hittade utan problem till Borlänge och peace and loves parkering. Parkeringen låg ungefär 20 minuters gångväg från campingen så det var bara att bära med sig det viktigaste och börja vandra i hettan.  Vi hämtade vi ut armbandet som resten av veckan fungerade som vår inträdesbiljett, sedan fick vi köa någon timme för att komma in till campingsområdet, sedan ytterliggare några timmar för att få en tältplats. Vi slog upp tältet och hämtade resten av grejjerna i bilen. På kvällen gick vi till festivalområdet som låg ungefär 10 minuter från campingen, det första jag fick se när jag kom dit var att The Kooks ställt in sin spelning - fan också! Jag blev väldigt besviken eftersom de var ett av de banden jag verkligen vill se!  
Jag och Daniel åt vegetarisk samosa (en slags pirog med curry) med pommes. Vi avslutade kvällen med att kolla på Emil Jensen, en musiker, skådespelare och poet. På scenen blandade han musik med lite skönt mellansnack, han har kloka saker att säga den killen. Vi tänkte avsluta kvällen med en nattbio - Män som hatar kvinnor men vi var på tok för trötta för att orka så vi vandrade till tältet för att sova. Fick inte en blund, det var ett himlans liv och svinkallt på natten men det hör ju till festivallivet.  


Onsdag:

Temadag
Vaknade av en fruktansvärd hetta, måste varit minst 45 grader i tältet. Vi åt frukost och slappade i solen. Senare gick vi till en pizzeria och åt god pizza. Eftersom inga kort fungerade på festivalen var vi tvungna att ta ut pengar så vi ägnade nån timme att leta bankomat, när vi skulle tillbaka till området gick vi vilse och hamnade utanför på nåt vis men till slut hittade vi i alla fall =). Vi kollade på Molotov jive, ett svenskt indierockband, sedan blev det Ben and Jerrys cookie dough glass, alltså glass med kakdeg i - mums!
Dans till reggae - General knas med flera.
Efter General knas satte vi oss i öltältet och drack cider. 
Senare på eftermiddagen såg vi Laleh! Hon är så duktig, grymt musikalisk och så var hon helt galen på scenen - vilken energi! ♣ 
Kajsa ägnade sig åt välgörenhet och blev medlem i Latinamerikagrupperna, i det tältet passade hon på att shoppa - slutade med en 2 väskor, halsband och ringar, men det var fina grejer och pengarna gick till ett bra ändamål. I samma tält gjorde vi även en egen nyckelring som blev jättefin! 
  
På kvällen blev det fest på campingområdet, vi förfestade med grannarna ett par timmar för att senare träffa en tjej som heter Angelica som Kajsa är kompis med. Vi festade med hennes gäng och kvällen avslutades med Hoffmaestro & chraa. Sovdags igen men ytterliggare en natt helt utan sömn.
Torsdag:

Festivalen börjar på riktigt.
Vi "vaknade" vid 10-tiden, käkade frukost och gjorde i ordning oss. Gick till festivalområdet och kollade på no fun at all, ett gäng äldre killar som spelar punk, inte riktigt min musiksmak, jag gillar mycket punk i övrigt men alla låtar lät verkligen likadant så blev väldigt ointressant efter ett par låtar. Vi kollade mest på No fun at all för att komma långt fram i publiken när Carl Barát spelade. Japp allra längst fram var vi på hans konsert. Carl Barát var ena delen av The Libertines (andra delen var Peter Doherty) innan de splittrades, Han bildade då Dirty pretty things men nu kör han solo. 
Barát spelade många Libertineslåtar vilket gjorde mig överlycklig. Annars hade jag högre förväntningar på hans spelning, han var väldigt frånvarande och det kändes lite som att han bara ville få det hela överstökat, jättesynd då han är en favorit hos mig. Han fick bara 40 minuters speltid vilket är alldeles för kort.. Ett stort minus att han inte körde "What katie did" för det hade höjt mitt personliga betyg en hel del.

Efter Carl Barát åt vi världens onyttigaste mat, stora kryddiga pommes som var så otroligt flottiga med cheddar cheese sås och till det en pizzabit, stackars magen..men det var gott!
Vi satte oss i athena-tältet och kollade på Sofia Karlsson, hon lockade många äldre besökare och jag såg flera damer som hade tårfyllda ögon, hennes musik berör. Daniel ville inte se Sofia Karlsson så han såg nåt hårdrocksband som heter Evergrey. Efteråt möttes vi upp och lade oss i gräset och lyssnade på Backyard babies, Dregens utseende förändras verkligen aldrig, men de rockade hårt och verkade ha kul på scenen. Vi gick till shangrila och kollade på en akustisk Winnerbäck spelning, han var helt okej men jag har sett honom mycket bättre. Roligt med så blandad publik, många olika åldrar och de flesta verkade kunna de flesta av hans låtar så det blev en vacker allsång. 

Jag och Daniel gick och kollade på Soundtrack of our lives, medan Kajsa kollade på Gentleman. Vi möttes upp vid langosballongen ;) för att se den efterlängtade Thåström. Han var precis så bra som jag trodde, den rösten och den inlevelsen i musiken! Han avslutade med Die Mauer - min och kajsas helt egna låt, kan det bli bättre?!!
 När konserten avslutades sprang vi för att se Keane och vi hann höra halva "Everybodys changing" låten som vi sjunger flitigt på singstar haha. Vi avslutade kvällen med att  kolla på Mötley Crue, det roligaste var när Tommy Lee kom upp på scenen och underhöll publiken. Han gav en jägermeister till publiken. Annars tycker jag Mötley Crue är väldigt överskattade, visst de gör en bra show, men jag gillar inte själva konceptet de kör med, verkligen sex drugs and rock n roll, låtarna är helt ointelligenta och sångaren låter som en skrikande bebis, isch! Jag orkade inte se klart på Mötley Crue utan gick in i Athena-tältet och kollade på Caj karlsson. Vi avslutade kvällen med att köpa godis och sedan hem för att sova. Lyckades sova ett par timmar!

Carl barát                                                                   Caj Karlsson

Fredag:

Vi vaknade ganska tidigt och gick till Cooptältet och köpte frukost - köpte en grymt god grekisk pastasallad, efter bara snabbmat och ljust bröd så smakade sallad underbart. Jag hörde i kön att Michael Jackson hade dött men trodde inte det var sant men tyvärr var det det. Min allra första singel som jag köpte var Michaels Jacksons "you're not alone" men annars har jag aldrig varit ett inbitet fan av honom, till skillnad från Daniel..så han blev nog lite upprörd tror jag.
Jag och Daniel duschade och gjorde iordning oss, det var så skönt att bli lite avsvalkad. Vi kollade på Governor Andy and inna style band, skön reggae.

Vi såg Milow, han som har blivit känd för låten Ayo technology. Det hölls en hyllning till Michael Jackson - en tyst minut och en fin video tillägnad honom. 

Jag och Kajsa väntade en timme på Peter Doherty. Vi hamnade nästan längst fram, hade bara en tjej framför mig! Jag var nervös att Pete Doherty inte skulle dyka upp eftersom han hade ställt in en konsert dagen innan på grund av en operation! Då skulle festivalen blivit lite förstörd faktiskt om både The Kooks, Pete Doherty och Babyshambles hade blivit inställt.....Men han kom!!! Jag har velat se Babyshambles i flera år men det har alltid varit något som har gjort det omöjligt (förra året var jag till exempel i Australien och kunde därför inte se dem)  

Han spelade sin soloshow som var jättevacker. Det var underbara låtar, en vacker sång, bra gitarrspel trots en aning ostämd gitarr (gjorde honom lite irriterad) och en attityd som bara  Doherty ska ha. Sedan gick han över till Babyshambles där det blev röjj. Japp i sista låten (Fuck forever) svär han åt kameran och spottar på kameramannen, sparkar ner förstärkaren, och slänger gitarren, han drar en hail och marscherar av scenen.
Han verkar dock väldigt pigg och glad trots operationen och han är fin mot publiken. Det kommer bli fler konserter. ♥  

Daniel röjjer loss till Gogol Bordello, sedan går vi tillbaka till tältet och tar några öl. Daniel går och ser Satyricon och Opeth, medan jag och Kajsa festar vid tältet. På kvällen ser vi en annan spelning med Winnerbäck. Kvällen avslutas med Mando Diao, och lite fest innan sängdags.

Peter Doherty 

Lördag:

Vi vaknade tidigt och åt frukost. Eftersom vi bestämde oss för att åka hem på lördagsnatten så förberedde vi allt och packade in i bilen. Det tog ett par timmar, vi kollade på Dia Psalma, kändes jättekonstigt när alla sjöng, dansade och var glada till låtar som "Hon får..." och "Emelie" där texterna är väldigt sorgliga och tar upp allvarliga ämnen. Men det var häftigt att se dem, lyssnade mycket på Dia psalma när jag var yngre. BTW, jag, Cecilia och Jessica hade en redovisning om Dia psalma i högstadiet - hehe. 

Vi lade oss i gräset för att lyssna på Sophie Zelmani, hon råkade av misstag få den största scenen så hon verkade väldigt nervös, skulle kunna lyssna på henne när jag behöver slappna av, blev väldigt trött av att höra hennes visor men de var fina. Under tiden hon spelade åkte en liten liten Tyfon(?), Cyklon(?) (vet ej skillnaden) runt området och blåser upp bland annat tidningar och en jacka, ett paraply osv, helt sjukt, man såg verkligen precis hur den virvlade runt.
 
Efter Sophie Zelmani åt vi tacos, sedan gick Kajsa för att kolla på Miss Li och Anna Ternheim. Jag och Daniel låg på en filt på gräset och bara slappade i solen. Det var jätteskönt att bara ta det lugnt och vila. Senare kollade vi på Tiamat,  Sugarplum fairy, Moneybrother (jätteduktiga och väldigt bra spelning) och Winnerbäck med hela uppsättningen av bandet.  På kvällen kollade vi på Chris Cornell, han var sångare i Soundgarden och Audioslave så det var jättekul att lyssna på låtar från dem. Black hole sun var häftigt att få höra Live, det trodde jag aldrig. Lyssnade på Soundgarden när jag hade min grungeperiod med Nirvana, Alice in Chains och Pearl Jam under mellan och högstadiet. Vi avslutade kvällen med Håkan Hellström och Faith no more (sångaren i Faith no more såg ut och lät som djävulen själv, var bara hornen som fattades) 

Vi åkte hem vid 2 tiden på natten och kom hem vid halv 7 på morgonen.

Detta har varit en rolig upplevlse som aldrig kommer glömmas bort! 

Peace and love önskar Daniel, Angelica och Kajsa!


En midsommarnattsdröm

Nu är midsommar 2009 över och vad trevligt det var igår! Midsommar firades hemma hos mig och Daniel. Vi hade knytkalas så alla fick ta med sig något och i slutändan blev det en stor buffé med allt möjligt - därbland hemmagjord färskpotatissallad, paj, grekisk pastasallad och ostbricka. Daniel, Marcus, Eric och Mikael var grillmästarna medan vi tjejer spelade kubb, mitt lag vann hihi. Och vilken tur vi hade med vädret, solsken under hela eftermiddagen =).
 
Efter maten spelade vi kubb igen, den här gången tjejerna mot killarna, tjejerna vann (haha!) Senare spelade vi singstar och ett ordförklaringsspel som heter Med andra ord. Det blev även lite drinksspel som ring of fire och horserace.
Helt enkelt en superlyckad midsommar! Jag hade inga höga förväntningar på den här dagen, hade faktiskt förväntat mig att det skulle ösregna hela dagen, dessutom blev allt planerat i sista minuten. Trots den dåliga planeringen och sista minuten inbjudningarna blev det jättekul, självklart tack vare det roliga sällskapet! Tack alla som kom! ♥
Festen slutade vid halv 3.
Efter festen gick jag en promenad med Eddie. Han ska hem till Falun under hela sommaren så var kul att träffa honom en sista gång innan han åker!

Med på bilderna: Eric, Wasse, Kajsa, Ninna, Maria, Cecilia, Mikael, Daniel, Angelica

Denna dag har varit lugn och skön, Cecilia undrade om jag ville komma över till henne för att äta pizza och kolla på film, men det får bli en annan gång, är alldeles för trött idag! För ett par timmar sedan var  Daniels syster Ellinor här och åt lunch med oss. Trevligt att ha henne över, händer alldeles för sällan!

Nu ska jag kolla på TV och inte göra någonting alls.

Ha det bra!
Kram kram

Oh, vilken härlig da´

Den här dagen har varit härlig trots det usla (konstiga?) vädret. Jag har varit på stan och fikat med Therese, Helen, Ninna, Kajsa och Anna. Det var hur mysigt och roligt som helst! Vi fikade i 2 timmar och pratade om allt och inget. Therese hade med sig en liten kupong - ät 2 betala för 1 så vi tog varm toast med mozarella och soltorkade tomater för endast 32 kr på Coffehouse -Mums! Efter fikat gick vi på stan någon timme, jag köpte ett Kubbspel =)
 
Anna, Kajsa och Jag                                       Therese och jag  


Igår var Kajsa hos mig och vi satt ute och solade och lyssnade på musik samtidigt som vi planerade för fullt inför peace and love! Jag, Daniel och Kajsa åker till peace and love festivalen i Borlänge nästa vecka och kommer vara där i 6 hela dagar = underbart! Dessutom verkar vi få bra väder, åtminstone enligt aftonbladets 10dagarsprognos, hur trovärdig nu den kan vara? Så camping, föreläsningar, nattbiografer, fester och konserter i fredens, kärlekens och passionens tecken väntar oss!
  
Peter Doherty, Babyshambles, Carl Barat, The Kooks, Razorlight, Faith no more, Chris Cornell, Thåström, Moneybrother, Dia psalma, Sugarplum fairy, Tiamat, Mando diao, Winnerbäck, Mötley Crue, Ulf Lundell med flera kommer dit! Kan det bli bättre?JAAAAAAAA! Jag kommer äntligen få se Peter Doherty! 

Peter Doherty - For lovers


Förutom att planera Peace and love så besökte jag även mina föräldrar. Min moster Annelie var där och slingade sitt hår, även mamma gjorde lite slingor i luggen. Det gjorde mig påmind om att jag verkligen måste färga mitt hår snart, har fått en rejäl utväxt vilket inte är så fint! Så på söndag blir det en ännu blondare Angelica.
Haha min moster och mamma blev lite glömska, glömde ord, svårt att uttrycka sig osv under tiden de hade i blekningsmedlet så vi kom på att det måste vara nåt gift i hårfärgen som tränger sig in genom hårrötterna och in i skallen till hjärnan och skrumpnar sönder den så att hjärnan inte fungerar normalt, därav uttrycket dum blondin.....! Det är alltså inte hårfärgen i sig det är fel på utan nåt ämne i blekningsmedlet som är boven till blondiners dumhet...=)

(OBS! Intelligensen sitter inte i hårfärgen)

På kvällen kollade vi på The grudge och pratade om allt möjligt. Jag orkade inte åka hem så sov över hos mina föräldrar (dessutom är den sängen mycket skönare än min!). Imorse skjutsade pappa hem mig 07.15! ^^

Nu ska jag göra sånna tråkiga saker som måste göras, laga mat, tvätta och storstäda....
Bye bye!  

Snart midsommar

Nu är det inte många dagar kvar tills midsommar ska firas, mörkare tider väntar oss därmed.  I och med midsommarfirandet så konsumerar vi svenskar extremt mycket alkohol vilket leder till mycket stök och många bråk. Dessutom inträffar många trafiklyckor under midsommarhelgen. Så ta det lugnt för guds skull ;)  

Det blir inget traditionellt firande för min del med dans runt midsommarstången, blomsterkrans i håret  och en midsommarlunch bestående av sill och färskpotatis. Nej mitt midsommarfirande kommer bestå av en enkel grillfest här i Ryd tillsammans med några vänner, men det kommer bli minst lika trevligt! (Fint väder tack!) Kanske blir det utgång senare på kvällen - det är ju aldrig fel...

En annan midsommar hos Cecilia
Strax ska jag äta lite rester, samma mat för tredje dagen i rad. Jag och Kajsa var och hälsade på Anna  för ett par dagar sedan för en lugn och mysig tjejkväll. Vi lagade rotsaksgratäng, quornnuggets och sallad  - och vad gott det blev! Dessutom hur smidigt som helst...Vi hade 1 stor bakpotatis, 1 stor sötpotatis, 1 stor lök och 4 morötter. Vi skalade allt och körde i en matberedare (kan även ha kålrot och palsternacka i men det skippade vi). Lade allt i en gratängform, saltade, pepprade, lite vitlök och 3 dl grädde, till sist 150 gram riven ost och sedan voila(!), bara in i ugnen i 30 minuter! 
I och med att det var jättelätt och blev så gott så lagade jag och Daniel det igår med och då blev det rester över till idag.

Annars har jag inga direkt planer för den här dagen. Väntar på att mamma ska komma hem från jobbet. Jag har beställt kläder från ellos (12 plagg för 428 kr =billigt) men det står i hennes namn så hon måste hämta ut dem åt mig. Hoppas plaggen passar, tycker inte alltid att storleken stämmer när jag beställer via postorder. 


 

 

Bloggens värld

Det har länge varit populärt att ha en blogg och jag har egentligen aldrig riktigt förstått tjusningen med det. Men nu ska jag ge det en chans och bli en såndär bloggande person som skriver texter som är väldigt intressanta för mig och antagligen mindre intressanta för alla andra. Förhoppningsvis kanske något vettigt skrivs ibland. 

Wikipedia: "Indexeringstjänsten Technoarit har sedan 2003 följt utvecklingen och uppskattar att det, i mars 2007, skapades omkring 120 000 bloggar dagligen. Två år senare, april 2009, beräknas ca 190 000 bloggar startas varje dag."  (Nu är jag en av alla dem!)

Varför har man då en blogg egentligen? Ska den användas som en dagbok där man skriver ner allt som har hänt under dagen, eller har man den för att dela med sig av sina intressen, politik, miljö, mode, nyheter o.s.v? Kanske för att provocera och få uppmärksamhet, eller filosofera och låta tankarna rensas. Skälen att blogga är nog lika många som det finns bloggare.

Mitt mål är att bli lika stor som Blondinbella och därmed tjäna massa pengar på det (OBS ironi), jag ska försöka att vara lika irriterande som Alex Schulman och därmed tjäna massa pengar på det (OBS ironi), däremot vill jag inte beröra som Marcus Birro och bli hotad till döds, det verkar mest jobbigt, stackars Birro.

Om inte dagens tristess hade blivit för stor skulle jag aldrig kommit på den här idén med en blogg. Men nu fanns den där och bloggen är skapad. 

Ha en bra kväll  - nu ska jag kolla på TV, en repris av "ett herrans liv" med Filip och Fredrik från 2006, Robert Gustafsson medverkar i dagens program. Intressant va? =)

Kramar


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0