Uppdatering

Det har gått hela 4 månader sedan jag uppdaterade om vad som har hänt i mitt ganska så händelselösa liv (i alla fall händelselöst i skrivandets stund). Har legat sömnlös i sängen ett par timmar och klockan är snart 03 på natten så istället för att ligga och grubbla vidare i sängen kan jag lika gärna uppdatera bloggen :) Tänkte sammanfatta i lite stora drag vad som har hänt under de senaste fyra-fem månaderna. Kan börja där jag avslutade senast. Maj månad innehöll en trevlig resa till Barcelona men jag hade också fullt upp med alla kurser på distans. Kan säga att det gick bra med kurserna även om makroekonomin kändes lite kämpig till och från! Sedan kom en väldigt bra sommar (med underbart väder) och den avslutades med en resa till Kroatien (bilder kommer nån dag). Dessförinnan läste jag en kurs i arbetsrätt och sommarjobbade på Scandic. Kursen i arbetsrätten gick bra, likaså sommarjobbet på Scandic. Rekommenderar alla som vill, kan och har tid att läsa sommarkursen i arbetsrätt! Kanske en av världens bästa lärare (Jan-Åke Sandell) och ett riktigt intressant ämne. 
 
Sedan kom hösten och då var det meningen att jag skulle läsa handelsrätt, ekonomisk brottslighet och EU-rätt men tråkigt nog krockade ALLA kurser med varandra så tog beslutet att bara läsa handelsrätten. Detta har medfört att jag bara läser 50% vilket jag nog kan påstå ha varit ganska segt! Som tur är har jag utnyttjat den "lediga" tiden ganska väl och hunnit med både en resa till Budapest (bilder kommer) och en resa till Alicante (släktträff big time!). Utöver resorna har jag hunnit med att kanske se 200 filmer, 30 serier, 1000 youtube-klipp så tiden har inte varit en bristvara i mitt liv...  
 
Nu till det tråkiga med att jag bara kan läsa 50%...Det innebär nämligen att det saknas 7,5 hp tills jag kan hämta ut min examen. 7,5 fjuttiga hp (cirka en månads heltidsstudier)! Det skulle inte vara så jobbigt om jag skulle ha sökt universitetskurser till våren MEN eftersom jag trodde jag skulle vara klar till januari så har jag inte brytt mig om att söka de kurser som jag behöver. De sista poängen kommer jag förhoppningsvis kunna läsa under sommaren!
 
Något som är riktigt kul är att jag har kommit in på en YH-utbildning, alltså yrkeshögskoleutbildning (lönespecialist). Jag tror det kommer bli riktigt bra för den kommer bland annat bredda min nuvarande utbildning samtidigt som jag kommer få praktisk erfarenhet då 1/3 är praktik och resten är praktiska övningar i skolan! Precis det som jag har saknat med universitetet! Är intresserad av att lära mig mer om personalfrågor och om lönehantering eftersom det är något som jag inte läst nåt om innan :) Det var cirka 270 behöriga som sökte på 30 platser och jag blev en av de 30 som kom in, yippie! Kändes faktiskt rätt bra efter intervjun så skönt att magkänslan kan stämma för en gångs skull :)
 
Förövrigt har det skett många andra trevliga händelser. Har som vanligt varit mycket hos mamma, pappa och hemma hos Robin :) Mycket mat och många filmer har det blivit!
Daniel har fyllt 30 år! :) Det firades genom att familj och släktingar var här hemma och åt smörgåstårta :) Han fick massa bra grejer, bland annat resan till Budapest.  
 
Maria har blivit mamma till en lite tös. Vi firade henne genom att ta in lite amerikansk kultur och anordnade en mycket fin babyshower :)
 
En del av sommaren ägnades åt diverse "sporter" såsom frisbeegolf och aquagolf. Har även testat på att spela lite squash :) Roliga sätt ett få lite motion på...^_^
 
Vi har fortsatt flitigt med våra musikquiz med en andra plats senaste gången och en första plats gången innan det! 
 
Brudarna Bus var även på en rolig kräftskiva i ett garage i september :)
 
Ja, det var väl lite allmänt om vad som har hänt på sistone! TjosanHejsan!
 

RSS 2.0