OopSie

Snart blir det gott käk, gryta med grädde, zucchini, paprika, lök, vitlök, champinjoner, tomat och till det tagliatellepasta, en grönsallad med fetaost och avokado och baguette, yummie!

Åh läste precis att Peter Doherty fick hjärtstillestånd för ett par veckor sedan och dog på sjukhuset, men de lyckades återuppliva honom med maskiner. Han har ett implantat mot droger inopererat och det hade tydligen blivit komplikationer med det, hoppas han mår bättre och att konserten på fredag blir av!! Just nu känns det väldigt osäkert... Dock vill jag att publiken ska vara lite lugnare än på videon här nedanför, vill ju inte höra massa okända människor utan den personen jag har betalat för att höra :-)

Time for heroes! - En otroligt bra röjig låt :)




Hemma igen..

Helt stört, Magnus cykel blev stulen för några dagar sedan och förut var Daniel och Magnus ute på en promenad och hittade hans stulna cykel, låst nära ändhållsplatsen..Vilken tur! Så nu ska de bara försöka få hem den hit igen :) Snälla hitta min stulna cykel också!

Vilken härlig promenad det blev till Gamla Linköping. Vi fikade varm choklad, mackor, lussebullar och kanelbullar på Ragnar Dahlbergs Kafé, där Ragnar själv höll hus. Ingen muntergök det där direkt...En dam och en man gick förbi honom och sa "dig känner vi minnsann igen!" medan han därpå svarar med en arg min, Ja, det är väl självklart. Han var bitter och verkade allmänt tjurig hela stunden han var där. Han borde vara nöjd med så många gäster...Men Icke! Men fikastunden med Anna var hur mysig som helst! På marknaden träffade vi på Hannes och Esbjörn, det var ju ett tag sen... Sedan gick vi och fikade glögg och pepparkakor. Lucian kröntes och lite julmusik sjöngs av en kör. Vi kollade inte så mkt på marknadsstånden, var otroligt mycket folk.  

                                                           
   
PluggPluGG!!

Julen närmar sig :)

Börjar nästan få lite julstämmning nu och snart ska jag på julmarknad i Gamla Linköping. Igår var det premiär med glögg och mamma julpyntade hemmet så julen närmar sig allt. På stan sprang det runt jultomtar och snögubbar..Pepparkakor och glögg delades ut lite här och var för att locka in kunder i butikerna. Några julklappar är handlade osv. Första advent alltså :) Ska väl fixa lite med mossa, adventsstjärnor och ljusstakar och grejjer i mitt hem med. Julen firas hos kussen i år, så mycket trevligt.

Andra advent då, jo det firas i stockholm och eventuellt blir det julmarknad i gamla stan. Hursomhelst blir det trevligt med konsert, hotellfrukost och shopping i Stockholm med kära vänner. Daniel ska på julbord i Stockholm, men jag tror inte jag orkar, då måste jag stanna en dag till i Stockholm och lär vara supertrött efter de hektiska dagarna, så i år blir det nog bara 2 julbord och båda i Östergötland :)

Det känns bättre på City nu, har börjat en ny tjej på jobbet som är hur trevlig som helst. Dock är väst mycket bättre, bättre sammanhållning på nåt sätt, och allt är så mycket mer organiserat och allt känns så mycket enklare. Det är ljusare överallt och gladare stämning, mer fritt...
Kursen som jag läser suger ännu mer än vanligt...bara att lida igenom..

Californication!, samt Nevada, Arizona och eventuellt Utah :)
  


Very nice indeed! Ibland måste man få drömma sig bort lite och längta även om det kanske inte blir av..

Igår var jag en god människa, skänkte pengar till svältande barn i Indien..Men Daniel är bäst, han har ett fadderbarn i Mexico som han hjälper varje månad.

David Bowie ljuder i högtalarna, en mkt bra skiva det där, the platinum collection. Men snart blir det julmusik och Daniel lär bli överlycklig - not haha. Men först prommis till Anna för att sedan ta en prommis till julmarknaden.
Tjing Tjohej

Girls night out!

I fredags jobbade jag på Väst, var evigheter sen..sedan träffade jag Cissi och Maria på stan, vi shoppade kläder, jag köpte en partytopp men gissa vad, den gick sönder första gången jag hade på mig den, GaaahHHHHh, dåligt!!  

Men i alla fall i lördags var det tjejernas kväll ute... Först åt vi på HG, förrätt - sallad, baguette och vitlöksdressing, Huvudrätt - parmesangratinerad potatismos med ugnsbakad quornfilé och mozarellaost, tzatziki och ruccola och morötter i dressing, yummie! Man kan ju säga att maten kosta 5 kr för min del *hihi*. I och med att man får inträdet gratis om man äter där (kostar annars 50 kr) och min mat kosta 55 kr så supernice deal :) 

Efter maten gick vi hem till mig och gjorde strawberry daquiris och banana daquiris, blev som efterrätt ungefär. Anna fixade mitt hår, lockade det med plattång - så fint =) Vi fixade i ordning oss och sen gick vi till Kajsa. Hos Kajsa blev det en oplanerad 90talsfest med alla låtar som man dansade till på låg och mellanstadiet, haha så roligt det var, snacka om träningspass...Lite drinkspel, lite tjejsnack och sedan var det dags för utgång

         


Herrgårn var det som gällde! En ganska trög början med lite folk, Vi dansade lite, men Cissi var jättetrött så hon gick hem, synd! Men jag följde med henne hem till mig för hon var tvungen att hämta sina grejer, sedan gick jag tillbaka till Herrgårn och det var då det roliga började =) Vi dansade jättemycket, shotade lite och träffade många roliga människor. När krogen stängde kl 03 kände vi att det inte riktigt va dags att gå hem ännu, så det blev efterfest. Anna träffade en kille som hon gilla så han följde med, HG-vakten (!)  (haha) undrade om han fick följa med och det var självklart det, man har ju varit på efterfest hos honom (Antons fel?) :) Så efterfesten var mysig, med mycket gitarrspel och sång, lite twister och allmänt prat, kl halv 6 var det i alla fall dags att gå hem! En mycket lyckad och trevlig kväll....

..nåt som inte är lika lyckat är kursen som jag läser just nu, flumflumflum..verkligen avskyr den...

BTW, Min bror har köpt en silverForrrrrd, jättefin bil!!

Imorse ringde Jenny kl 07.30 och undrade om jag kunde jobba på City, så är precis hemkommen därifrån, det var inte så kul, men så brukar det kännas första dagen och det kommer nog bli bättre på torsdag eller fredag. Saknar ju mina andra arbetskompisar :) Nu kom Daniel hem så nu ska jag äta Tacopaj, Tjing! 
    

Att göra Australien

När jag och Cecilia var i landet down under tillbringade vi 2 månader av tiden där, men egentligen räcker det med 1 månad om man vill hinna med det bästa som Australien har att erbjuda. Mindre än 1 månad tror jag inte är att rekommendera eftersom man då måste stressa igenom städerna och det blir bara tråkigt...Så här skulle jag lägga upp min resa om jag skulle åka dit igen tillsammans med någon som inte varit där tidigare.     

Att göra Australien under 1 månads tid:

Melbourne 4 dagar

Great Ocean road -
1 dag. En underbar vägsträcka som går längsmed havet, regnskog, vattenfall, scenformationer i vattnet, stränder, roligt djurliv med papegojor, koalor och kängurus är bland annat saker man får uppleva.

1 dag. Vandring i parker (Royal botanical garden) och krigsmuseum. Det finns flera vackra parker och allting är rent och välordnat. I parkerna finns all slags växtlighet - barrskog, tropisk skog och lövskog, skog med bambu, tea tree, ecupalyptusträd, gummiträd med mera. Sjöar med stora svarta svanar, vita svanar är ovanligt. Melbourne är känd för frasen "fyra årstider på en dag" och det märker man verkligen av. Många fladdermöss, papegojor och kakaduor. Mysiga cafeterier i parkerna.  

Melbourne city
1 dag, En dag räcker för att se staden, gammalt möter nytt, lite norrköpingstuk med spårvagnar som går genom staden.

St kilda 1 dag. St Kilda känns som ungefär lilla Miami. En stor promenadgata pryd med palmer längs med den stora stranden där många åker rullskridskor och motionerar. En liten överklassort med fina konditorier med goda bakverk. Sol och bad.






Canberra och Albury - Hoppa över, ganska tråkiga städer där det enda sevärda är parlamentshuset. Om man jättegärna vill se Parlamentshuset så räcker det med 1 dag i Canberra. Allting stänger på eftermiddagen eftersom alla slutar jobbet då så staden dör helt och hållet.



Sydney 4 dagar 

1 dag Blue mountains med en otrolig grönska med höga toppar och djupa dalar, vattenfall

1 dag Operahuset, Harbour bridge och de mysiga promenadstråken längs med vattnet och picnic i Botanical garden

1 dag Sydney city En stor välordnad ren stad med bra shoppingmöjligheter. Finns en gammal del av Sydney som är full av historia och är jätteintressant, kommer inet ihåg vad stället heter.   

1 dag Mysiga badstränder som välkända Bondi Beach eller Manly beach

Utekväll: Kings kross med hundratals nattklubbar, dock mycket elände i form av prostituerade och alkoholister.




Noosa och Noosa Everglades 3 dagar 

2 dagar paddla kanot och campa i ödemarken i Everglades med ett otroligt djurliv (tjurhajar, stingrockor, spindlar, roliga fåglar, stora ödlor med mera) och en häftig gigantisk sandbank uppe på ett berg. Ibland fick man känslan av att man var hemma, när man paddlade genom öppet vatten, lite yxningenkänsla liksom (såg precis ut som en svensk sjö med små öar), när man kommer in i floden med spegelklart kolsvart vatten vet man inte om man varken är upp eller ner, så spegelklart var det. Tea tree träden gör så vattnet blir blankt och kolsvart. På morgonen när solen går upp ser man alla möjliga fåglar, många stora örnar cirkulerar i luften och imman ligger tätt på vattnet, vackert!     

1 dag - Bada på en av flera öde stränder och vandra upp längs med bergen med fin utsikt.  



Byron bay 3 dagar

1 dag. Vandra runt i den mysiga lilla staden Byron Bay (lite hippiekänsla över staden, ta eventuellt en tur till den lilla staden Nimbie - där bara gamla hippies bor) och sola och bada på de vackra stränderna (finns hur många stränder som helst)

1 dag - Surfingkurs, Det finns lära dig surfa på en dag kurser. Byron bay är det ultimata stället för att lära sig surfa på.

1 dag - Vandringsleden till Byron Bay lighthouse med en otrolig utsikt där man kan se valar och delfiner.

Kvällen: Bra uteliv 

 

Surfers paradise 1 dag. Bad med höga vågor och läskiga strömmar, och promenera i den ganska ickecharmiga nybyggda staden med skyskrapor. (Kan hoppa över om man inte älskar skyskrapor, en millång strand och höga vågor.



Brisbane 1 dag - En lugn storstad byggd längs med en stor flod med långa promenadstråk. Jag tyckte den staden var ganska tråkig...Även Brisbane kan skippas

Frasier Island 2 dagar - Uppleva de vackra sötvattenssjöarna, bland annat Lake mckenzie, vandra i den stora häftiga regnskogen, mata dingos, campa på stranden. Vacker utsiktspunkt där man kan se valar och delfiner leka. Det går utmärkt att bada i sötvattenssjöarna men inte i havet - alldeles för strömt och vithajarna tycker om att hålla hus vid den stranden på grund av många sälar. Ett stort strandsatt skepp med intressant historia. Världens största sandö.



Townsville - Vi kollade på ett stort akvarium över fiskarna och hajarna som finns utanför australiens kust för att göra oss redo för dykning i Cairns. Vi kom till Townsville vid fel tidpunkt, det var drottningens födelsedag och allting var stängt, kanske därför jag inte gillade staden något vidare...Kan skippas.



Magnetic Island - En Ö som inte är direkt utvecklad. Fina vandringsleder och ett paradis för den som vill rida häst på stranden. Ganska lik resten av Australien och erbjuder inget utöver det vanliga, dock mycket konstiga och läskiga djur!




Airlie beach och whitsunday islands 3 dagar

Segling 2 dagar på whitunday islands och uppleva en av världens vackraste stränder - whitehaven beach, boende på en Ö, fiska i havet,  snorkling, vandring i regnskogen till en utsiktspunkt över hela whitsundays. Om man inte vill segla kan man åka helikopter över, då får man se det fina hjärtat mitt ute på havet!

1 dag - Uppleva den mysiga lilla staden Airlie beach 




Cairns 3 dagar

1 dag - Testa på att dyka eller åka på snorklingstur till stora barriärrevet. Bland det häftigaste i hela Australien om man tycker om undervattenslivet. Koraller och fiskar i alla färger. Hajar, rockor, delfiner med mera.

1 dag - Hoppa fallskärm - Om man är galen som Cecilia, jag nöjde mig med att gå runt på stan och shoppa i Cairns shoppingscentrum

1 dag - Slappa och bada i den konstgjorda lagunen. På grund av Box Jellyfish så är det ofta förbjudet att bada i Cairns så därför finns en lagun istället. Längsmed lagunen finns flera barbecuegrillar som är till för allmänheten - jättemysigt!

Kvällen: partybussen.
 
Alice springs med Ayers Rock 2 dagar - se lite av outbacken och kolla in den glödande Uluru, Ayers rock.
Aboriginer, farliga djur och röd sand.  


AliceSprings-0018-W600.jpg image by munitalP_photos


Jag skulle hoppat över Magnetic Island, Townsville, Canberra och Brisbane och istället åkt till Tasmaninen (En Ö utanför Melbournes kust) Till Tasmanien åker man för naturen. Här bor den tasmanska djävulen.

 


Sammanlagt 26 dagar, 4 dagar går ungefär åt till resandet. Jepp det är helt möjligt att hinna med det bästa som Australien har att erbjuda under 1 månads tid - utan att behöva stressa igenom allt :) Det bästa sättet att ta sig mellan ställena är via buss - Greyhound bus, man köper ett pass i förväg sedan hoppar man på och av hur man vill...    

Det finns självklart hur mycket mer som helst att göra, det som jag har tagit upp är främst det som jag och Cecilia upplevde.. =)  

Så nu har jag drömt mig bort tillräckligt länge så nu är det dags att plugga lite! ciao ciao!

Nu är det dags för fredagsmyyyyyyyyyyyyyyys

Friday I'm in love! -En låt av The Cure

Ikväll blir det pizza (mums) och någon härlig film...Kanske Benjamin Buttons? På tal om pizza så har jag införskaffat mig (tack bubb) ett program där man räknar viktväktarpoints och jag ska äta 18 points - 18 points det är ju INGENTING!!? Har skrivit upp pointsen i 3 dagar nu och kommer alltid runt 32 points, där är anledningen till att jag går upp i vikt haha..*aha!* - glödlampa. Jag saknar den tiden då man kunde proppa i sig hur mycket godis och hur många pizzor som helst utan att gå upp ett enda gram...snyft.  

Har börjat med den andra kursen och är redan trött på den, vilket larv =P

Här är något som inte är larvigt iaf - The Littlans med Their way:


Skitbil

Den bilen ställer bara till med problem....när just vi lånar den - så typiskt! Vad gör vi för fel?? Dumma dumma röda bil



Häromdagen var vi och kollade på en lägenhet på Prästbolsgatan 4 i Majelden - precis där jag vill bo! Men tyvärr var lägenheten alldeles för högt upp för att kunna ordna med en katt trappa så vi var tvungna att sorgligt nog tacka nej, men förhoppningsvis flyttar någon därifrån som bor på bottenvåningen...Innan lägenhetsvisningen var jag hos Robin och kollade på en skräckfilm som heter Orphan - den var faktiskt bra! Rekommenderas :)  

På tal om filmer så var jag och Daniel och kollade på bio och käkade mongolisk buffé på Djinghis Khan (supergott!!). Filmen vi såg heter Zombieland och var också jättebra och rolig! Skräckkomedi :)


Annars då? Jo annars är det helfint...Slutprovet gick jättebra tror jag, så nu är de kurserna slut..

Människan socialt och kulturellt är nästa kurs, läste lite i boken igår och blev jätteupprörd. Handlade om kvinnlig könsstympning, jag visste innan att det är en hemsk tradition i vissa länder i Afrika för att en tjej ska bli kvinna, men inte så hemsk, fyfan! En form av kvinnlig omskärelse kallas för infibulation och utförs mer omfattande i bland annat Somalia.

"Infibulation görs utan bedövning i två steg. Först skär man bort klitoris. Därefter skärs de inre blygdläpparna och delar av de yttre bort. Med taggar från växter förs sedan vulvas sidor samman. Taggarna sticks in på vardera sidan av vad som återstår av de yttre blygdläpparna. Med hjälp av tråd och djursenor vilka viras runt ändarna på taggarna, dras dessa ihop. Därefter binds flickans ben samman med tygstycken. Den kvinnliga omskärelsen utförs utan bedövning och oftast under mycket bristfälliga hygienska förhållanden, med livshotande infektioner som följd. Risken att smittas med hiv under ingreppet är stor. Infibulationen är en garanti för att flickan är oskuld vid giftermålet. Som en del av äktenskapskontraktet ingår mannens rätt att öppna kvinnan. Det första samlaget på bröllopsnatten innebär ett stort trauma för kvinnan. För mannen är det dock mycket viktigt att med sin penis lyckas tränga in i den infibulerade kvinnan. Dels är genomtryckandet ett uttryck för manlig kontroll, dels ett bevis på manlig styrka och mod. Om en man inte lyckas forcera med sin penis använder han istället en kniv."

-Människan socialt och kulturellt (Anne Charlotte Ringquist)

Stackars kvinnor och hur ska det gå att få stopp på?



Så nu till I-landsproblemen: Imorse vaknade jag klockan 05.20 på grund av att lampan tänds automatiskt då (Daniel måste upp då så lampan tänds vilket gör att jag också vaknar den tiden varje morgon) Så känner mig lite småtrött nu. En gubbe kom förbi imorse och lämnade radondosor för att mäta radonhalten i bostaden, han klappade Musse som blev vettskrämd, hehe. På eftermiddagen tog jag en promenad(!) till stan och fixade med nytt bankkort, mitt andra är trasigt så behövde ett nytt. Nyss var Kajsa här, vi bokade buss till Estocolmo den 4 december - och en lyxig buss verkar det vara - bus 4 you heter företaget. Såhär ser sätena ut, ganska breda och sköna måste jag säga...  





Senaste köpet på tradera 2 st Dust it för priset av 1 :) Men nu får det räcka med tradera för ett bra tag frammåt!



Nu ska jag sova, natti natti!



Irriterad

Den här dagen har verkligen sugigt - jaaa faktiskt allting har gått fel - suck! Är så trött på InfoKomp, de är grymt dåliga på allting för tillfället anser jag!! Men nu ska jag sova iaf och hoppas på att morgondagen blir bättre...
HmmmZ?  natti

Halloween är över!

Det var jättekul igår :) Förfest hos mig, sedan halloweenfest hos Anna och kvällen avslutades med HG. Vad alla hade klätt ut sig fint(?)! Här kommer i alla fall några läckra bilder från förfesten!





Happy Halloween


RSS 2.0