Vinterljus 2011 Linköping

Nu är jag tillbaka i Kalmar igen efter en helt fantastisk vecka i Linköping! Hann nog med det som jag ville hinna med :) Tjejkväll hos Lina, pizza och film med Cissi, musikquiz på Harrys, musikquiz med familjen i Lambohov, en helkväll med kortspel och vintermys med Daniel, julmarknad i Gamla Linköping, promenad kring stångån för att se vinterljusen och massa mys med katterna, så har varit helt perfekt =) Och det bästa av allt INGET plugg! Hade nämligen räknat med omtenta i kalkyleringen och internredovisningen och därmed behöva plugga hela veckan, men jag klarade den(!) så därför har jag tagit lite välförtjänt semester ett tag!

Tog inga egna bilder så har lånat dessa från facebook, jättefint:Förra årets nyårsljusshow! Sweet ^^
 
Men nu är jag tillbaka i Kalmar igen och imorgon börjar grupparbetena och det är även dags att börja läsa till tentan som är om lite mindre än 3 veckor...Men det känns lugnt, inte alls lika tungt som det brukar, dels känns det som man kan en del redan, läste ju ungefär samma kurs förra året så tror man har lite försprång ändå, dessutom ska tentan inte vara alltför svår har jag hört och förutom detta så är det ju bara 3 veckor kvar tills vi åker till Paris! Så allt känns sooooftischh....

Och så en låt

CHEERS!

Home sweet home

Är hemma i Linköping i ett par dagar, gutt! Jag ÄLSKAR att vara hemma! Har varit en del att göra i skolan, har haft grupparbete, redovisning och opponering och det gick väl okej! Vår grupp fick bra respons, kändes skönt eftersom gruppen innan fick världens utskällning av läraren och de verkade bli helt förstörda, typ likbleka :P Blev skitnervös efter det, är ju inte kul att bli helt förnedrad liksom....=P Hade tenta igår i 4 timmar, vet inte hur det gick men det märks om tre veckor...Nästa vecka börjar grupparbeten igen, samma visa om och om igen...=/ Bara en månad kvar sen är det föreläsningsfritt under några veckor. Den här terminen har ändå gått ruskigt fort än så länge, får gärna fortsätta så!

I helgen var mamma och pappa i Kalmar, blev mycket mat och världens filmmaraton, tror vi hann med 5-6 filmer eller nåt =) På lördagen gick vi på stan och shoppade kläder, nice helg!

I veckan ska jag kolla på vinterljusen och dricka massa glögg och försöka komma i julstämning :) Det är ju rätt mysigt med sånt där, däremot ogillar jag snö och kyla så är lycklig så länge snön håller sig borta...Snart blir det att laga käk med Cissi och slappa en hel kväll för en gångs skull =)

Norah Jones & Belle & Sebastian
 

The Kooks - Junk of the heart


Så nu har jag verkligen gett Kooks album - Junk of the heart, flera månader med otaliga försök till att hitta något positivt med albumet, men tyvärr, det fungerar verkligen inte. Kooks som har varit ett riktigt favoritband under flera år har verkligen blivit riktigt råtråkiga. Störtlöjliga texter(!!!!), inte ett dugg nyskapande, och sjukt omogen och ospännande musik. Trist för jag såg verkligen fram mot det här albumet. De skulle helt enkelt ha slutat efter 2 album så kanske jag fortfarande skulle tycka att de är helt fantastiska!
Ett till misslyckande är samarbetet mellan Lou Reed, f.d bandmedlem i underbara Velvet Underground och Metallica. Läste att deras album Lulu har blivit utsett till ett av världens sämsta album och jag kan inte annat än att hålla med. Förvånar mig inte ett dugg att albumet är megadåligt eftersom Metallica är inblandade, och sen när gjorde de senast något bra egentligen? Senaste skivan som går att lyssna på var väl i början på 90-talet någon gång =P. MEN det som förvånad mig är att Lou Reed har misslyckats så hårt. Jepp många band som jag hade höga förväntningar på men som gjort mig besviken, och det känns tråkigt när jag verkligen har sett fram emot dessa album sååå länge!  

Ganska schysst albumfodral iaf:
 


I really really wish I could be, somewhere else - than here

Razorlight är ett svensk-brittiskt indierockband, bildat 2002 i London. Johnny Borrell (sång) annonserade efter musiker i New Musical Express. Björn Ågren (gitarr) svarade och rekryterade sin gamle Lidköpingskompis Carl Dalemo (bas). På trummor spelade ursprungligen Christian Smith-Pancorvo, som blev sparkad 2004. Han ersattes av Andy Burrows. Sommaren 2004 släpptes deras debutalbum, Up All Night, vilket gjorde snabb succé i Storbritannien. Musiktidningen Q prisade bandet som Best New Act för 2004.


You're an emotional wreck
You don't know who you are
You never say what you mean
And you keep your mouth shut
And your nights stay still
And then you come and call on me

You say I just can't help myself
I really really wish I could be somewhere else
than here

Såg några låtar från Razorlight i ett liveframträdanden för några år sedan, men missade tyvärr en liten del av konserten, men somewhere else hann vi se iaf, de var duktiga :) Däremot gillar jag inte själva videon:
Ungefär det som beskrivs i de första raderna av första versen och hela refrängen, så känner jag just nu! Vad stressad jag känner mig, ett riktigt emotionellt vrak och den känslan förstärks av den gamla vanliga hemlängtan, I really wish I could be somewhere else, than here, det irriterande lilla rummet på Gröndalsvägen.

Nu handlar allt bara om stress och press och tristess. Det kommer dröja till den 19:e december innan jag kan åka hem, det är lång tid!! Har ju varit här i 2 veckor och är redan frustrerad över allt, hur ska jag klara 1,5 månad till? =/

Att allt känns jobbigt nu är nog just för att jag inte har något att se fram emot på nästan två veckor, bara tråkiga saker som väntar! Hela helgen ska vi sitta och skriva ett arbete om organisation och ledarskap och på måndag ska allt vara klart och då ska vi skriva frågor till opponering på ett annat arbete. Tisdag - redovisning och opponering. Förutom detta är det ju att plugga till tentan som är om ca 10 dagar och som ska vara jättesvår - igen! Jodå, för de har gjort om den här kursen med helt ny kurslitteratur, så det är tydligen många som kuggar nu med, just my luck! Innan sa alla att den var ganska lätt att klara men nu säger folk som haft det nya upplägget att den är skitsvår, är jag förvånad? Nope! MEN marknadsföringen som är om ca 2 veckor SKA vara enklare, så får hålla tummarna då:)

Som sagt, just nu sitter vi i grupparbeten hela dagarna igen, jag ogillar grupparbeten! På fredag är det intervju med Best Western Kalmarsund, men denna intervju lär ju iaf gå bättre än vad det gjorde med Kalmar stadshotell. VD:n för det hotellet var ju en riktig stor skitstövel men när jag ringde och pratade med VD:n för Kalmarsunds hotell så verkade hon urgullig så känner mig inte så nervös inför denna intervju i alla fall. 

På mig stämmer den gula och rosa in :) Går så mycket snabbare när man gör det själv ju!

Händer bra saker ibland dock! I onsdags var vi hos Jessica och hade en jätterolig kväll, drack vin, snaskade ostbricka och spelade massa spel och bara snackade, jättemysigt, borde fixa med fler sånna kvällar :) Enda anledningen till att jag stannar och fortsätter plugga i Kalmar är ju pga vännerna och Robin, annars skulle jag dra direkt, auf wiedersehen!

I helgen var Daniel här med och det var ju underbart även om tiden gick alldeles föööör fort. Vi skulle äta på källaren kronan, men tyvärr var det fullbokat så tro det eller ej, men det blev Table20 igen! Men maten är ju så god och man blir verkligen aldrig besviken - men nästa gång då blir det källaren och då får vi boka veckan innan =) 

Valen inför nästa termin är avklarade och de kurser som ska läsas då är fördjupad redovisning, finansiering, organisation, metod & uppsats! Längtar såååå mycket =) (not!) Nää men jag måste lära mig att tänka positivt, även när allt känns tungt, har någon något tips på hur man gör? Varför upplever jag alltid det dåliga så mycket starkare än det som är bra i livet? Varför glömmer jag hela tiden bort det jag lyckats med, och istället fokuserar på småsaker som gått fel som egentligen inte betyder någonting? Jag har verkligen så mycket lättare att se på allt det dåliga att jag hela tiden glömmer bort det som är bra.
TÄNK POSITIVT!


Don't leave me hiiiiiiiiiiiiiiigh, don't leave me dryyyyyyyyyyyyyyyy! Tjooooooooooooooo

High & Dry

Tycker att Radiohead har gjort ganska många bra låtar och att låten High and Dry är grymt underskattad och borde ha blivit mycket kändare :)

Radiohead
är ett engelskt alternativrockband från Abingdon, Oxfordshire. Bandet består av Thom Yorke (sång, rytmgitarr, piano), Jonny Greenwood (gitarr, keyboard, andra instrument), Ed O'Brien (gitarr, bakgrundssång), Colin Greenwood (basgitarr, synthesizers) och Phil Selway (trummor, slagverk).

Radiohead släppte sin första singel, "Creep", 1992 som gjorde succé bland annat i USA efter att albumet Pablo Honey (1993) kommit ut. Radioheads popularitet ökade i England ännu mer efter nästa album, The Bends 1995. Med sitt tredje album, OK Computer (1997), befäste Radiohead sin plats bland de allra största banden på alternativscenen.Bra text

RSS 2.0