San Francisco dag 3. Uppdatering med bilder

Nu har vi varit i San Francisco i 4 dagar och imorgon ar det dags att bege oss ivag till vindistriktet Napa valley for att spana in lite vinrankor och kanske provsmaka nagra kalifornska viner. De sista tva dagarna i SF har varit otroligt handelserika och trots all smarta i skelett och benpipor, sa har det varit vart alla promenader. Tankte beratta om hur gardagen sag ut och sa tar jag den har dagen i ett annat inlagg, ar for trott for att skriva om bada dagarna.

Igar pa morgonen vid 9 tiden gick vi till Ferry Plaza farmers market vid pir nummer 1 som ar en fruktmarknad med bara narodlad och organisk frukt. Det fanns aven lite andra saker att kopa. Robin kopte nagon slags smaksatt honung i smakerna jordgubb och lakrits, var helt ok, pastas vara nyttigare an godis. Vi akte tillbaka till hotellet efter ett tags kollande pa marknaden och en stunds solande vid hamnen, och tog det lite lugnt. Jag och mamma gick upp till terassen pa hotellet och drack kaffe och choklad. Vi har haft en valdans tur med vadret. Har varit jattevarmt och soligt och vi har redan brant oss. Mamma ville hitta en kjol sa vi gick till Hennes och Mauritz. Hon hittade en kjol som var fin men tyvarr var hennes storlek slut. Sotsuget infann sig sa vi gick till Macys vid Union Square och gick in till Cheesecake Factory dar vi kopte ungefar varldens onyttigaste cheesecake med kola jordnottssmor och pekan med choklad. Fattar inte hur det ar mojligt att fa in sa manga kalorier i en san bit...Vi satte oss i Union Square och kollade pa nagra balettdansorer som dansade runt lite pa en liten scen...Cheesecaken var sjukt god men efter ett typ 2 tuggor blev man matt och illamaende, sa fettig var den. Vi gick vidare till Yerba Buena gardens som ar en stor park for att kunna stryka en av sevardheterna. Sprang lite vilse ett tag men sa smaningom lyckades vi hitta dit. Dar spelade en orkester, Gay and Lesbian band som marscherade nar Harvey milk blev vald som kandidat i riksdagen och aven nar han blev mordad. Milk var en politiker som slogs for homosexuellas rattigheter och lyckades ta sig in i parlamentet och forandra samhallets syn pa homosexuella. Han blev tyvarr mordad i San Francisco men har levt kvar som en ikon for de homosexuella. Vi lyssnade pa musiken och vilade ett tag och sedan kande vi att det var dags att ga tillbaka till hotellet for att ata kinamaten som var kvar fran dagen innan.

Ferry Plazas Fruktmarknad                                        Pappa blickar ut mot hamnen

Pa Union Square                                       ....dar vi at god Cheesecake

Orkester spelar i Yerba                                  Mamma och pappa solar


Pa kvallen var det dags for fangelseon Alcatraz! For att ta oss till pier 33 dar batarna avgick ifran hade vi tankt att ta en cable car men tyvarr var de omojliga att fa plats pa eftersom det var sa manga som akte dem sa det blev ytterliggare en lang promenad. Innan batarna avgick passade vi pa att ga till pier 39. Dar var det ett himla stohej med hur mycket folk som helst. Ett mysigt stalle men otroligt trangt. Vi sag sjolejon som lat hogt och lekte och var jattesota. Sedan var det dags for Alcatraz! Baten avgick kvart i sju pa kvallen och tag kanske 25 minuter. Vi fick aka runt hela on medan en person berattade om alla delar av fangelset. Ombord pa Alcatraz fick vi en bra guide som berattade om de olika flyktforsoken som skett, mycket spannande. Det foljdes av en tur med horlurar och bandspelare dar bade fangar och vaktare berattar om sin tid pa fangelset samtidigt som man gar omkring och kollar i fangelset. Var en riktigt bra utflykt maste jag saga. Tillbakavagen var fin, inte helt fel att se San Francisco fran en bat nar solen gar ner. Pa hemvagen akte vi Cablecar linjen Powell Mason och hem kom vi vid 22 tiden. Alla somnade direkt helt utmattade.

Sjolejon vid pier 39                                              Pa baten till Alcatraz

Audiotour pa fangelset                                               Guiden pa Alcatraz

Sa skulle Robin och jag se ut i fangelset!

Utsikt fran Alcatraz                                                         Alcatrazfangelset

Cellerna                                                               Bye bye Alcatraz!


Skriver om idag en annan gang, tiden ar alldeles for mycket och maste upp tidigt imorgon for att packa ner allt och checka ut. tjohej


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0