Dina chanser blir allt färre, och ditt tvivel bara värre

Jag är hemma i Linköping för sommaren! =) Hyllar denna stad och får lite nostalgiska livskänslor med hjälp av Winnerbäck! 9 st Winnerbäck konserter har det hunnit blivit, 10 om man räknar med den första konserten jag var på med honom, då var vi ca 10 personer i en liten skivaffär i Linköping, de flesta gick därifrån efter de hört nån låt men jag stod kvar läänge och förstod att han någon gång kommer bli stor, ca 5 år senare var han Sveriges största kändis, lite roligt :). Jag gillar fortfarande Winnerbäck. Han lyckas liksom fånga känslan av livet i vardagen, utan att det ska vara alltför konstlat och krångligt :). Och att många låtar handlar om just Linköping bidrar nog alltmer till att jag kan identifiera mig med texterna och det är väl ändå när texterna talar ett betydelsefullt språk som gör att de blir till något extra :) Iaf för mig!

Hjärter Dam, du var så tyst, tills du blev kramad och kysst
Nu har du fått din kära livskumpan
En soffa på rea och en nyrenoverad trea i Stångåstan

Det finns en fagrare glans, någon annanstans
Du får hoppas som om himlen fanns, och tro och be att det ska gå
För du får ingen tröst, av din inre röst
Den vill knäcka dig varenda höst, och gråa dagar skyndar aldrig på

Depressiva episoder och maniska perioder
Vissa klarar sig utan extas
Andra springer fatt och blir nervösa och får spatt
om inte livet är ett kul kalas

Lyckan kommer, lyckan går, och det är långt till nästa vår
Nu faller löven över Stångåstan
Nu sitter alla på kafé och snackar skit och dricker te
av gammal slentrian
- Gråa dagar med Lars Winnerbäck

Efter vi (Jag, Jeccs och Maria) skrev tentan gick vi till Camilla i klassen och käkade pizza och efter det satte vi oss med massa klasskamrater vid vallgraven vid slottet och förfestade. Sedan gick vi till Vallen, en krog i Kalmar där hela klassen var och hade lite avslutningsfest och dans, var ganska intressant att se alla så fulla! Det stämmer verkligen att de som är tystast blir de värsta personerna när de fått i sig alkohol :). Var en jätterolig kväll och natt! Tentan på dagen gick däremot inget bra men då är det ju som det brukar, vore ju konstigt annars ^^, Men det gör inte ett dugg för nu är det SOMMAR! Robin var schysst oc skjutsade mig till stationen för jag hade så mycket packning så kunde inte bära själv. Som tack bjöd jag honom på lunch på Table20, och man får verkligen mycket mat där, även på lunchen och det är otroligt gott! Det blev Canneloni för min del den här gången :). 

Och hela veckan i Linköping har varit suverän, hunnit med att hänga med Daniel en del, vi har varit i Viggeby och badat, grillat med hans föräldrar och bara haft det härligt! Igår var jag med mamma å pappa och käkade kinabuffé och kollade på kläder, lämnade civilrättsboken på bibblan och hämtade upp lite reserverade böcker, sedan var jag över en sväng hos Cissi. Idag skulle jag egentligen på musikquiz men har JÄTTEont i nacken och ryggen så kan knappt röra mig så får vänta tills det blivit bättre...=P

En enda ambition
Att få
brudarna från Berga
att skratta eller gråta
och rymma över taken
Bort från regelboken, stöveltrampet,
tegelväggen, la isla bonita
Och dom brandgula
stolarna man staplar
på varandra

Jag hör det inrökta ljudet
från en
replokal vid tågstation
Bland speditionslokaler
och bortglömda depåer
Det stumma, dova skinnet
och basen som darrar i gallret
och glaset och det doftar
just som asfalt gör
om hösten
Söndermarken - Winnerbäck

Många minnen har man själv från replokalen vid tågstationen, dvs Skylten, där var jag faktiskt med Daniel några gånger innan vi ens var tillsammans och knappt kände varandra - skoj :) Det var över 10 år sedan. 10 år.

Har hunnit läsa lite böcker, Dean Koontz - Odd Thomas och en annan svensk bok 14 år till salu. Ska ge mig på Dean Koontz - Blixtsken snart för har lånat den på bibblan, är så skönt att läsa böcker utan att behöva känna att man faktiskt måste KUNNA och komma ihåg allt som står i böckerna :) Har förresten blivit en del böcker av Mr Koontz, tycker han skriver spännande böcker och konstiga böcker, jag gillar konstiga böcker!  


Vi har bakat lite bullar å så med..det är ju sååå gott

det finns en tätort på en slätt
ett kyrktorn sträcker sig mot himlen
som en tiggare under slummen
du ser det från den stora vägen

om jag kommer dit igen
har du en plats där jag kan vila
ett rum där jag kan känna att jag är någonstans ifrån
ett fönster vi kan sitta vid och blicka ut mot ån
En tätort på en slätt - Winnerbäck

BTW jag hatar bönor, och har alltid hatat bönor - men guess what! Igår gjorde vi en bönröra med en burk vita bönor, soltorkade tomater, en kruka basilika, vitlök och olja som vi körde i en stavmixer och jag är frälst!! Så otroligt gott det är, helt beroende så nu ska jag göra en sån sats varje dag tror jag - yummie :)  

Som om inga sorger fanns
naturens lagar i balans
som om vi alltid var tillsammans
men som om världen sa ifrån
som glada dagar drar korta strån
jag blir väl kvar här i stan vid Stångån
En vårdag i november - Winnerbäck

Jag älskar att vara hemma! Att bara gå omkring i mitt egna hem, inte ett hem som man delar med typ 100 andra. Att leka med katterna, ta ett långt bad, laga mat i mitt egna kök, I love it! Haha så höga krav kan jag ju inte påstå att jag har på livet ;). Måste skaffa ett nytt hem i Kalmar efter sommaren, det är ett krav :) Men nu har jag 2,5 månad i Linköping och det kommer bli niiiiice!!

Så där, det var väl lite meningslös information om den här veckan ^^ 

Vi kan väl ses igen, jag gillar Stångån på hösten,
när vardagsslumpen lagt sig över torgen
Då kan man andas igen och ägna timmar åt att bejaka glädjen
eller begrunda sorgen 
Winnerbäck - Elden

Tänker inte avsluta med en Winnerbäck låt utan det blir istället en låt med den vackra Regina Spektor!  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0