En död ko är en bra ko?

Tandläkaren gick sådär, ska tillbaka i augusti igen, inte bra för plånboken men desto bättre för tänderna. Men det var inget megastort hål jag hade utan det var en lagning som gått sönder så ska fixa iordning den igen...BLÄ!


Frisbeegolfen var rolig! Både jag, Cissi och Robin slutade på 121 poäng, helt sjukt! Hur stor är oddsen att 3 personer slutar på samma poäng? Lite skoj iaf, att det var jämnt hela tiden och att ingen var jätteduktig (eller jättedålig). 

Jag har börjat jobba på världsbutiken för rättvis handel i stan. Det är ideelt, dvs jag jobbar utan lön, men det är det värt! Nästa pass är på lördag mellan 11-15!  

VAD ÄR RÄTTVIS HANDEL?
Barnarbete, extremt långa arbetsdagar, hälsofarlig arbetsmiljö, sexuella trakasserier, dåliga löner, kortsiktiga handelsavtal och frånvaro av demokrati…
Bakom de varor som florerar i den dagliga handeln finns ofta berättelser med beskrivningar som dessa. Globaliseringen har lett till utvecklingsmöjligheter för många länder, men inte sällan kommer människor i kläm på vägen. Rättvis handel syftar till att förbättra villkoren för de som producerar de varor vi konsumerar.Midsommar har varit, och det firades hos Daniels vänner. Var kul i början men mindre kul i slutet och inte alls kul dagen efter. En bra sammanfattning. 

Häromdagen var Jonatan här och hälsade på. Han bor ju inte i Linköping längre så blir ju inte så ofta man ser honom längre. Men det var jättetrevligt! Vi grillade, lyssnade på musik och diskuterade om intressanta saker. Även Mange var här. Det är roligt med Jonte för han "retade" eller jävlades med mig när vi var yngre om att jag var vegetarian. KÖTT ÄR GÖTT, SLAKT ÄR MAKT, EN DÖD KO ÄR EN BRA KO, osv brukade han hålla på, men gissa vad - jo ca 6 år senare blev han också veggie och under grillfesten höll han tal om varför det är fel att äta kött osv osv. haha! Efter en stund kom Cissi och joinade, käkade lite mat och sedan gick vi ut för att spela frisbeegolf! En sådan runda tar ca 2 timmar, och man springer genom hela rydsskogen typ...Jättebra motion och rätt kul faktiskt :) Förutom att jag trillade nerför ett berg och vrickade till knät, så har tuggat ipren i flera dagar...=P

I förrgår hjälpte jag Cissi att flytta. Hon ska flytta från abisko till T1 tilll en mindre lägenhet. Efter vi åkt fram och tillbaka och sprungit upp och ner för trapporna och åkt hiss med alla grejer och lyckats få in en del i den nya lägenheten gick vi till La Luna och käkade en välförtjänt pizza. Rikard och Daniel hade varit i svartåfors och badat innan så de var också hungriga så de kom också till LaLuna och åt med oss. Det var gott, valde falafel och det kan smaka underbart ibland och ibland torrt och äckligt, men här det var det gott :).

Igår jobbade jag på Scandic, det gick bra, var väldigt lugnt. När jag kom hem var jag död, så somnade nån timme och sedan kom mamma över på ett snabbt besök. Det är verkligen varmt ute nu. Skulle sitta på balkongen och äta glass men det blev för varmt så fick gå in ganska snart :) Kvällen avslutades med en film, no strings attached med Natalie Portman. Den var OK men lite för förutsägbar för min smak!

Idag har jag och Daniel varit och käkat kinamat här i Ryd, jättegott verkligen! Men nu är jag proppmätt. Har legat ute och solat och läst men är alldeles för varmt...Köpte gojibär på hemköp för hört att det ska vara ett mirakel för allt, världens nyttigaste bär osv...Men det smakar ju APA - fan! Jag åt det hos Charlotte för typ 8 månader sen och hade fått för mig att de smakade okej, men verkligen inte! Men kanske övervinner fördelarna nackdelen med den dåliga smaken? =)

Gojibär är uppbyggande och innehåller stärkande näringsämnen, som t.ex.:
 • 6 ggr mer betakaroten än i morötter – bästa medicinen för ögonen
 • Det enda livsmedel hittills som stimulerar produktionen av mänskligt tillväxthormon
 • Komplett proteinkälla, innehåller 18 aminosyror
 • Innehåller mer än 21 spårämnen såsom fosfor, järn, zink, germanium, selen, koppar och kalcium
 • Rikligt med vitaminer – A-vitamin, B1, B2 och B6-vitamin, C-vitamin samt E-vitamin
 • Viktiga fettsyror
 • Beta-sitosterol som anses sänka kolesterolhalten och motverka prostataförstoring.
 • Mycket hög andel antioxidanter, 10 ggr mer än blåbär, som räknas som en mycket god källa till antioxidanter


  Gojibär kan göra att man:
 • Blir starkare och får mer energi
 • Blir mer motståndkraftig mot bakterier, svamp och virus
 • Ser yngre ut och känner sig yngre
 • Får bättre syn
 • Blir bättre i sängen
 • Sover bättre
 • Ökar sin produktion av vita och röda blodkroppar
 • Stressar mindre
 • Minskar sin oro
 • Får starkare hjärta
 • Sänker sitt blodtryck
 • Sänker sitt kolesterolvärde

Annars har allt varit lugnt här. Hunnit med att läsa 3 böcker, Blondie, inspärrad och hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Böckerna jag ska ge mig på härnäst är en lättsam Sophie Kinsella bok och en bok om Ozzy Osbourne :) Är fortfarande beroende av alla spel på ipaden. Hittills har jag utvecklat 2 hotell, 2 varuhus, 1 café, 2 snabbmatskök, 1 bank och härnäst ska jag ta mig an en nattklubb :) 

Jo förresten, fick reda på resultatet på sista 15 hp tentan, Juridik, Human Resource Management och Revenue Management och jag fick VG på alla delar :) Inte illa vill jag lova!

En liten examensfest på Storan för en vecka sedan.

Ikväll blir det musikquiz på Harrys. 

Ja så ligger det till med allt. Imorgon jobb men nästa vecka sätter det gång på allvar!

The lost art of a murder

Hejdåå! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0